reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Hej😘
Testuje w poniedziałek 30.03 to będzie 7dpt, mrozaczek 5 dniowa blastka więc już powinno być wiadomo 😊. Pobolewa mnie brzuch, ale ogólnie to moje 3 inv i nie mam żadnych objawów... A może ich nie szukam, sama nie wiem
Mieliśmy teraz tyle na głowie pogrzeb itd. A jeszcze u mnie. W pracy zwolnili 70% firmy!!! 😮😮😮Szok co... Dziś rozmawiałam z moimi pracownikami których zwolnili, ryczałam pół dnia w biurze. Zarząd podjął taka decyzję i resztę ma w dupie. Mam nadzieję że jeszcze w przyszłym tygodniu nie zmniejszą mi wynagrodzenia.... 😥😥😢😢 Więc nie wsłuchiwałam się czy czuje się jakoś inaczej. Mam nadzieję tylko ze te nerwy nie wpłyną negatywnie ☹ staram się myśleć pozytywnie staram to dobre określenie 😁😁 a jak u ciebie???
Weekand szybko zleci ,czekamy z Tobą na wyniki. To przykre co się dzieję, ty się uratowałaś mam nadzieję ??? Niestety w najbliższym czasie bardzo dużo osób albo straci pracę albo zostanie im obcięte wynagrodzenie, ciężkie czasy idą ;(. Rozmawiałam z immunologiem wyniki mam ok. Jedyne co to białko obniżone więc wskazanie do hepraryny przy transferze , mam nadzieję że pomoże 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏. Reszta wyników ok, nie ma zespołu fosfolipidowego ani trombofili, Nk też ładne . Leukocyty itp jak na epidemie dobre. Tylko czemu się nie udaje ;(

reklama
Jej. Współczuję. A boli mocno?
Moja przyjaciółka ma dużą endometrioze, ma zarośnięte jelita z pęcherzem, dużo zrostow i często narzeka na bol brzucha A poza tym czesto plami, okresy dugontrwaja np po 2 tygodnie.. tyle że ma też problemy z tarczyca.
U mnie wszystko pozrastane. Jelita do macicy. Jelita do ściany jamy brzusznej. Lewy jajnik przyrośnięty do macicy, jelit. Generalnie jak mnie otworzyli to nie wiedzieli co jest co🙈🙈🙈
Bóle podbrzusza. Jelit. Bardzo bolesne miesiączki. Plamienia przed i po @.Długie 7 dniowe @,obfite. Zaparcia na zmianę z biegunkami. Torbiele. Stany zapalne. Przy ostatnim po tygodniu gorączek i bólu brzucha takim, że nie mogłam wstać wylądowałam na 4 dni w szpitalu. Ot,Takie tam drobnostki🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

Dziewczyny, wrzucę moje dzisiejsze wyniki. Moze jakas mądra glowa powie mi co z moją tarczyca. Jak zaszłam w ciąże (w 15dpt)to mialam TSH 2.9 FT4 1.39
Dostalam ertyrox 25 i po 1.5tyg moje TSH 0.781 a FT4 1.7. Dalej kazal brac taka sama dawkę. A teraz widzę,ze poniżej normy.. Moze odstawi mi lek??Zobacz załącznik 1097955Zobacz załącznik 1097956
Lilianki ft4 masz Oki. A ja cały czas upieram się, że nadczynność w początkach ciąży jest zawsze. Kumpeli spadło do 0.002.Ale skonsultuj z eno przede wszystkim!!!

U mnie wszystko pozrastane. Jelita do macicy. Jelita do ściany jamy brzusznej. Lewy jajnik przyrośnięty do macicy, jelit. Generalnie jak mnie otworzyli to nie wiedzieli co jest co🙈🙈🙈
Bóle podbrzusza. Jelit. Bardzo bolesne miesiączki. Plamienia przed i po @.Długie 7 dniowe @,obfite. Zaparcia na zmianę z biegunkami. Torbiele. Stany zapalne. Przy ostatnim po tygodniu gorączek i bólu brzucha takim, że nie mogłam wstać wylądowałam na 4 dni w szpitalu. Ot,Takie tam drobnostki🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Współczuję;(

A po nie udanym transferze kiedy mogę podchodzić do kolejnej stymulacji ??
Ja po odstawieniu leków po nieudanym transferze w grudniu (beta 0 w 7dpt) , od razu od 1dc czyli od miesiączki zaczełam brać antyki (bo mialam dlugi protokół). Wiec nie ma konieczności robienia jakiejś przymusowej przerwy, oczywiście jeżeli jesteś od razu na to gotowa i lekarz też nie widzi przeciwskazań.

Ja po odstawieniu leków po nieudanym transferze w grudniu (beta 0 w 7dpt) , od razu od 1dc czyli od miesiączki zaczełam brać antyki (bo mialam dlugi protokół). Wiec nie ma konieczności robienia jakiejś przymusowej przerwy, oczywiście jeżeli jesteś od razu na to gotowa i lekarz też nie widzi przeciwskazań.
Mi kazali dopiero po miesiączce przyjść na wizytę więc raczej nie ma szans bym w tym cyklu pochodziła do stymulacji

reklama
Do góry