reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jej;( współczuję;( ***** jedne
U mnie wszystko pozrastane. Jelita do macicy. Jelita do ściany jamy brzusznej. Lewy jajnik przyrośnięty do macicy, jelit. Generalnie jak mnie otworzyli to nie wiedzieli co jest co[emoji85][emoji85][emoji85]
Bóle podbrzusza. Jelit. Bardzo bolesne miesiączki. Plamienia przed i po @.Długie 7 dniowe @,obfite. Zaparcia na zmianę z biegunkami. Torbiele. Stany zapalne. Przy ostatnim po tygodniu gorączek i bólu brzucha takim, że nie mogłam wstać wylądowałam na 4 dni w szpitalu. Ot,Takie tam drobnostki[emoji2368][emoji2368][emoji2368]

Test reveptywnosci endometrium to biopsja endometrium ???
Myślisz że warto to robić???? I czy to jest biopsja endometrium ?? Czy to co innego

Badanie receptywności to tzw test Era, bada okno implantacyjne. Biopsja endometrium to co innego-ma za zadanie wykrycie ewentualnych zmian chorobowych itp.

Hej Aduśku, co tam u ciebie? Dajecie sobie jakoś radę? Co z waszym mieszkaniem?
Za tydzien chcemy sie ewakuowac do Polski, przepraszam że nie odpisuje ale rzadko zaglądam, pracuje z domu dużo a do tego syn jest w domu cały czas.. Gadałam z moim ginem z Invicta i mezoterapie max do czerwca utrzyma efekt... Jakoś wywietrzaly mi z głowy marzenie o ciąży, to staje się już mało realne no ale teraz na świecie inne priorytety, więc trzeba cieszyć się z tego co jest... Jak u Was? Do pracy możecie chodzić? Tutaj dużo miejsc pracy pozamykano...Są tacy co się cieszą, mają 80% pensji za 3 miesiące siedzenia w domu i zbijania bąków..

Jej;( współczuję;( ***** jedne
A no. Dej spokój. Jakoś da się żyć. Jak trzymam dietę jest znośnie. Zresztą już chyba przywykłam. (to najgorszy błąd, po prostu myślałam pół życia, że taki mój urok).
A i Tarczycę też mam chorą - nadczynność 🤣🤣🤣🤣A idź pan w ujjj! Czego ja nie mam🤣🤣🤣

Za tydzien chcemy sie ewakuowac do Polski, przepraszam że nie odpisuje ale rzadko zaglądam, pracuje z domu dużo a do tego syn jest w domu cały czas.. Gadałam z moim ginem z Invicta i mezoterapie max do czerwca utrzyma efekt... Jakoś wywietrzaly mi z głowy marzenie o ciąży, to staje się już mało realne no ale teraz na świecie inne priorytety, więc trzeba cieszyć się z tego co jest... Jak u Was? Do pracy możecie chodzić? Tutaj dużo miejsc pracy pozamykano...Są tacy co się cieszą, mają 80% pensji za 3 miesiące siedzenia w domu i zbijania bąków..
Na stałe wracacie ?? A jak to mieszkanko co mieliście kupić??

Mi kazali dopiero po miesiączce przyjść na wizytę więc raczej nie ma szans bym w tym cyklu pochodziła do stymulacji
Raczej tak. U mnie było trochę inaczej, po trzech z kolei nieudanych transferach liczylam się z tym, że czwarty też się nie uda i na wizycie przed tym ostatnim transferem ustalilam z lekarzem planB i od razu dostałam receptę na antyki i info od kiedy je brać, gdyby się nie udało. No i tak zrobiłam. Ale miałam mega ciśnienie, żeby nie czekać, taki wewnętrzny motorek napędowy jakby😊bardzo chciałam wyrobić się ze stymulacją przed końcem macierzyńskiego, bo wiedziałam, ze nie dam rady świeżo po powrocie do pracy chodzić co 2 dni do kliniki na podglądy i wziąć wolnego na punkcję...

Ja uważam że HSG zawsze chociaż raz warto żeby wiedzieć jak wygląda w pełni sytuacja to jest badanie nieprzyjemne ale przydatne. A cuda zawsze się zdarzają najczęściej wtedy kiedy się na nie nie czeka.
Według mnie. Chyba że do starań naturalnych , to wtedy będziesz miała informację czy masz drożne jajowody , ale przy słabym nasieniu są bardzo małe szanse na naturalne zajście, aczkolwiek cuda się zdarzają

reklama
A skad ta gin wiedziala ze 4 dni za pozno zrobili?
Ja to sie obawiam ze mi przy za grubym endometrium robią transfer. Zawsze mam 16-17mm a dopiero zaczynam za dzien dwa wlaczac progesteron,czyli jeszcze ppdrasta pewnie. Dlatego teraz chcialam na cyklu naturalnym, tylko ze po tej ostatniej porazce ze w ogole nie bylo transferu to sie obawiam,ze moze znowu ten pęcherzyk nie pęknąć i znowu strace kase i czas. Immunisupresja za chwile przestanie dzialac i co tu robić? 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Podejdź jeszcze raz na naturalnym tylko niech dadzą zastrzyk na pęknięcie . Czasem trzeba coś zmienić.

Do góry