reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A i czy powinnam robić y
To badanie hsg??
Ja bym nie robila. Jak zdecydujesz się na laparoskopie to wtedy sprawdzają od razu drożność. Hsg to badanie droznosci, które polega na wkladaniu takiego długiego cewnika przez pochwe do jajowodow. Wpuszczają kontrast i robia rtg. Ja wspominam to baaardzo zle, zrobili bez żadnego znieczulenia (niby lepiej bo po bolu wiedzą czy gdzieś są zrosty) bolało jak diabli, prawie im zemdlalam jak już z zamontowanym zaszłam do pracowni rtg.. poza tym slyszalam jak lekarz komentował do pielegniarki, ze mógł mi przerwać/uszkodzic jajowod bo ten cewnik strasznie sztywny,ze to się zdarza.. potem czulam sie tragicznie i goraczkowalam. Trochę krwawilam. Nie zawsze oczywiscie tak jest, może ja tak trafiłam, na bardzo nieprzyjemnego lekarza i w ogole. Fakt laparoskopia to zawsze ingerencja chirurgiczna ale bez porównania to lepsza diagnostyka.

Ja bym nie robila. Jak zdecydujesz się na laparoskopie to wtedy sprawdzają od razu drożność. Hsg to badanie droznosci, które polega na wkladaniu takiego długiego cewnika przez pochwe do jajowodow. Wpuszczają kontrast i robia rtg. Ja wspominam to baaardzo zle, zrobili bez żadnego znieczulenia (niby lepiej bo po bolu wiedzą czy gdzieś są zrosty) bolało jak diabli, prawie im zemdlalam jak już z zamontowanym zaszłam do pracowni rtg.. poza tym slyszalam jak lekarz komentował do pielegniarki, ze mógł mi przerwać/uszkodzic jajowod bo ten cewnik strasznie sztywny,ze to się zdarza.. potem czulam sie tragicznie i goraczkowalam. Trochę krwawilam. Nie zawsze oczywiscie tak jest, może ja tak trafiłam, na bardzo nieprzyjemnego lekarza i w ogole. Fakt laparoskopia to zawsze ingerencja chirurgiczna ale bez porównania to lepsza diagnostyka.
Ty to zawsze masz jakieś przebije w tych szpitalach;)

A skad ta gin wiedziala ze 4 dni za pozno zrobili?
Ja to sie obawiam ze mi przy za grubym endometrium robią transfer. Zawsze mam 16-17mm a dopiero zaczynam za dzien dwa wlaczac progesteron,czyli jeszcze ppdrasta pewnie. Dlatego teraz chcialam na cyklu naturalnym, tylko ze po tej ostatniej porazce ze w ogole nie bylo transferu to sie obawiam,ze moze znowu ten pęcherzyk nie pęknąć i znowu strace kase i czas. Immunisupresja za chwile przestanie dzialac i co tu robić? 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
Ale przeciez mozesz wziasc zastrzyk na pekniecie poza tym Mozna tez zrobic transfer bez pekniecia byly takie ze poprostu jak nie peka to wtedy podaja ci hormony jak przy sztucznym cyklu ale nie wiem czy jest wtedy sens leciec na naturalnym cyklu ale tez jest to jakies rozwiazanie ja bym probowala na naturalnym np z zastrzykiem jak by pomimo zastrzyku nie pekl to wtedy sie zastanawiala co dalej czy odpuszczac czy wchodzic z hormonami i robic transfer.

reklama
A myślicie żeby brać jecze te zastrzyki z heparyny no mam całe opakowanie i zasrmtanswiam się czy nie zostawić to do kolejnej stymulacji

Do góry