reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Czyli rzeczywiście zostaje tylko in vitro. Kochana, tak jak piszą inne dziewczyny. Trzeba walczyć. Zostań z nami, zadawaj pytania. Zapisuj sobie różne wątpliwości i na wizycie u lekarza zasyp go pytaniami. Co można zrobic, co zmienić, co dodać. Co dobadac. Moze już opisywałas swoją sytuację, kojarzę Twój Nick ale przepraszam, nie pamiętam. Macie jakiś plan w razie w? Będziecie w stanie finansowo dalej próbować? Jakie masz zdanie o klinice?
Jak narazie finansowo dajemy radę. Klinika jest okej ale nie podoba mi się to że lekarz mało tłumaczy zleca badania nie omawia później wyników więc to jest największy minus

reklama
Nam lekarz nie odradzal transferu dwóch zarodków. Powiedział że decyzja należy do nas. Myślałam że jak będa dwa podane to szansa się zwiększy nawet przed samym transferem wzięłam.specjalna kroplowke która niby pomaga w zagniezdzenie się zarodka zapłacił 800 zł za nia.
Szanse na zagnieżdżenie wzrastaja wraz z liczbą podanych zarodków, dlatego sugieruja podanie dwoch jesli nie ma innych przeciwskazan. Duza czesc zarodków ma niestety wady i mimo ladnej budowy morfoligcznej przestaje sie dzielic, dlatego tez zwiekszasz szanse podajac np dwa. No i jest jeszcze teoria o wzajemnej "motywacji "zarodkow do rozwoju, im wiecej zarodkow tym wiekszy wyrzut hormonów, cytokin i innych czynnimow pomagajacy zarodkom, wiec ich szanse wrastają! Ja tez teraz bede miala podane dwa, o ile oczywiscie dojdzie do transferu.

Dziewczyny to powiedzcie mi proszę jakie badania powinnam porobić i o co pytać na kolejnej wizycie
Przed podejściem do kolejnej procedury zrób krzywa glukozowo-insulinowa. Kontroluj tsh
Jeśli masz fundusze to histerektoskopia chyba ze chcesz na NFZ ale nie wiem jakie terminy wchodzą w grę bo tam zawsze się czeka
Ja ci powiem jaki badania mi zleciła invicta zanim w ogóle zaczęłam stymulację cały pakiet badan przed stymulacja możesz sprawdzić na ich stronie bo tych badan jest kilkanaście pakiet na teombofilie mutacje genów mthfr i cftr subpopulacje limfocytów biało c i białko s homocysteina kwas foliowy b12. Wsystkie badania infekcyjne. Cała tarczyca plus przeciwciała, O narazie to tyle bo ja czekam na pierwszy transfer ale te badania wszystkie wyszły Ok także zobaczymy co będzie. Doczekałam 2 miesiące od stymulacji i teraz na sztucznym będę podchodzić 10 dc kontrola pierwsza endometrium potem kontynuacja i 5 dni progesteron

Przed podejściem do kolejnej procedury zrób krzywa glukozowo-insulinowa. Kontroluj tsh
Jeśli masz fundusze to histerektoskopia chyba ze chcesz na NFZ ale nie wiem jakie terminy wchodzą w grę bo tam zawsze się czeka
Ja ci powiem jaki badania mi zleciła invicta zanim w ogóle zaczęłam stymulację cały pakiet badan przed stymulacja możesz sprawdzić na ich stronie bo tych badan jest kilkanaście pakiet na teombofilie mutacje genów mthfr i cftr subpopulacje limfocytów biało c i białko s homocysteina kwas foliowy b12. Wsystkie badania infekcyjne. Cała tarczyca plus przeciwciała, O narazie to tyle bo ja czekam na pierwszy transfer ale te badania wszystkie wyszły Ok także zobaczymy co będzie. Doczekałam 2 miesiące od stymulacji i teraz na sztucznym będę podchodzić 10 dc kontrola pierwsza endometrium potem kontynuacja i 5 dni progesteron

A jak będziesz się wybierała do kliniki to koniecznie dopytaj o zapłodnienie większej ilości komórek i o procedury dodatkowe typu ah i embrioglue

Krzywa cukrową i insulinowa.
To jak masz takie cykle to kompletnie nie rozumiem czemu robili Ci transfer już 13dc.
Choc endo miałaś w porządku. Powinno być od 10-13mm. Chyba takie jest optymalne. Może na to patrzyli🤔🤔🤔
Mi kiedys lekarz mowil ze jak sie podchodzi na sztucznym cyklu to nie ma to znaczenia w ktorym dniu cyklu-porownujac dlugosc cyklu miesięcznego . Zupelnie inaczej rosnie endometrium po estrofemie, a inaczej na cyklu natutalnym. Patrza na gotowosc sluzowki do przyjecia zarodka i na estradiol.

Dziewczyny a macie może jakąś wiedzę bądź porównanie skuteczności na sztucznym i naturalnym? Ja miałam w sumie 3 Transfery. Jeden świeży i dwa crio na naturalnym. Kończyło się to na tym że miałam robić testy owulacyjne i dzwonić jak będzie pozytywny i na podstawie tego umawiamy był transfer. Ostatnio endometrium miałam chyba ok 8-9 ale podobno to ok (ale tu pewną nie jestem jak Was czytam). Na czym polega sztuczny cykl?
Porównując leki które brałam to też bida bo 3x2x 50 luteina pod język i 3x100 dopochwowo.
Już glupieje powoli
Ale chyba robili ci usg po tej owulacji ze pecherzyk owulacyjny pękł?
Tak dopytuje bo ja ostatnio chcialam na naturalnym i mialam ogromny wyrzut LH-test owulacyjny+badanie laboratoryjne mocno dodatni a mimo to pecherzyk nie pękł i nie moglam miec transferu😔😔

Ale chyba robili ci usg po tej owulacji ze pecherzyk owulacyjny pękł?
Tak dopytuje bo ja ostatnio chcialam na naturalnym i mialam ogromny wyrzut LH-test owulacyjny+badanie laboratoryjne mocno dodatni a mimo to pecherzyk nie pękł i nie moglam miec transferu[emoji17][emoji17]
K.. to widzę że zajebiście profesjonalnie mnie potraktowali..

A usg serduszkowe już miałaś? Rzeczywiście jest jeden zarodek w tym pecherzyku?
Kochana ja miałam tylko usg dopochwowe
I było widać prawidłowe migające tętno na ekranie
Noi ten krwiak nad płodem
Jak zapytałam kiedy usg w którym posłucham serduszka to mi pielęgniarka powiedziała że ho ho jeszcze daleko
I to zdjęcie z ostatniego usg w 6tc
Ja już sama nie wiem co tam widzę 😅
W czwartek mam kolejna wizytę i będzie to 8tc zobaczymy jak to będzie wyglądało,dam znać 😊

Załączniki

• 05F7E29C-B3F6-4CFC-B8F3-C9E4DEC608F6.jpeg
    05F7E29C-B3F6-4CFC-B8F3-C9E4DEC608F6.jpeg
    136,7 KB · Wyświetleń: 70
reklama
Jak narazie finansowo dajemy radę. Klinika jest okej ale nie podoba mi się to że lekarz mało tłumaczy zleca badania nie omawia później wyników więc to jest największy minus
To niefajnie ;(
Następnym razem sama pytaj. A jak będziesz czuła,ze Cie zbywa to zmień lekarza. W końcu tyle pieniędzy co się u nich zostawia, nie mogą tak taśmowo, oni są dla nas, są po to by nam pomóc.

Do góry