reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dzwoniłam do kliniki powiedzieli bym powtórzyła badanie w poniedziałek jeśli beta wyjdzie ujemna to mam odstawić leki i przyjść na wizytę po miesiączce. A nie wiecie czy były tu dziewczyny które w 10 dpt miały bete 0 A później się ona podniosła??
Tak byly wiec nic straconego. Byla dziewczyna co robila bete i wyszla 0 wrocila do domu bo nie mieszkala w PL tam po paru dniach zrobila sikanca i wyszlo ze w ciazy wiec nic straconego, nadzieja umiera ostatnia...

reklama
Jeden zarodek był podany i z tego co dotychczas widziałam na usg to 1 😋 Choć chciałoby się więcej :Dbo dziewczyny tutaj mnie nastawiały że przy takich wynikach na bank jest więcej
Także te wysokie turbo bety wcale nie świadczą o ciąży bliźniaczej moje kochane 😘
A usg serduszkowe już miałaś? Rzeczywiście jest jeden zarodek w tym pecherzyku?

Noszz k.. a takie zajebiste zarodeczki były..
Słabo, że robisz testy owulacyjne. Ja podchodzilam na sztucznym to normalnie jeździłam na krew i monitoring i na podstawie tych badań lekarz wybierał najlepszy moment. I z tego co czytam to większość dziewczyn tak ma. I endometrium mogłoby być grubsze. Może nie trafiłaś w okno implantacyjne. Podeszłabym na sztucznym.
...

Sama chciałam mieć podane dwa zarodki jeśli żaden nie przetrwał to wydaje mi się że jest jak by jeden był teraz podany A kolejny później to i tak beta byłaby zerowa po kolejnym transferze
Dlatego ja jestem zwolennikiem podawania po jednym bo to zawsze wiecej szans a przeciez to nie zawsze zarodek jest przyczyna niepowodzenia inaczej nie byloby takiej roznicy procentowej miedzy transferami swiezych zarodkow a mrozonych a jest duza bo az 20% wiecej przy mrozonych bo organizm jest wypoczety wiec i kazdy cykl moze sie roznic, hormony, stres wszystko ma wplyw.

Dzwoniłam do kliniki powiedzieli bym powtórzyła badanie w poniedziałek jeśli beta wyjdzie ujemna to mam odstawić leki i przyjść na wizytę po miesiączce. A nie wiecie czy były tu dziewczyny które w 10 dpt miały bete 0 A później się ona podniosła??
Nie kumam dlaczego masz czekać. Wg mnie 0 to już niestety pozamiatane w 10dpt...Rozumiem Twój ból. Moj pierwszy transfer dwóch najlepszych blastek też tak się skończył... Nie bylam na to gotowa... Zalamalam się, trafilam tu na forum i zaczelam czytac inne historie...dziewczyny mnie po składały do kupy. Po przerwie kolejny transfer już byl udany. Tych czynników wplywajacych na powodzenie jest milion... Trzeba próbować roznych sposobów i się nie poddawać!!! Wtedy się uda!!!
Ooo. Genialny pomysł! Kradne na weekend ;)
Pyszne i proste 😊wczoraj wypatrzylam na instagramie. Dziś rozmroziłam szynkę i zrobiłam. Nawet dziecię coś tam zjadło 😊

Nie kumam dlaczego masz czekać. Wg mnie 0 to już niestety pozamiatane w 10dpt...Rozumiem Twój ból. Moj pierwszy transfer dwóch najlepszych blastek też tak się skończył... Nie bylam na to gotowa... Zalamalam się, trafilam tu na forum i zaczelam czytac inne historie...dziewczyny mnie po składały do kupy. Po przerwie kolejny transfer już byl udany. Tych czynników wplywajacych na powodzenie jest milion... Trzeba próbować roznych sposobów i się nie poddawać!!! Wtedy się uda!!!
Pyszne i proste 😊wczoraj wypatrzylam na instagramie. Dziś rozmroziłam szynkę i zrobiłam. Nawet dziecię coś tam zjadło 😊
A Ty jakie badania robiłaś po nieudanym transferze

reklama
Do góry