reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Podczytuje was o wysokości progesteronu itd., kurde ja biorę 3x2 luteiny i estrofen 2x1. W 13 dc mialam 0,7. W 29dc miałam transfer, nie wiem jaki Progesteron wtedy był. Niedbała powiedziała, dawkowanie przepisane mam standardowe. Od jutra jeszcze jest włączony prolutex 7 zastrzyków. Kurde mam się martwić, tym dawkowaniem? W sensie że jest za małe. Czy nie, bo się teraz zestresowałam [emoji3525]... Co myślicie?
A badalas sobie progesteron ostatnio?
Prolutex podnosi ladnie progesteron. Myślę,ze skoro takie dostałaś zalecenia to nie powinnaś się martwić.

No jak z przeplywow? Przeciez to mega wazne.
Ja tego nie ogarniam. U nas sytuacja jest tragiczna, mamy wiecej zmarlych niz w Chinach i nie ma mowy, zeby odwolali Ci choc jedna zwykla wizyte jak jestes w ciazy. O prenatalnych i polowkowych nie wspomne, bo to obowiazek.
Ja mam 29tc. Nastepna wizyta za 3tyg,a potem do porodu juz co 2tyg wszytsko zaplanowane i rozpisane.
Jest wymagane skrócenie czasu wykonywania badania między innymi przez ograniczenie liczby ocenianych parametrów (np. czasową rezygnację z analizy przepływów w DV czy na TV u płodów z prawidłowym pomiarem NT w I trymestrze ciąży

O patrz😔 tak nas chcą załatwić.. A wiadomo ze kazdy chce wiedziec czy dzieciatko jest zdrowe i prawidlowo sie rozwija.

Tak napisała, a teraz zaczynam się zastanawiać. Mam 8mg, to można jeszcze podzielić na pół, więc może przez tydzień tak zrobię [emoji848]
Ja nawet jak bralam przy drugim transferze 10mg (nieudany)to kazał dzielić tabletkę na pół i jeszcze tydzień jesc. Teraz schodzę z 20mg prze 3 tygodnie. Co 5mg.

Tez tak myślę. No zobaczymy. A Ty kiedy idziesz?:)
Na razie na wizytę 9.04, to będzie 10tc. Jakieś pewnie 2tygodnie później na pappę, a w międzyczasie będę robić nifty. Jak to wszystko wyjdzie dobrze to chyba wreszcie trochę odetchnę. Mam nadzieję😊no i może wtedy komuś powiem o ciąży 😊bo na razie to wie tylko kilka najbliższych osób. Przed resztą udaję,że po prostu pracuję z domu z racji korony...

Ostatnia edycja:
A badalas sobie progesteron ostatnio?
Prolutex podnosi ladnie progesteron. Myślę,ze skoro takie dostałaś zalecenia to nie powinnaś się martwić.
@Wiórka
Dawkowanie standard. Jak miałaś poprzednio sredni lub niski progesteron to jak masz, to możesz coś dorzucić kilka szt luteiny dla świętego spokoju. Oznaczasz progesteron przed betą?

reklama
Jest wymagane skrócenie czasu wykonywania badania między innymi przez ograniczenie liczby ocenianych parametrów (np. czasową rezygnację z analizy przepływów w DV czy na TV u płodów z prawidłowym pomiarem NT w I trymestrze ciąży

O patrz😔 tak nas chcą załatwić.. A wiadomo ze kazdy chce wiedziec czy dzieciatko jest zdrowe i prawidlowo sie rozwija.
Myślę że to furtka dla tych pseudo lekarzy "z sumieniem". Bo to Polska...

Do góry