reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
No ze nie oznaczają wszyatkich tych parametrów. Tam jest napisane ze mozna zrezygnowac z badania przeplywow krwi...
Myślę ze teraz dużo, albo bardzo dużo będzie zależeć od lekarza... I ze Ci z prawdziwego zdarzenia nie będą odpuszczać czegokolwiek co jest istotne. Mam taką nadzieję, ale też się boję co będzie...

Ja dużo mi sie wydaje. 3x2 dopochwowo luteina 100, 3x2 pod język luteina 50, 3x1 duphaston i 1x1 prolutex. Ostatnio jak robilam progesteron (10.03) to mialam 50. I wtedy lekarz powiedział,że jest ładny, ze od następnej wizyty (30.03) bedziemy schodzić bo już łożysko przejmuje funkcję.
Kurde. Oby Ci nie cofnęli tej paczki. Tak sama sobie zostałaś pozostawiona... bidulka;(
Powiem szczerze, ze nie raz mowilam,ze u nas taka bieda, ze mogliśmy jechać za granicę poki bylismy młodzi i mieć lepsze warunki i zarobki ale jak tak czytam o opiece okolociazowej w innych krajach to jestem w szoku ale i tez w takim,ze jakos to funkcjonuje...
Właśnie dostałam informację od swojej doktor z kliniki i zaleciła odstawić od jutra medrol i estrofem, duphaston zmniejszyć do 1x1 i luteinę do 2x1 na 2 tyg, potwm odstawić. Dziś jest 10+1.

Podczytuje was o wysokości progesteronu itd., kurde ja biorę 3x2 luteiny i estrofen 2x1. W 13 dc mialam 0,7. W 29dc miałam transfer, nie wiem jaki Progesteron wtedy był. Niedbała powiedziała, dawkowanie przepisane mam standardowe. Od jutra jeszcze jest włączony prolutex 7 zastrzyków. Kurde mam się martwić, tym dawkowaniem? W sensie że jest za małe. Czy nie, bo się teraz zestresowałam ☹️... Co myślicie?

No ze nie oznaczają wszyatkich tych parametrów. Tam jest napisane ze mozna zrezygnowac z badania przeplywow krwi...
No jak z przeplywow? Przeciez to mega wazne.
Ja tego nie ogarniam. U nas sytuacja jest tragiczna, mamy wiecej zmarlych niz w Chinach i nie ma mowy, zeby odwolali Ci choc jedna zwykla wizyte jak jestes w ciazy. O prenatalnych i polowkowych nie wspomne, bo to obowiazek.
Ja mam 29tc. Nastepna wizyta za 3tyg,a potem do porodu juz co 2tyg wszytsko zaplanowane i rozpisane.

reklama
Do góry