reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

To już sama nie wiem co robić, a jak paczkę z lekami mi cofną to już w ogóle....
A ile Ty przyjmujesz progesteronu?
Ala jakby paczka nie doszła daj znać. Zapytam Koleżanki w UK, może mają jeszcze jakieś zapasy luteiny, chociaż kurczę Ewa ostatnio mi swój lutinus wysłała. Ale może jeszcze cosik ma. Pokombinujemy, ok?
A Ty nie masz możliwości zapisać się tam do jakieś przychodni? Tam nie musisz prowadzić ciąży?? A nieee. U nich chyba ciąża dopiero od 12 tyg? Dobrze pamiętam?

reklama
Ja dużo mi sie wydaje. 3x2 dopochwowo luteina 100, 3x2 pod język luteina 50, 3x1 duphaston i 1x1 prolutex. Ostatnio jak robilam progesteron (10.03) to mialam 50. I wtedy lekarz powiedział,że jest ładny, ze od następnej wizyty (30.03) bedziemy schodzić bo już łożysko przejmuje funkcję.
Kurde. Oby Ci nie cofnęli tej paczki. Tak sama sobie zostałaś pozostawiona... bidulka;(
Powiem szczerze, ze nie raz mowilam,ze u nas taka bieda, ze mogliśmy jechać za granicę poki bylismy młodzi i mieć lepsze warunki i zarobki ale jak tak czytam o opiece okolociazowej w innych krajach to jestem w szoku ale i tez w takim,ze jakos to funkcjonuje...
Oj uwierz mi, że tutaj jest tragedia! Jeżeli leki mi nie dojdą nie bd miała szans żadnych żeby tutaj coś załatwić, w klinice in vitro nawet nie było mowy o zbadaniu bety u nich bo nie jestem ich pacjentka, a położna (Angielka)
Jak jej mówiłam, że ciąża po in vitro bla bla jakie leki biorę i, że zaraz mi się kończą i czy jakaś receptę mogę poprosić, to ona nie wyda bo nie jest lekarzem, na pytanie kto może pomóc "ona nie wiem"...

Ala jakby paczka nie doszła daj znać. Zapytam Koleżanki w UK, może mają jeszcze jakieś zapasy luteiny, chociaż kurczę Ewa ostatnio mi swój lutinus wysłała. Ale może jeszcze cosik ma. Pokombinujemy, ok?
A Ty nie masz możliwości zapisać się tam do jakieś przychodni? Tam nie musisz prowadzić ciąży?? A nieee. U nich chyba ciąża dopiero od 12 tyg? Dobrze pamiętam?
Mam wizytę z położna na 9 kwietnia ale to jest tylko rozmowa, później wyznacza termin na usg dopiero 😅 czyli pewnie ok 12tyg...
Dzięki kochana, no w poniedziałek wysłała, do piątku najpóźniej powinny dojść bo wysłała Dpd, bo poczta teraz 3 tygodnie

Ja dużo mi sie wydaje. 3x2 dopochwowo luteina 100, 3x2 pod język luteina 50, 3x1 duphaston i 1x1 prolutex. Ostatnio jak robilam progesteron (10.03) to mialam 50. I wtedy lekarz powiedział,że jest ładny, ze od następnej wizyty (30.03) bedziemy schodzić bo już łożysko przejmuje funkcję.
Kurde. Oby Ci nie cofnęli tej paczki. Tak sama sobie zostałaś pozostawiona... bidulka;(
Powiem szczerze, ze nie raz mowilam,ze u nas taka bieda, ze mogliśmy jechać za granicę poki bylismy młodzi i mieć lepsze warunki i zarobki ale jak tak czytam o opiece okolociazowej w innych krajach to jestem w szoku ale i tez w takim,ze jakos to funkcjonuje...
Kochana Ty ten prolutex to masz z jakas znizka? Ja go bralam jakos przez 3tyg i on jest taki drogi.:(

Rozumiem ale łożysko zaczyna produkować progesteron po 12 tc, czyli jeszcze Ok 4 tc. On utrzymuje ciąże.. jeny trzeba coś wymyślić ;( Ja mam zapasy na Is, ale wysłać nie mogę bo tutaj jest zakaz wysyłania leków .. a może ktoś wraca samochodem do Uk ? Albo ktoś z Uk ma progesteron ?
No to miesiąc to nawet jak paczka dojdzie yo nie mam leków, a pani z kliniki w Polsce juz zapowiedziała, że "pomagają" mi ostani raz... Poczekam do piątku jak nie dojdzie paczka to bd myśleć wtedy 😒

Lilianka Ty toś łobstawiona, że hej😉

@Alicja90 ja na poprzedniej wizycie czyli 9tc zaczelam schodzic troche z luteiny. Wczesniej bralam 3×4tab tej podjezyk i bralam 3×2 dopochwowej. I mialam zejsc do 12tyg z tej podjezykowej do 3x1tabl.
I teraz powoli mam dalej schodzic od 12tc+4 biore 2x1 podjezykowa i dopochwowa bez zmian.
Kurcze najgorzej ze nie masz dostepu do tych lekow:(

reklama
Do góry