reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To już sama nie wiem co robić, a jak paczkę z lekami mi cofną to już w ogóle....
A ile Ty przyjmujesz progesteronu?
Ala jakby paczka nie doszła daj znać. Zapytam Koleżanki w UK, może mają jeszcze jakieś zapasy luteiny, chociaż kurczę Ewa ostatnio mi swój lutinus wysłała. Ale może jeszcze cosik ma. Pokombinujemy, ok?
A Ty nie masz możliwości zapisać się tam do jakieś przychodni? Tam nie musisz prowadzić ciąży?? A nieee. U nich chyba ciąża dopiero od 12 tyg? Dobrze pamiętam?

reklama
Ja dużo mi sie wydaje. 3x2 dopochwowo luteina 100, 3x2 pod język luteina 50, 3x1 duphaston i 1x1 prolutex. Ostatnio jak robilam progesteron (10.03) to mialam 50. I wtedy lekarz powiedział,że jest ładny, ze od następnej wizyty (30.03) bedziemy schodzić bo już łożysko przejmuje funkcję.
Kurde. Oby Ci nie cofnęli tej paczki. Tak sama sobie zostałaś pozostawiona... bidulka;(
Powiem szczerze, ze nie raz mowilam,ze u nas taka bieda, ze mogliśmy jechać za granicę poki bylismy młodzi i mieć lepsze warunki i zarobki ale jak tak czytam o opiece okolociazowej w innych krajach to jestem w szoku ale i tez w takim,ze jakos to funkcjonuje...
Oj uwierz mi, że tutaj jest tragedia! Jeżeli leki mi nie dojdą nie bd miała szans żadnych żeby tutaj coś załatwić, w klinice in vitro nawet nie było mowy o zbadaniu bety u nich bo nie jestem ich pacjentka, a położna (Angielka)
Jak jej mówiłam, że ciąża po in vitro bla bla jakie leki biorę i, że zaraz mi się kończą i czy jakaś receptę mogę poprosić, to ona nie wyda bo nie jest lekarzem, na pytanie kto może pomóc "ona nie wiem"...

Ala jakby paczka nie doszła daj znać. Zapytam Koleżanki w UK, może mają jeszcze jakieś zapasy luteiny, chociaż kurczę Ewa ostatnio mi swój lutinus wysłała. Ale może jeszcze cosik ma. Pokombinujemy, ok?
A Ty nie masz możliwości zapisać się tam do jakieś przychodni? Tam nie musisz prowadzić ciąży?? A nieee. U nich chyba ciąża dopiero od 12 tyg? Dobrze pamiętam?
Mam wizytę z położna na 9 kwietnia ale to jest tylko rozmowa, później wyznacza termin na usg dopiero 😅 czyli pewnie ok 12tyg...
Dzięki kochana, no w poniedziałek wysłała, do piątku najpóźniej powinny dojść bo wysłała Dpd, bo poczta teraz 3 tygodnie

Ja dużo mi sie wydaje. 3x2 dopochwowo luteina 100, 3x2 pod język luteina 50, 3x1 duphaston i 1x1 prolutex. Ostatnio jak robilam progesteron (10.03) to mialam 50. I wtedy lekarz powiedział,że jest ładny, ze od następnej wizyty (30.03) bedziemy schodzić bo już łożysko przejmuje funkcję.
Kurde. Oby Ci nie cofnęli tej paczki. Tak sama sobie zostałaś pozostawiona... bidulka;(
Powiem szczerze, ze nie raz mowilam,ze u nas taka bieda, ze mogliśmy jechać za granicę poki bylismy młodzi i mieć lepsze warunki i zarobki ale jak tak czytam o opiece okolociazowej w innych krajach to jestem w szoku ale i tez w takim,ze jakos to funkcjonuje...
Kochana Ty ten prolutex to masz z jakas znizka? Ja go bralam jakos przez 3tyg i on jest taki drogi.:(

Rozumiem ale łożysko zaczyna produkować progesteron po 12 tc, czyli jeszcze Ok 4 tc. On utrzymuje ciąże.. jeny trzeba coś wymyślić ;( Ja mam zapasy na Is, ale wysłać nie mogę bo tutaj jest zakaz wysyłania leków .. a może ktoś wraca samochodem do Uk ? Albo ktoś z Uk ma progesteron ?
No to miesiąc to nawet jak paczka dojdzie yo nie mam leków, a pani z kliniki w Polsce juz zapowiedziała, że "pomagają" mi ostani raz... Poczekam do piątku jak nie dojdzie paczka to bd myśleć wtedy 😒

Lilianka Ty toś łobstawiona, że hej😉

@Alicja90 ja na poprzedniej wizycie czyli 9tc zaczelam schodzic troche z luteiny. Wczesniej bralam 3×4tab tej podjezyk i bralam 3×2 dopochwowej. I mialam zejsc do 12tyg z tej podjezykowej do 3x1tabl.
I teraz powoli mam dalej schodzic od 12tc+4 biore 2x1 podjezykowa i dopochwowa bez zmian.
Kurcze najgorzej ze nie masz dostepu do tych lekow:(

reklama
Do góry