reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No tak. Ale i tak musisz zasuwać do tej roboty[emoji58][emoji58][emoji58]dobrze, że coś robią. Ja tylko bym chciała, by szybciutko się to skończyło. Jak każdy zresztą [emoji58][emoji58][emoji58]
Dokładnie. Postanowienia nowe to wielkie nic. Nic nowego! Zalamka! Jak na poczatku brawo moglam bic ze tak szybko działają tak teraz to naprawde mydlenie oczu ze cos robią. Najważniejsze zeby byly wybory. Pffff. [emoji17][emoji17][emoji17]
Dziewczyny, ale naprawde niewiele wiecej mozna zrobic. Nie moze nagle caly swiat sie zatrzymac. I tak wiele sektorow stoi, ale wiadomo, ze kto moze do pracy chodzic musi. Grunt, ze biora sie za spacerki w koncu i za pierdyliardowe wyjscia do sklepu.

reklama
Dziewczyny, ale naprawde niewiele wiecej mozna zrobic. Nie moze nagle caly swiat sie zatrzymac. I tak wiele sektorow stoi, ale wiadomo, ze kto moze do pracy chodzic musi. Grunt, ze biora sie za spacerki w koncu i za pierdyliardowe wyjscia do sklepu.
Tak tak, racja. Grille, spacery, jazdy na rolkach i rowerkach - zajebiście. Przecież jest taka ładna pogoda....

No ale Aduś tak szczerze gdybys miała jeden jedyny zarodek, juz zamrożony i miałbyś go rozmrażać zeby go przebadać potem jeszcze raz zamrażać i jak by sie okazało ze wszystko jest ok to jeszcze raz rozmrażać do transferu to naprawde podjęłabyś ryzyko? A jak potem zarodek i tak by sie nie przyjął albo nie rozwinął to bys sie do konca zycia zastanawiała czy go w jakis sposób nie osłabilas tymi wszystkimi zabiegami. Co innego jak ma sie wiele blastek i ktos chce wybrac te zdrowe i odrzucić wadliwe to mozna wtedy rozważać takie opcje i trzeba to zrobic juz na samym poczatku przed pierwszym zamrożeniem.
Zamrożone już blastki to trochę inny temat, nie ryzykowalam bym rozmrazania i ponownego mnożenia. Dlatego ja osobiście podpisze zgodę na badanie po hodowli do blastki przed zamrożeniem, jeśli wogole coś będę mieć :D bo na razie to stymulacji hohoho daleko w polu... Nawet jeśli będzie jeden jedyny będę badać.. Planuje podejść z immunoglobulinami a o ponownym poronieniu nawet nie chce myśleć. :(

Czemu? Kontrola i mandat mysle, ze zrobia swoje.
100 tys Policjantów nie da rady wszystkich "Januszy" wyłapać bez pomocy wojska...
Teraz też niby kontrolują tych na kwarantannie a u mnie w sklepie ostatnio chodził Babsztyl taki i przez telefon się żalił, "że to przecie nienormalne, bym ja tyle w domu siedziała na tej śmiesznej kwarantannie" 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️No miałam ochotę ja w pysk zdzielić😡😡😡

Oby to nie trwało zbyt długo 🙏🙏🙏

Tak tak, racja. Grille, spacery, jazdy na rolkach i rowerkach - zajebiście. Przecież jest taka ładna pogoda....
No dokladnie. Mysle, ze ukrocenie tego to juz polowa sukcesu.
Moj M tez chodzi do pracy. W domu zaklada maseczke i rekawiczki. Po powrocie myje rece, dezynfekuje klucze, telefon, portfel. Da sie tylki trzeba chciec.

Zamrożone już blastki to trochę inny temat, nie ryzykowalam bym rozmrazania i ponownego mnożenia. Dlatego ja osobiście podpisze zgodę na badanie po hodowli do blastki przed zamrożeniem, jeśli wogole coś będę mieć :D bo na razie to stymulacji hohoho daleko w polu... Nawet jeśli będzie jeden jedyny będę badać.. Planuje podejść z immunoglobulinami a o ponownym poronieniu nawet nie chce myśleć. :(
Wiem ze to ciezki temat kochana i wiem co czujesz ale jak juz ci sie uda czego zycze ci z całego serca ❤️ to zobaczysz ze zapomnisz o tych złych chwilach, sama ciąża tez bedzie ciężkim momentem bo ciagle bedziesz sie zamartwiać az do samego konca ale im bliżej bedziesz tym ból i strach beda odchodzić... ja to nawet teraz sie jeszcze stresuje juz chciałabym miec ja w rękach a zostało mi juz tylko kilka dni albo kilka godzin 8-) jak juz bedzie na świecie wiem ze zrekompensuje mi te 11lat czekania ❤️

100 tys Policjantów nie da rady wszystkich "Januszy" wyłapać bez pomocy wojska...
Teraz też niby kontrolują tych na kwarantannie a u mnie w sklepie ostatnio chodził Babsztyl taki i przez telefon się żalił, "że to przecie nienormalne, bym ja tyle w domu siedziała na tej śmiesznej kwarantannie" [emoji2356][emoji2356][emoji2356]No miałam ochotę ja w pysk zdzielić[emoji35][emoji35][emoji35]

Oby to nie trwało zbyt długo [emoji120][emoji120][emoji120]
Spoko, jak kary beda odpowiednio wysokie to szybko ta liczba Januszy sie zmniejszy. Wiadomo w 100% nie ogarniesz, ale w duzym stopniu na bank. U nas jest juz 40.000 zarazonych, a w weekend dali 5.000 mandatow hiszpanskim Januszom... Ludzie sa debilami.

Wiem ze to ciezki temat kochana i wiem co czujesz ale jak juz ci sie uda czego zycze ci z całego serca ❤ to zobaczysz ze zapomnisz o tych złych chwilach, sama ciąża tez bedzie ciężkim momentem bo ciagle bedziesz sie zamartwiać az do samego konca ale im bliżej bedziesz tym ból i strach beda odchodzić... ja to nawet teraz sie jeszcze stresuje juz chciałabym miec ja w rękach a zostało mi juz tylko kilka dni albo kilka godzin 8-) jak juz bedzie na świecie wiem ze zrekompensuje mi te 11lat czekania ❤
Racja. :) choć każda ciąża może zaskoczyć niestety w innym momencie ;) W mojej jedynej ciąży donoszonej komplikacje dopiero od 23tc z szyjką skracająca się i leżenie plackiem. A to nie ma nic wspólnego z wadliwym zarodkiem przecież :) Ale o niewydolnej szyjce już wiem na przyszłość więc da się temu też zaradzić. ;) 11 lat to bardzo długo więc gratuluję Ci że się w końcu udało :D To jest najważniejsze..

reklama
Teraz też niby kontrolują tych na kwarantannie a u mnie w sklepie ostatnio chodził Babsztyl taki i przez telefon się żalił, "że to przecie nienormalne, bym ja tyle w domu siedziała na tej śmiesznej kwarantannie" 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️No miałam ochotę ja w pysk zdzielić😡😡😡

Oby to nie trwało zbyt długo 🙏🙏🙏
No a ten Janusz co tylko po piwko do sklepu wyskoczył No ręce opadają!!! Zaraza taka ekspedientkę która ma całe dnie kontakt z kupującymi i mamy drugie Włochy w Polsce...

Do góry