reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Zaproponowali mi darmowy transfer i przebadanie zarodka... Efekt jest taki ze wczoraj do mnie zadzwonili z wiadomoscia ze zostala jednak tylko 1 blastocysta - dalej uwazacie ze mam powod do radosci? Nie moge tam pojechac nawet sie zbadac a o transferzee na najblizsze 3 miesiace moge zapomniec... @Waleczna36 twoje przyrosty bety byly niestety wysoko ponizej normy... To ze ona teraz tak skoczyla nie swiadczy jeszcze o pozytwnym zakonczeniu. staraj sie myslec pozytwynie bo jednak mialas podane dwa zarodki ale w dalszym ciagu musisz miec z tylu glowy rozne historie ;)
Ja pierd... 😳😳😳😳co tam się wydarzyło ? ! Trzymaj się dzielnie 🙏🏼

Ja pierd... 😳😳😳😳co tam się wydarzyło ? ! Trzymaj się dzielnie 🙏🏼
Kochanie ciezko mi sie trzymac ale jakos musze, Lukasz obiecal ze zrobimy kolejna stymulacje ale gdzie indziej... Tylko kiey to sie wydarzy? Mam ponad 36 lat, zanmi cokolwiek rszy a maja napewno swoich stalycch pacjentow moge tylko o tym marzyc ;( Oj ciezko mi sie jest ruszyc dalej ;( Przyzli moi rodzice i tesciowie i prosze ich o pomoc PSYCHICZNA bo finansowa nawet jesli bedziemy musieli sie z wszystkim ogranczac damy rade - ale psychicznie odpadami najzywczajniej sobie nie radze ;(

Jak na 16 dzień blastki jest nisko, nawet bardzo nisko. Jedyna nadzieja że wyjątkowy leniuch się trafił.
Jest nisko. Fakt. I to już wczoraj pisałam @Waleczna36, że nie powala. I, że trzeba czekać, bo już nic nie poradzi 🤷‍♀️
Sama dobrze wiesz jednak, że to przyrosty są najważniejsze a teraz ładnie odbił.
Zobaczymy. W każdą stronę może to iść.

reklama
A wiesz dokładnie jaka jest przyczyna zaistniałej sytuacji? Czynnik ludzki to bardzo szerokie pojęcie. Czy dostaliscie w formie pisemnej jakiś protokół z hodowli? Czy to badanie zarodka ma wykonać Twoja klinika i jakim ryzykiem dla zarodka jest to obarczone? Co takie badanie pokazuje? Jakiego typu wady? Bo ja się sama zastanawiam czy takie badanie ma sens. Wiesz to na pewno zależy od was czy chcecie podjąć to ryzyko zarówno podania jak i badania. Naturalnie człowiek też nigdy nie wie czy zarodek jest zdrowy.
Bardzo Ci współczuję obecnej sytuacji.
Wiem że bardzo to boli. Każdy tu życzył Ci wszystkiego co najlepsze i trzymał kciuki. Nikomu do głowy nie przyszedł taki obrót sprawy. Masz prawo być wykończona. Musisz odpocząć odespać i spokojnie wszystko przemyśleć. Ale jedno jest pewne NIE JESTEŚ BEZPLODNA i NIE BEDZIESZ BEZDZIETNA tak długo jak produkujesz komórki jajowe a mąż plemniki możecie stworzyć dziecko. To tylko kwestia czasu.
Bedziemy jednak badac ten zarodek, Łukasz pracowal nade mna cala noc. On nie chce zebym znowu przechodzila przez nieprawidlowa ciaze ;( Pozosstaje kwestia wyrobienia mojego podpisu elektronicznie...

Do góry