reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Była kiedyś tu @MoKa. Też miała zepsuta stylulke i potem padake z jajca i. On mocno tu na forum nakręcała się na swoją klinikę i to chyba nie wyszło zbyt dobrze, bo na rozmowie w klinice pokazali Jej wydruki z forum. Ale ostatecznie przyznali się do błędów i z tego co wiem to miała podejście gratis.
Nasza Asia po zmianie kliniki też miała jeden protokół kompletnie zrypany (inne leki itd) i jak miała piękne blastki w poprzedniej klinice, tak tu ani jednej...
Po rozmowie z Szefostwem, przyznali się do złego doboru LEKÓW, protokołu i miała procedurę od nowa, bezpłatnie.
Także tak. Były już PODOBNE przypadki.

Była kiedyś tu @MoKa. Też miała zepsuta stylulke i potem padake z jajca i. On mocno tu na forum nakręcała się na swoją klinikę i to chyba nie wyszło zbyt dobrze, bo na rozmowie w klinice pokazali Jej wydruki z forum. Ale ostatecznie przyznali się do błędów i z tego co wiem to miała podejście gratis.
Nasza Asia po zmianie kliniki też miała jeden protokół kompletnie zrypany (inne leki itd) i jak miała piękne blastki w poprzedniej klinice, tak tu ani jednej...
Po rozmowie z Szefostwem, przyznali się do złego doboru LEKÓW, protokołu i miała procedurę od nowa, bezpłatnie.
Także tak. Były już PODOBNE przypadki.

@bazylia przeczytałaś to?
@Murawa wydruki z tego naszego tu forum?

To uciekaj na watek ciezarowek... Mnie w..rzaja takie problemy i to ze pisze to teraz to tylko daje upust swojej zlosci bo wczesniej nie reagowalam ;(
Forum jest ogólnodostępne dla wszystkich i wybieranie sobie użytkowników uczestniczących w rozmowie na forum jest nieporządku. To tez nie jest miejsce do wyładowywania swoich frustracji. Tutaj są ludzie którzy tak jak Ty mają swoje rozterki i dramaty. Bardzo Ci współczuje, tak samo jak współczułam kilku innym staraczkom.
Dodzwonilam sie do embrio - klinkia kreci oooj bardzo - powiedzial mi ze 4 zarodki walcza w 6 dobie, Wczoraj mialam dwie walczace!!! do godziny 15 sie dowiemy. Namoje pytanie czy one maja potencjal odpowiedzial ze innaczej by zakonczyli hodowle.
Walczyły dwa- czyli rozwijały się zgodnie ze statystyką
Dodzwonilam sie do embrio - klinkia kreci oooj bardzo - powiedzial mi ze 4 zarodki walcza w 6 dobie, Wczoraj mialam dwie walczace!!! do godziny 15 sie dowiemy. Namoje pytanie czy one maja potencjal odpowiedzial ze innaczej by zakonczyli hodowle.
Embriony nie rozwijają się liniowo. Potencjał jest - natomiast blastocysty w 6 dobie maja niższy współczynnik implantacji. Wolniejszy rozwój embrionu wynika z jego genomu. Pytanie w jakim momencie pojawiły się PN, jak rozwijały się w kolejnych dobach. Być może nie zostały dopełnione wszystkie procedury jakościowe. Natomiast zapłodnienie i dalszy rozwój embrionu wynika z genetyki. Mówi się ze warunki w labie są stabilniejsze i bardziej sprzyjające, niż w macicy. Mając pełne dane - epikryza jesteś w stanie określić czy laboratorium kręci.

Wczoraj dostalam pismo o ilosci zarodkow a dzisiaj sie okazuje ze jest o dwie wiecej i wyczekuja 6 doby. Jak ja mam sie do tego ustosunkowac? O co chodzi ?
Ale bałagan, tragedia to już przeszło ludzkie pojęcie to co dwa się nadprodukowaly ?? Mam nadzieje ze tylko nie pomieszali zarodków bo to byłyby cyrk na kółkach

reklama
Do góry