reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć Dziewczyny [emoji8],
Trzymajcie kciuki jutro mam transfer mrozaka [emoji3590]. Ostatni mam nadzieję, że będzie szczęśliwy [emoji3059]. Dużo nas ostsnio złego spotkało plus to co się dzieje na świecie. Nie zaglądałam tu bo tydzień temu miałam, pogrzeb taty, nie udało się go uratować po tym teagicznym pożarze [emoji22][emoji22]. Ale może wstawi się za mną tam na górze [emoji4][emoji4] I tym razem się uda [emoji4][emoji4]
O Jezu, przykro mi z powodu taty [emoji22]. Pamiętam jak pisałaś o tej strasznej sytuacji [emoji22]. Wyrazy współczucia [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

No tak!!! Najwiekszy problem jaki kupie wozek... Sorry dzisiaj nie pojmuje tego, moze w innym dniu innaczej bym zreagowala. U mnie lipa, rycze, kolejne trzy odpadly i czekaja do jutra. Po moim sms zadzwonil sam D i mnie uspokajal. Nie pojete dla mnie jest to jak z takiej ilosci pecherzykow tylko tyle zarodkow. Podobno z 6 doby mama wysoki wskaznij ciac - tak mi przez 15 min tlumaczyl Pawel... dwie sa zamrozone z 5 dnia... dwie czekaja ;( Powstrzymuje sie przed rzuceniem z balkonu [emoji28] [emoji28] [emoji28] Łukasz lezal ze mna na podlodze w lazience na lyczeczke... w kocu mnie ogarnal i wzial do lozka, przespalam ze dwie godziny bo placz mnie wykonczyl... JA juz nie wiem co dalej?
Czyli masz już 2 piękne zamrożone zarodki tak? Chyba lepsze to niż załamka, że beta nie rośnie. Spokojnie. Same zawsze pisałyście, że im starsze tym mocniejsze więc niech ta selekcja naturalna ma miejsce w labo a nie w brzuchu.

Ja rozumiem sytuacje z corona ale mogli mnie wczesniej uswiadomic ze maja problem a ja od zmyslow odchodze kazdy jeden zarodke traktuje jak dziecko i ciezko mi sie pogodzic z ich utrata...Noc napewno bedzie dla nas nie przespana i zastanawiamy sie jak zareagowac ?

Domyślam się jak się czujecie, też bym to bardzo przeżywała, to jest zdecydowanie ich wina. Na pewno zwrot kosztów chociaż i to mała rekompensata, tyle emocji to wszystko kosztuje.

Ja rozumiem sytuacje z corona ale mogli mnie wczesniej uswiadomic ze maja problem a ja od zmyslow odchodze kazdy jeden zarodke traktuje jak dziecko i ciezko mi sie pogodzic z ich utrata...Noc napewno bedzie dla nas nie przespana i zastanawiamy sie jak zareagowac ?
Durnie mogli zamrozić nawet w 3 dobie. Ja bym brała kasę. Klinika ma kupę kasy w sądzie może walczyć do upadłego. Zresztą jeszcze trzeba nerwy na to wszystko mieć. Możecie prosić o zwrot całej procedury.

Czyli jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji, bo ja w 6dp miałam 15.63.
A jakie leki teraz bierzesz, miałam na naturalnym cyklu czy sztucznym ?
Luteina 50 pod język 4x4 lutinus 100 dopochwowe 4x1 Estrofem 4x1 dopochwowo ja miałam transfer jajeczka od dawczyni (mam przedwczesna menopauzę w wieku 27l moje jajniki obumierają) odkąd pamietam miałam problem z miesiączka 😣 miałam na sztucznym cyklu

Czyli masz już 2 piękne zamrożone zarodki tak? Chyba lepsze to niż załamka, że beta nie rośnie. Spokojnie. Same zawsze pisałyście, że im starsze tym mocniejsze więc niech ta selekcja naturalna ma miejsce w labo a nie w brzuchu.
Wiesz ja to juz calkowicie odpadam psychicznie, najpierw ciezka stymulacjaa, potem trudna punkcja, ledwo do siebie doszlam a info z b\lano nie za ciekawe i jeszcze ci mowia ze cos poszlo nie tak i zwroca koszzty? Gdzie w tym wszytkim znalezc rozsadek? O transferze nie wspomne ;(

Luteina 50 pod język 4x4 lutinus 100 dopochwowe 4x1 Estrofem 4x1 dopochwowo ja miałam transfer jajeczka od dawczyni (mam przedwczesna menopauzę w wieku 27l moje jajniki obumierają) odkąd pamietam miałam problem z miesiączka 😣 miałam na sztucznym cyklu
Uuuuu to troszkę powazniej u Ciebie i leków też dużo, ale w tej sytacji to zrozumiałe.
Trzymam na Ciebie mega kciuki, będziemy w kontakcie. Ja jutro lecę powrórzyc beta, bo mega się stresuje. Zobaczymy jaka wyjdzie i wtedy ewentualnie do wizyty zaczekam i niech się już dzieje co jest zapisane u góry.

Ja robię tylko ser, bez spodu. Nadziewam wszystkim czym się da.
Taki nadziany to ja rozumiem ;) mam fajny przepis na babkę z adwokatem;) robilam w zeszłym roku na Wielkanoc. Jak ktoś bedzie chcial to jutro mogę wrzucić. Dziś już dupy na dół do kuchni nie spuszczę, bo jeszcze coś zjem.. A zaczęłam jeść duzo u już waga idzie do góry [emoji85]

reklama
Durnie mogli zamrozić nawet w 3 dobie. Ja bym brała kasę. Klinika ma kupę kasy w sądzie może walczyć do upadłego. Zresztą jeszcze trzeba nerwy na to wszystko mieć. Możecie prosić o zwrot całej procedury.
Jutro Łukasz bedzie rozmawial z radca prawnym Maras sie nazywa. Tylko co to da? Moj D do mnie co chwle dzwwonil ze takie rzeczy sie zdaarzaja chyba w tych czasach nie bedzie nam latwo zaaciazyc ;( Ja tez bym brala kase bo raz ze na radce trzeba wydac to i tak trzeba czekac...

Do góry