reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No bardzo duzo ja jem trzy ;) Fajnie masz ze tyle mozesz ;) Zawsze sie staram zjesc cos fajnego na sniadanie, obaid zawsze na cieplo a na wieczor warzywka albo owoce ;) Rzezc jasna zadarzaja sie odchyly od tego schematu ale nie za czesto ;) Glodna nie chodze bo jem duzo a przerwy miedzy posilkami sa na tyle dlugo ze zawsze kolejny posilek mi sprawia duza przyjemnosc ;)
Ja jak przeszłam na dietę IO to też wprowadziłam 3 posiłki i mi się to nie sprawdziło bo ja jem porcję jak kurczak. Nie potrafię zjeść dużej porcji i się nia najeść. Potem mam problemu z zoladkiem. Zjadam 4- 5 ale małych.
Dla mnie ani omlet, ani racuchy ani nawet makaron z truskawkami nie jest jak obiad. Dla mnie obiad nie może być na słodko. Na słodko wjedzie tylko śniadanie i ewentualnie pomiędzy 3 głównymi posiłkami. Owoców nie jem na kolację. Za to zawsze do kolacji jakies warzywo. Uwielbiam zupy i moje obiady mogłyby się składać tylko z zup;) Od czasu do czasu jakis kawałek mięsa;)

Hej hej:) jesteśmy:) moje Szczescie ma 4.95cm :) uslyszalam dzis pierwszy raz serduszko i widzialam jak rusza nozkami i raczkami a czasem nawet skakał do góry ❤❤ dzis 12tc a z usg 11+5. Kosc nosowa jest, przeziernosc ok, kregoslup, żołądek, pecherz moczowy jest :)
Ale co do samego badania to powiem wam ze je powtórzę, dla swojego spokoju. I zrobie u certyfikowanego lekarza. Niby tu wszystko mam ze jest ok. Maz czekal pod gabinetem, nie mogl wejść.
Jak sie cieszę że Maluszek sie rozwija i jest dobrze☺☺☺

Załączniki

• 20200318_171756.jpg
    20200318_171756.jpg
    906,9 KB · Wyświetleń: 66
A ty co tam sobie dzisiaj dobrego zjadlas ?
Tosty z masełkiem i dżemikiem (nie wystarczyło już dla mnie serka wiejskiego 😭)
Następnie banana z musli własnej roboty i jogurt naturalny
- pistacje
- 2 jabłuszka
- zupę jarzynową
Jeszcze podjadłam trochę budyniu ;) bo zrobiłam 2 budynie i galaretkę, wlałam warstwowo do miseczek ;) to na pózniej 😂
A zaraz wciągnę gulasz ;) kurde głodna już jestem 😑

Bazylka zaraz dołączy do naszego grona i będzie pisać to samo [emoji23][emoji23] ja jem bardzo dużo posiłków ale małych. Jak zjem dużo to jest duże prawdopodobieństwo na spotkanie z kibelkiem (niestety do górne, a nie dolne). Ja już miałam 5 posiłków [emoji23][emoji23][emoji23] a jeszcze z 2 na pewno przede mną [emoji56]
Ha. No wlasnie. Najważniejsze dla organizmu, i chodzi mi też o tycie, jest nie dopuszczenie do głodu. Wtedy odkłada to co nie powinien;) lepiej częściej A mniej ;) Ja lubię mielic;) są dni,ze nie mam w ogole apetytu i cały dzień potrafię zjeść prawie nic A są dni , kiedy zjem. Np mialam tak przed @. Teraz jednak inaczej do tego podchodzę bo wiem że mam pod sercem nowe życie. Nawet jak nie mam apetytu to wiem, ze coś zjeść musze:)

reklama
Dziewczyny moja pamiec znowu mnie nie zawiodła ;) Juz teraz wszystko wiem ;) pamietam ze jak do mnie zadzwonili to w tego dnia miala byc noc spadajacych gwiazd ;) Poszukalam w necie i to bylo 28 lipca 2108

Noc spadających gwiazd i całkowite zaćmienie Księżyca - 27 i 28 lipca warto zadrzeć głowę i popatrzeć w niebo. Kiedy i jak podziwiać deszcz Akwarydów?

ja mialam punkcje 26 lipca. Czyli to byla 3 doba włacznie z punkcja i wtedy z 5 komorek mialam 4 blastki i jedna 3 dniowa...
Czyli moga jutro zadzwonic... Tak sie boje i mowie Łukaszowi jak ja mam odebrac tel a on do mnie: normalnie dłonią i przyłożyc tel do ucha [emoji23] [emoji23] [emoji23] jak jutro nie zadzwonia to bedzie stres ...

No to wskazówki otrzymałaś co do telefonu, mam nadzieję że nic nie pominiesz[emoji12]
Kiedyś miałam zaje.. bisty zanik pamięci czy coś w tym stylu... Podjechałam autem do banku, zaparkowałam, zgasilam silnik i siedzę... Siedzę i patrzę się po wnętrzu auta i nie wiedziałam jak mam z niego wyjść, no totalna pustka w głowie, nie wiedziałam co mam zrobić. Dopiero po dłuższej chwili się ocknęłam i zczaiłam gdzie jest klamka [emoji33].
Zaznaczam że żadnych dragów nie bierę[emoji846]

Do góry