reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Na śniadanko usmazylam sobie omleta ;) na słono z ketchupem [emoji1787] potem usmazylam racuchy z jabłkami. Większość oddałam do rodziców ale kilka wciagnelam;)
Na obiad zjadlam barszcz biały z jajkiem (mama mi wczoraj przyniosla) a godzinkę temu ten makaron z truskawkami. Duzo dzis zjadlam [emoji37][emoji37] na kolację chyba zjem parówki z jakimiś warzywami bo już kilka dni leza w lodówce wiec trzeba skonsumowac;) No ale tak myślę, ze dziś nic słodkiego nie ruszyłam[emoji16] oczywiscie w tej chwili mnie mdli. Taka norma. Procz jedzenia zdjęłam pranie z suszarki, rozwiesilam wybrane ręczniki i obejrzałam dwa odcinki telefonistek. Ciągle jestem na 1 sezonie bo nie mam codziennie mocy na oglądanie. Taka jestem leniwa. Co chwile zagladam na forum. Telefon to po 3 razy ląduje w ciągu dnia[emoji85]
W niedzielę zadzwoniła na kamerce moja przyjaciółka. Kiedyś o niej pisałam, ma takie zrosty, endpmeteioze, dziurę w macicy.. ta która się rozwiodla w sierpniu kilka lat temu A w październiku bula w ciazy z wpadki i mowila,ze nie chce tego dziecka.. na pewno pamiętasz. Boni zadzwoniła, zaprosić nas na ślub cywilny. Chcieli nas odwiedzić w weekend ale z racji kwarantanny w taki sposób powiadomili. Ślub 08.08. Czyli jakby miesiac przed terminem;) tak mnienkprcilo jej powiedzieć ale wytrzymałam. Obiecałam sobie,ze po prenatalnych. Ciągle pyta kiedy transfer A ja ciągle coś sciemniam.. Teraz jak zapyta to powiem,ze przez korone odwołują.. Nie chce jej informować przez tel. Wolałabym osobiście i jej wytłumaczyć dlaczego nic nie mówiłam..
Ale zjadłabym placki ziemniaczane 😍 trzeba będzie coś ogarnąć ;)

reklama
@bazylia trzymam kciuki za Twoje maluszki 😘

Kochane ja kontaktowałam się z moja lekarka. Nie zgadza się na transfer i mówi, że tu chodzi o bezpieczeństwo dziecka i ona jako matka się nie zgadza na to. Nie weźmie za to odpowiedzialności. Dzwoniła nawet do invicty, bo jej przytoczyłam w mailu jakaś tam wypowiedź ze strony 🤦🏻‍♀️ Dostałam leki antykoncepcyjne i za dwa miesiące ruszymy. Smutno mi, bo kolejne miesiące w plecy ☹ Już przestałam wierzyć, że kiedyś się uda..
W której invicta się leczysz? Miałaś już rozpoczętą procedurę czy dopiero startowałaś?

To Twoim zdaniem duzo posiłków? A ile Ty jesz???? No lepiej, żeby Ci poleciało gowienko w dół A nie po plecach do góry.. [emoji1787][emoji23]
No bardzo duzo ja jem trzy ;) Fajnie masz ze tyle mozesz ;) Zawsze sie staram zjesc cos fajnego na sniadanie, obaid zawsze na cieplo a na wieczor warzywka albo owoce ;) Rzezc jasna zadarzaja sie odchyly od tego schematu ale nie za czesto ;) Glodna nie chodze bo jem duzo a przerwy miedzy posilkami sa na tyle dlugo ze zawsze kolejny posilek mi sprawia duza przyjemnosc ;)

Chyba tylko ja sie odwazylam napisac ze cos mi sie tu nie podoba... Niestety za duzo sie naczytalam i za duzo juz widzialam... Wolalbym byc wieksza optymistka... @Aduś16 miala tez sytuacje gdzie beta zwalniala ale to byla beta na wiekszym poziome...
Mi też się wydaje, że lipa będzie i cię popieram. Nie rozumiem takiego dawania złudnej nadzieji... Jestem pesymistką na to wychodzi...

To Twoim zdaniem duzo posiłków? A ile Ty jesz???? No lepiej, żeby Ci poleciało gowienko w dół A nie po plecach do góry.. [emoji1787][emoji23]
Bazylka zaraz dołączy do naszego grona i będzie pisać to samo 😂😂 ja jem bardzo dużo posiłków ale małych. Jak zjem dużo to jest duże prawdopodobieństwo na spotkanie z kibelkiem (niestety do górne, a nie dolne). Ja już miałam 5 posiłków 😂😂😂 a jeszcze z 2 na pewno przede mną 😇

reklama
Do góry