reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Do mnie też chyba wcześniej musieli dzwonić, po punkcje mialam 10 sierpnia A transfer 15 sierpnia. Pierwszy telefon dostałam na pewno w dniu punkcji. Po pobraniu dr mi powiedział ile dojrzałych A ile poddali zamrożeniu. I pamiętam, ze byliśmy w hostelu ja już się obudziłam po drzemce i zadzwoniła pani embriolog. I wtedy chyba powiedziała mi,ze jedna w ogóle nie podjęła pracy a 5 tak. A potem dostałam telefon na pewno przed transferem, ze jedna z tych pięciu sie zatrzymała i mamy 4 piekne blastki.
Blastocysty to stopień podziału zarodka najczęściej osiągany ok 5 doby czasem wcześniej czasem później . Ona wygląda charaktwrystycznie od mikroskopem.czesc zarodków dzieli się szybciej a inne nieco wolniej zasadniczo najlepiej na mrożenie i rozmnażanie reagują właśnie blastocysty dlatego też się na nie czeka. Poza tym część wad wychodzi właśnie między tym 1 5 dniem i te słabe zarodki odpadają.

reklama
Opwiedz co dzisiaj robilas i co jadlas ;) Ja lubie jak opowiadasz ;)
Na śniadanko usmazylam sobie omleta ;) na słono z ketchupem [emoji1787] potem usmazylam racuchy z jabłkami. Większość oddałam do rodziców ale kilka wciagnelam;)
Na obiad zjadlam barszcz biały z jajkiem (mama mi wczoraj przyniosla) a godzinkę temu ten makaron z truskawkami. Duzo dzis zjadlam [emoji37][emoji37] na kolację chyba zjem parówki z jakimiś warzywami bo już kilka dni leza w lodówce wiec trzeba skonsumowac;) No ale tak myślę, ze dziś nic słodkiego nie ruszyłam[emoji16] oczywiscie w tej chwili mnie mdli. Taka norma. Procz jedzenia zdjęłam pranie z suszarki, rozwiesilam wybrane ręczniki i obejrzałam dwa odcinki telefonistek. Ciągle jestem na 1 sezonie bo nie mam codziennie mocy na oglądanie. Taka jestem leniwa. Co chwile zagladam na forum. Telefon to po 3 razy ląduje w ciągu dnia[emoji85]
W niedzielę zadzwoniła na kamerce moja przyjaciółka. Kiedyś o niej pisałam, ma takie zrosty, endpmeteioze, dziurę w macicy.. ta która się rozwiodla w sierpniu kilka lat temu A w październiku bula w ciazy z wpadki i mowila,ze nie chce tego dziecka.. na pewno pamiętasz. Boni zadzwoniła, zaprosić nas na ślub cywilny. Chcieli nas odwiedzić w weekend ale z racji kwarantanny w taki sposób powiadomili. Ślub 08.08. Czyli jakby miesiac przed terminem;) tak mnienkprcilo jej powiedzieć ale wytrzymałam. Obiecałam sobie,ze po prenatalnych. Ciągle pyta kiedy transfer A ja ciągle coś sciemniam.. Teraz jak zapyta to powiem,ze przez korone odwołują.. Nie chce jej informować przez tel. Wolałabym osobiście i jej wytłumaczyć dlaczego nic nie mówiłam..

Dziewczyny moja pamiec znowu mnie nie zawiodła ;) Juz teraz wszystko wiem ;) pamietam ze jak do mnie zadzwonili to w tego dnia miala byc noc spadajacych gwiazd ;) Poszukalam w necie i to bylo 28 lipca 2108

Noc spadających gwiazd i całkowite zaćmienie Księżyca - 27 i 28 lipca warto zadrzeć głowę i popatrzeć w niebo. Kiedy i jak podziwiać deszcz Akwarydów?

ja mialam punkcje 26 lipca. Czyli to byla 3 doba włacznie z punkcja i wtedy z 5 komorek mialam 4 blastki i jedna 3 dniowa...
Czyli moga jutro zadzwonic... Tak sie boje i mowie Łukaszowi jak ja mam odebrac tel a on do mnie: normalnie dłonią i przyłożyc tel do ucha 😂 😂 😂 jak jutro nie zadzwonia to bedzie stres ...

Wszystko będzie dobrze;) zobaczysz;) sama jestem bardzo ciekawa kto tam u Was baraszkuje;)
No tak, ja od 14 lutego mam "kwarantanne" i tez juz głupieje. I się przy tym rozleniwilam bardzo.. codziennie sobie mowie, ze wyciągnę maszynę do szycia i codziennie mi sie nie chce.. Cos tam zawsze zrobię, ale to tsk naprawde powrdoly w porownaniu z tym co zawsze robialam.. Tak, czekam do wizyty.. jeśli nic się po drodze nie wydarzy to będzie to najdłuższa przerwa między wizytami[emoji85][emoji85][emoji85] i tez sie zastanawiam czy już może będzie widac płeć. Ale oczywiście to nie jest najważniejsze, pewnie przed wizytą stres mnie powali, będę myślała cala noc czy wszystko ok i [emoji173] bije.
Z tą maszyna też tak mam 😂 tylko ja jestem też trochę ograniczona bo nie mam z czego szyć 😑 a tutaj ceny są kosmiczne a kiedy mąż pojedzie do pl i mi przywiezie „zapasy”? Tego to nie wiadomo ;(
Jeszcze trochę i zobaczysz malucha ;) a teraz masz prenatalne tak ? ;)

Na śniadanko usmazylam sobie omleta ;) na słono z ketchupem [emoji1787] potem usmazylam racuchy z jabłkami. Większość oddałam do rodziców ale kilka wciagnelam;)
Na obiad zjadlam barszcz biały z jajkiem (mama mi wczoraj przyniosla) a godzinkę temu ten makaron z truskawkami. Duzo dzis zjadlam [emoji37][emoji37] na kolację chyba zjem parówki z jakimiś warzywami bo już kilka dni leza w lodówce wiec trzeba skonsumowac;) No ale tak myślę, ze dziś nic słodkiego nie ruszyłam[emoji16] oczywiscie w tej chwili mnie mdli. Taka norma. Procz jedzenia zdjęłam pranie z suszarki, rozwiesilam wybrane ręczniki i obejrzałam dwa odcinki telefonistek. Ciągle jestem na 1 sezonie bo nie mam codziennie mocy na oglądanie. Taka jestem leniwa. Co chwile zagladam na forum. Telefon to po 3 razy ląduje w ciągu dnia[emoji85]
W niedzielę zadzwoniła na kamerce moja przyjaciółka. Kiedyś o niej pisałam, ma takie zrosty, endpmeteioze, dziurę w macicy.. ta która się rozwiodla w sierpniu kilka lat temu A w październiku bula w ciazy z wpadki i mowila,ze nie chce tego dziecka.. na pewno pamiętasz. Boni zadzwoniła, zaprosić nas na ślub cywilny. Chcieli nas odwiedzić w weekend ale z racji kwarantanny w taki sposób powiadomili. Ślub 08.08. Czyli jakby miesiac przed terminem;) tak mnienkprcilo jej powiedzieć ale wytrzymałam. Obiecałam sobie,ze po prenatalnych. Ciągle pyta kiedy transfer A ja ciągle coś sciemniam.. Teraz jak zapyta to powiem,ze przez korone odwołują.. Nie chce jej informować przez tel. Wolałabym osobiście i jej wytłumaczyć dlaczego nic nie mówiłam..
Ja nie moge ile pelnych posiłkow ja to bym po takich sie juz obsrala od pasa w doł 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 ja pier....le jaka mam głupawe to chyba jeszcze po narkozie ;)

Ale kiedy oni wiedza ze zarodek bedzie blastka ;) ?Bo mi sie naprawde wydaje ze oni dzwonili do mnie wczesniej a nie w 5 dniu ;)
Na pewno tego nie wiedzą w 3 dobie. Po 3 dobie często ujawnia się genom zarodka i te uszkodzone padają w 4 czy 5 dobie. Zarodek od 3 doby przechodzi intensywne przemiany, przez murole do blastki.
Dzwonić mogli np..w 3 dobie i informować jak sytuacja wygląda.

reklama
Ja nie moge ile pelnych posiłkow ja to bym po takich sie juz obsrala od pasa w doł 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 😂 ja pier....le jaka mam głupawe to chyba jeszcze po narkozie ;)
Juz widze jak by mi gownooooooo po nodze lecialo 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 nie wiem co mi jest przepraszam ale tyle posilkow i to jeszcze jakies racuchy i makarony z truskawkami 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 no nie zatrzymala bym tego 😅😅😅

Do góry