reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Super uczucie te imprezki w brzuchu, mój też sobie urządza 😛 współczuję Ci tych ciągłych krwawień 😔ale z 2 strony skoro u dziecka wszystko ok to super 🙂
Cudowne 🥰 i nawet jak mnie coś boli ale tego małego „smrodka” (jak to mój maż mówi😂) poczuje to już mi się humor poprawia ;)
Nic z krwawieniami niestety nie zrobię .. muszę czekać, jak my wszystkie.
Na początku ciąży to sobie myślałam - Ok, po 12/15 tc będę już spokojna.. taaaaa 😂😂 teraz zaczęłam 19 tc i kolejny pułap to jest Ok 24 tc. Bo gdyby wuuuu (odpukać!!) to już dzieciątko będą ratować ;)
A po tym 24 tc to kolejny „cel” sobie obiorę ;) ale dam radę ✊🏻
Dużo zdrówka dla Was 😘

Whaaaat? Ale to jest mój ulubiony i najpiękniejszy kwiatek 😥 ja mam pieska i on je listki, które spadają, ale nie z tego tylko z Beniamina, który z kolei jest strasznie kapryśny, brzydko rośnie i nie jestem z niego zadowolona. A z tego pięknego nic nie spada i na szczęście mam go wysoko więc piesek nie sięga.
No, poczytaj w necie. Lepiej, żeby nie jadł i dobrze, że nie sięga 😊

Dziewczyny sorry ze to napisze ale dla mnie test ciazowy nie jest ABSOLUTNIE zadnym wyznacznikiem i naprawde nie jestem w stanie zrozumiec tych dziewczyn kotre robia sikance po pozytywnej becie a zwlaszcza po USG ... Przeciez ta beta w daszym ciagu sie utrzymuje i nie spadnie z dnia na dzien do poziomu zerowego.
U mnie testy nawet przy becie 15 wykazuja jakas tam kreseczke... Tylko i wyłącznie Beta z krwi czy na pozniejszym juz etapie usg prawde ci powie... A juz porownywanie kresek na tescie jest wogole absurdem... Chyba ze w pierwszych dniach po transferze ;) Zaden z lekarzy nie nie wystawi diagnozy na podstawie testu a jeszcze cie wysmieja 👍

Ja mam chyba trochę mniej nadziei, niż większość tu dziewczyn na forum. Jestem bardzo zdroworozsądkowa i jednak niskie przyrosty na początku to co innego niż 2 pierwsze ladne, a później takie zwolnienie. Jedyne co wg mnie daje nadzieję, to to że na początku była z dwóch kropeczek, a teraz został jeden. Dlatego też myślę, że w piątek powtórka i będzie więcej informacji, no i kontakt z lekarzem też ważny, jaka jest jego opinia.
Chyba tylko ja sie odwazylam napisac ze cos mi sie tu nie podoba... Niestety za duzo sie naczytalam i za duzo juz widzialam... Wolalbym byc wieksza optymistka... @Aduś16 miala tez sytuacje gdzie beta zwalniala ale to byla beta na wiekszym poziome...

Dziewczyny musze sie pochwalić, bo mam tak waleczne kropki i jestem z nich bardzo dumna! Dzwoniła własnie Pani embriolog i powiedziała, że miała je mrozic dzisiaj, ale są takie piękne, że uznała, że poczekamy do piątej doby [emoji173]
Poryczałam się z radości, duma mnie rozpiera [emoji7] codziennie się modlę o nie, wiem, ze kosciol samej metody nie popiera, ale wierze, ze skoro juz je powołałam do zycia, to Bóg otacza je opieką.
Waleczna Ty sie nie dołuj tylko wierz w swoje maluchy. Wiara naprawde czyni cuda dziewczyny [emoji173]

W ogóle trzymam za Was laski kciuki. Strasznie ciezki czas :( mam nadzieję ze Wam nie odwołają punkcji i transferów.
Ja się podniosłam po tej porażce. Kupuję suple i czekam aż mi otworzą znowu klinikę żeby podejsc do 3 juz stymulacji... I chyba zmienię lekarza. Czy ktoras z Was zmieniala lekarza w tej samej klinice?
Ja zmieniałam, a i tak chodzilam do różnych jak było trzeba. Czasem dobrze jest poznać opinię innego lekarza. Nowe spojrzenie może coś wnieść wiecej

@Waleczna36 bardzo chce zeby to sie okazalo jakims chwilowym przystojem i bede sie naprawde cieszyc jak w piatek beta wystrzeli ale nawet jesli tak bedzie to i tak nie mozna byc niczego pewnym. Taki nasz los in vitrowiczek, po po drodze moze stac sie jeszcze cala masa innych rzeczy... Niestety nie u nas widok dwoch kreseczk na tescie powinnien wparwiac w wielka euforie bo to nic nie jescze nie oznacza... Czekamy na piatek ❤ 💪 badz silna...

reklama
Ja zmieniałam, a i tak chodzilam do różnych jak było trzeba. Czasem dobrze jest poznać opinię innego lekarza. Nowe spojrzenie może coś wnieść wiecej
Tak ja tez pierwszy raz rozmawialam w sobote z innym lekarzem a raczej lekarka i wiesz ze duzo sie tez innych rzczy dowiedzialam ;) Oczywiscie ze swojego nie zmienie ale trzeba poznac opinie tez innych lekarzy ;)

Do góry