reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Super uczucie te imprezki w brzuchu, mój też sobie urządza 😛 współczuję Ci tych ciągłych krwawień 😔ale z 2 strony skoro u dziecka wszystko ok to super 🙂
Cudowne 🥰 i nawet jak mnie coś boli ale tego małego „smrodka” (jak to mój maż mówi😂) poczuje to już mi się humor poprawia ;)
Nic z krwawieniami niestety nie zrobię .. muszę czekać, jak my wszystkie.
Na początku ciąży to sobie myślałam - Ok, po 12/15 tc będę już spokojna.. taaaaa 😂😂 teraz zaczęłam 19 tc i kolejny pułap to jest Ok 24 tc. Bo gdyby wuuuu (odpukać!!) to już dzieciątko będą ratować ;)
A po tym 24 tc to kolejny „cel” sobie obiorę ;) ale dam radę ✊🏻
Dużo zdrówka dla Was 😘

Whaaaat? Ale to jest mój ulubiony i najpiękniejszy kwiatek 😥 ja mam pieska i on je listki, które spadają, ale nie z tego tylko z Beniamina, który z kolei jest strasznie kapryśny, brzydko rośnie i nie jestem z niego zadowolona. A z tego pięknego nic nie spada i na szczęście mam go wysoko więc piesek nie sięga.
No, poczytaj w necie. Lepiej, żeby nie jadł i dobrze, że nie sięga 😊

Dziewczyny sorry ze to napisze ale dla mnie test ciazowy nie jest ABSOLUTNIE zadnym wyznacznikiem i naprawde nie jestem w stanie zrozumiec tych dziewczyn kotre robia sikance po pozytywnej becie a zwlaszcza po USG ... Przeciez ta beta w daszym ciagu sie utrzymuje i nie spadnie z dnia na dzien do poziomu zerowego.
U mnie testy nawet przy becie 15 wykazuja jakas tam kreseczke... Tylko i wyłącznie Beta z krwi czy na pozniejszym juz etapie usg prawde ci powie... A juz porownywanie kresek na tescie jest wogole absurdem... Chyba ze w pierwszych dniach po transferze ;) Zaden z lekarzy nie nie wystawi diagnozy na podstawie testu a jeszcze cie wysmieja 👍

Ja mam chyba trochę mniej nadziei, niż większość tu dziewczyn na forum. Jestem bardzo zdroworozsądkowa i jednak niskie przyrosty na początku to co innego niż 2 pierwsze ladne, a później takie zwolnienie. Jedyne co wg mnie daje nadzieję, to to że na początku była z dwóch kropeczek, a teraz został jeden. Dlatego też myślę, że w piątek powtórka i będzie więcej informacji, no i kontakt z lekarzem też ważny, jaka jest jego opinia.
Chyba tylko ja sie odwazylam napisac ze cos mi sie tu nie podoba... Niestety za duzo sie naczytalam i za duzo juz widzialam... Wolalbym byc wieksza optymistka... @Aduś16 miala tez sytuacje gdzie beta zwalniala ale to byla beta na wiekszym poziome...

Dziewczyny musze sie pochwalić, bo mam tak waleczne kropki i jestem z nich bardzo dumna! Dzwoniła własnie Pani embriolog i powiedziała, że miała je mrozic dzisiaj, ale są takie piękne, że uznała, że poczekamy do piątej doby [emoji173]
Poryczałam się z radości, duma mnie rozpiera [emoji7] codziennie się modlę o nie, wiem, ze kosciol samej metody nie popiera, ale wierze, ze skoro juz je powołałam do zycia, to Bóg otacza je opieką.
Waleczna Ty sie nie dołuj tylko wierz w swoje maluchy. Wiara naprawde czyni cuda dziewczyny [emoji173]

W ogóle trzymam za Was laski kciuki. Strasznie ciezki czas :( mam nadzieję ze Wam nie odwołają punkcji i transferów.
Ja się podniosłam po tej porażce. Kupuję suple i czekam aż mi otworzą znowu klinikę żeby podejsc do 3 juz stymulacji... I chyba zmienię lekarza. Czy ktoras z Was zmieniala lekarza w tej samej klinice?
Ja zmieniałam, a i tak chodzilam do różnych jak było trzeba. Czasem dobrze jest poznać opinię innego lekarza. Nowe spojrzenie może coś wnieść wiecej

@Waleczna36 bardzo chce zeby to sie okazalo jakims chwilowym przystojem i bede sie naprawde cieszyc jak w piatek beta wystrzeli ale nawet jesli tak bedzie to i tak nie mozna byc niczego pewnym. Taki nasz los in vitrowiczek, po po drodze moze stac sie jeszcze cala masa innych rzeczy... Niestety nie u nas widok dwoch kreseczk na tescie powinnien wparwiac w wielka euforie bo to nic nie jescze nie oznacza... Czekamy na piatek ❤ 💪 badz silna...

reklama
Ja zmieniałam, a i tak chodzilam do różnych jak było trzeba. Czasem dobrze jest poznać opinię innego lekarza. Nowe spojrzenie może coś wnieść wiecej
Tak ja tez pierwszy raz rozmawialam w sobote z innym lekarzem a raczej lekarka i wiesz ze duzo sie tez innych rzczy dowiedzialam ;) Oczywiscie ze swojego nie zmienie ale trzeba poznac opinie tez innych lekarzy ;)

Do góry