reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
To bedzie maly problem, ale czy to dla nas problem ? 🤔
Nie mam prawka bo ile kroć podchodziłam to za przeproszeniem wymiotuję jak szalona, nawet czasem 30km nie mogę przejechać bo są awarie 😂 tabletki biorę ale po ni ch śpię hehe a na dłuższe drogi tabletki, poduszka i mnie nie ma 😉
Taka że mną jest przygoda :)

Toć z chłopem przyjedź 🤪 będą się sobie wyżalać co oni z nami mają 😂😂😂😂 🤪

@bazylia128 widać, ze wracasz do formy bo humorek dopisuje ;) bardzo dobrze. Zbieraj kobieto siły, to jak wystrzelisz na transfer to tylko raz! I potem bedziesz biegała z wózkiem w tych swoich nowych, kosmicznych butach. U Was chyba rodzinne takie odpały, po narokozie popyskować czy glebę pocisnąć. Jak była na histeroskopii to przede mna babkę przywieźli z zabiegu i jak ja wzbudzili to do nich sapala, ze po co ja budzili, taki miala ale fajny,ze maz w domu sprzątał!!![emoji1787][emoji23]

@fredka84 Ty naprawdę jesteś ekspertka od tych wszystkich kwiatów i krzewów.. ja jak @Smętna30.. kaktusy bym ususzyla.. ale przyznam się,że się starzeje.. kiedys w ogóle nie zwracalam uwagi na kwiaty, nawet jak mi marek kupował bukiet to się dałam,ze szkoda kasy no zdechna.. A teraz tak bardzo cierpię ,ze nie mogę wstawić tulipanów bo mi kot je.. w domu mam 3 zamikulkosy , nie trzeba ich czesto podlwewac ale kefir i tak z nimi robi porządki.. A chciałabym chociazbybjakies zioła w kuchni... na balkon zaraz wywale zeschniete z jesieni wrzosy i zasadzie bratki to chociaż jak zerknę z okna to będę kolor widziala.. balkon mam prawie cały dzień w cieniu wiec dupa.. ale jakoś szczypiorek czy sałatę to bym mogla miec.. No ale co jak mi siersciuch wszystko zjada..
@Smętna30 z tym ZUSEM to dla jakis dużych przedsiębiorców mega pomoc, nawet banki wprowadziły wakacje dla kredytów na 3 miesiace..ale kto wie jak to potem bedzie... jedna wielka niewiadoma. Masakra.
P.s moj koteł i moje zielsko
20200318_111024.jpeg

Cuda się dzieją 😱
A co to za cud? Odroczenie składek na 3 miesiące, które i tak później trzeba wpłacić. Nie widzę tu żadnej pomocy. Chyba, że jest to zwolnienie z płacenia składek przez 3 m-ce to ok, ale ja to rozumiem jako odroczenie czyli późniejszy obowiązek zapłaty więc dla mnie to żadna pomoc.

@bazylia128 widać, ze wracasz do formy bo humorek dopisuje ;) bardzo dobrze. Zbieraj kobieto siły, to jak wystrzelisz na transfer to tylko raz! I potem bedziesz biegała z wózkiem w tych swoich nowych, kosmicznych butach. U Was chyba rodzinne takie odpały, po narokozie popyskować czy glebę pocisnąć. Jak była na histeroskopii to przede mna babkę przywieźli z zabiegu i jak ja wzbudzili to do nich sapala, ze po co ja budzili, taki miala ale fajny,ze maz w domu sprzątał!!![emoji1787][emoji23]

@fredka84 Ty naprawdę jesteś ekspertka od tych wszystkich kwiatów i krzewów.. ja jak @Smętna30.. kaktusy bym ususzyla.. ale przyznam się,że się starzeje.. kiedys w ogóle nie zwracalam uwagi na kwiaty, nawet jak mi marek kupował bukiet to się dałam,ze szkoda kasy no zdechna.. A teraz tak bardzo cierpię ,ze nie mogę wstawić tulipanów bo mi kot je.. w domu mam 3 zamikulkosy , nie trzeba ich czesto podlwewac ale kefir i tak z nimi robi porządki.. A chciałabym chociazbybjakies zioła w kuchni... na balkon zaraz wywale zeschniete z jesieni wrzosy i zasadzie bratki to chociaż jak zerknę z okna to będę kolor widziala.. balkon mam prawie cały dzień w cieniu wiec dupa.. ale jakoś szczypiorek czy sałatę to bym mogla miec.. No ale co jak mi siersciuch wszystko zjada..
@Smętna30 z tym ZUSEM to dla jakis dużych przedsiębiorców mega pomoc, nawet banki wprowadziły wakacje dla kredytów na 3 miesiace..ale kto wie jak to potem bedzie... jedna wielka niewiadoma. Masakra.
P.s moj koteł i moje zielskoZobacz załącznik 1093307

No dlatego u mnie żadnych zwierzaków w domu nie ma. Tata ma akwarium tylko.

A z zusem szok że odroczyli. Jak ktoś nie ma za co zapłacić w tym miesiącu to uważam, że lepiej, że może odroczy do czasu aż się odbije od dna.

No dlatego u mnie żadnych zwierzaków w domu nie ma. Tata ma akwarium tylko.

A z zusem szok że odroczyli. Jak ktoś nie ma za co zapłacić w tym miesiącu to uważam, że lepiej, że może odroczy do czasu aż się odbije od dna.
Nie wszystkie koty takie są. U moich rodziców na początku tez podgryzał A teraz już ma wywalone. Wszystko może stać. Liczę na to,ze moj jak troche się zestarzeje to też może tak będzie [emoji1787][emoji23]
Co do tego ZUSU niby wychodzą na przeciw ale prawda taka,ze zapłacić będzie trzeba. A nie spodziewam się,że szybko się wszyscy od dna odbija, bardziej się boję dużego spadku gospodarczego... I boję sie,ze przez te odraczanie to w jeszcze większe długi ludzie powpadaja.. wiadomo,zależy tez od branzy ale no ile wiecej po tym wszystkim można przerobić?? Tyle na ile pozwolą siły i fizyczne możliwości. Moja fryzjerka ze względu na sytuację poki co do końca marca odwołała wszystkie wizyty. Napisałaś że będą chyba po 12h pracować.. ale pewnie i tak wszystkich nie przyjma bo czasu im zabraknie.. teraz zamknięte, pracownikom jakos trzeba placic... aż się boję pomyśleć ile jak już tam trafię zawołaja za usługę, żeby choć trochę sobie odbić.. bo tego tez sie boje,ze ceny pójdą w górę..

Niestety to nie jest tak kolorowo i z ZUSem i z bankami i 3miesiecznymi wakacjami- wiem, bo oboje z mężem prowadzimy firmy, jesteśmy w trudnej sytuacji, jak wszyscy przedsiębiorcy obecnie i np w banku to się składa wniosek najpierw o miesiąc, później o drugi i później o trzeci i bank ma prawo odmówić tych wakacji, jeśli uzna, że jednak firma.jest wypłacalna ;) więc to nie jest takie proste i oczywiste. Później automatycznie raty kredytu wzrastają o kwotę, która została odroczona.
Z ZUS to samo.. jak ktoś prowadzi firmę to wie, że jak nie ma w tym miesiącu 1500na ZUS to jakim cudem za 3 miesiące weźmie 6000? Bo tyle się uzbiera do zapłaty... Przepraszam, może narzekam, ale patrzę na to jako osoba która chętnie by skorzystała z realnej pomocy, a nie fikcyjnej. Dlaczego rodzicom na dziecko dodatkowo należy się 14 dni opieki? To może przedsiębiorcom.dodatkowo by zrobić wolne od płacenia na okres kiedy konieczne jest zawieszenie dzialalnosci? No ale nasz rząd co jak co.. dla przedsiębiorców i firm zbyt łaskawy nie jest.

reklama
Do góry