reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny zaraza szaleje i cuda się dzieją u mnie np oszalał pomidory
Chyba rusza że sprzedażą sadzonek[emoji23][emoji23]
20200318_105338.jpeg

reklama
@bazylia128 widać, ze wracasz do formy bo humorek dopisuje ;) bardzo dobrze. Zbieraj kobieto siły, to jak wystrzelisz na transfer to tylko raz! I potem bedziesz biegała z wózkiem w tych swoich nowych, kosmicznych butach. U Was chyba rodzinne takie odpały, po narokozie popyskować czy glebę pocisnąć. Jak była na histeroskopii to przede mna babkę przywieźli z zabiegu i jak ja wzbudzili to do nich sapala, ze po co ja budzili, taki miala ale fajny,ze maz w domu sprzątał!!![emoji1787][emoji23]

@fredka84 Ty naprawdę jesteś ekspertka od tych wszystkich kwiatów i krzewów.. ja jak @Smętna30.. kaktusy bym ususzyla.. ale przyznam się,że się starzeje.. kiedys w ogóle nie zwracalam uwagi na kwiaty, nawet jak mi marek kupował bukiet to się dałam,ze szkoda kasy no zdechna.. A teraz tak bardzo cierpię ,ze nie mogę wstawić tulipanów bo mi kot je.. w domu mam 3 zamikulkosy , nie trzeba ich czesto podlwewac ale kefir i tak z nimi robi porządki.. A chciałabym chociazbybjakies zioła w kuchni... na balkon zaraz wywale zeschniete z jesieni wrzosy i zasadzie bratki to chociaż jak zerknę z okna to będę kolor widziala.. balkon mam prawie cały dzień w cieniu wiec dupa.. ale jakoś szczypiorek czy sałatę to bym mogla miec.. No ale co jak mi siersciuch wszystko zjada..
@Smętna30 z tym ZUSEM to dla jakis dużych przedsiębiorców mega pomoc, nawet banki wprowadziły wakacje dla kredytów na 3 miesiace..ale kto wie jak to potem bedzie... jedna wielka niewiadoma. Masakra.
P.s moj koteł i moje zielskoZobacz załącznik 1093307
Nie przejmuj się, że na chaszczach się nie znasz, masz inne zajebiaszcze talenty - ja bym wolała twój talent mieć, no ale nie można mieć wszystkiego [emoji8][emoji8][emoji8].
Koteł przylapany na gorącym uczynku [emoji12]

Niestety to nie jest tak kolorowo i z ZUSem i z bankami i 3miesiecznymi wakacjami- wiem, bo oboje z mężem prowadzimy firmy, jesteśmy w trudnej sytuacji, jak wszyscy przedsiębiorcy obecnie i np w banku to się składa wniosek najpierw o miesiąc, później o drugi i później o trzeci i bank ma prawo odmówić tych wakacji, jeśli uzna, że jednak firma.jest wypłacalna ;) więc to nie jest takie proste i oczywiste. Później automatycznie raty kredytu wzrastają o kwotę, która została odroczona.
Z ZUS to samo.. jak ktoś prowadzi firmę to wie, że jak nie ma w tym miesiącu 1500na ZUS to jakim cudem za 3 miesiące weźmie 6000? Bo tyle się uzbiera do zapłaty... Przepraszam, może narzekam, ale patrzę na to jako osoba która chętnie by skorzystała z realnej pomocy, a nie fikcyjnej. Dlaczego rodzicom na dziecko dodatkowo należy się 14 dni opieki? To może przedsiębiorcom.dodatkowo by zrobić wolne od płacenia na okres kiedy konieczne jest zawieszenie dzialalnosci? No ale nasz rząd co jak co.. dla przedsiębiorców i firm zbyt łaskawy nie jest.
Napisałaś po prostu jak to wygląda z drugiej strony i masz rację - nasze państwo często rzuca kłody pod nogi pracodawcom. Trzeba zrozumieć obydwie strony [emoji846].

Niestety to nie jest tak kolorowo i z ZUSem i z bankami i 3miesiecznymi wakacjami- wiem, bo oboje z mężem prowadzimy firmy, jesteśmy w trudnej sytuacji, jak wszyscy przedsiębiorcy obecnie i np w banku to się składa wniosek najpierw o miesiąc, później o drugi i później o trzeci i bank ma prawo odmówić tych wakacji, jeśli uzna, że jednak firma.jest wypłacalna ;) więc to nie jest takie proste i oczywiste. Później automatycznie raty kredytu wzrastają o kwotę, która została odroczona.
Z ZUS to samo.. jak ktoś prowadzi firmę to wie, że jak nie ma w tym miesiącu 1500na ZUS to jakim cudem za 3 miesiące weźmie 6000? Bo tyle się uzbiera do zapłaty... Przepraszam, może narzekam, ale patrzę na to jako osoba która chętnie by skorzystała z realnej pomocy, a nie fikcyjnej. Dlaczego rodzicom na dziecko dodatkowo należy się 14 dni opieki? To może przedsiębiorcom.dodatkowo by zrobić wolne od płacenia na okres kiedy konieczne jest zawieszenie dzialalnosci? No ale nasz rząd co jak co.. dla przedsiębiorców i firm zbyt łaskawy nie jest.
Plus jest taki, że nie lecą odsetki od zaległości i nie uruchamia się procedura windykacji.

A tak wracając do tematu forumowego... 🙄 @sandra777.12 jak tam u Ciebie? Byłaś wczoraj na wizycie u położnej? Jak Andrzejek? Wracasz do pracy niedługo?
Byłam, byłam ;) ogólnie to młody/a ma się dobrze. Czuje imprezki w brzuchu 🥰
Cały czas mam krwawienia, małe ale są .. i jak patrzałam na moją położną i jej miny to chyba już do pracy nie wrócę (ale nie będę pyskować 😂)
Narazie mam zwolnienie do 07.04 i wtedy też mam wizytę u dr i zobaczymy.
Wiesz u mnie te krwawienia oznaczają, że łożysko jest cały czas tam gdzie było. Czyli jest przodujące brzeżne. Jak mi się nie przesunie do połówkowych No to już tak zostanie. A pózniej to z tego co się orientowałam to trzeba bardziej uważać 🤷🏼‍♀️ Także jeszcze sobie poleże ;)

A jak tam Twój Kubuś ? Daje do wiwatu ? ☺️

Byłam, byłam ;) ogólnie to młody/a ma się dobrze. Czuje imprezki w brzuchu 🥰
Cały czas mam krwawienia, małe ale są .. i jak patrzałam na moją położną i jej miny to chyba już do pracy nie wrócę (ale nie będę pyskować 😂)
Narazie mam zwolnienie do 07.04 i wtedy też mam wizytę u dr i zobaczymy.
Wiesz u mnie te krwawienia oznaczają, że łożysko jest cały czas tam gdzie było. Czyli jest przodujące brzeżne. Jak mi się nie przesunie do połówkowych No to już tak zostanie. A pózniej to z tego co się orientowałam to trzeba bardziej uważać 🤷🏼‍♀️ Także jeszcze sobie poleże ;)

A jak tam Twój Kubuś ? Daje do wiwatu ? ☺️
A powiem Ci, że właśnie nie. Tak czekam i czekam na ruchy Małego, ale póki co to z 3 razy miałam takie delikatne muśnięcie w środku i tyle... No ale już niedługo :) wczoraj byłam u lekarza na kontroli, jest dobrze, dzidziuś rośnie, było widać wyraźnie oczka, nosek, buzię i nawet uszka ☺️ potwierdził, że chłopiec. Ja mam połówkowe 09.04 i trochę się stresuje, bo mam mieć w Łodzi i nie wiem czy mi nie odwołają 😬 no ale muszę czekać cierpliwie na wiadomość. Jak będę czuć ruchy to na pewno się tu pochwalę 🥰 a to nasza sesja z wczoraj.

Załączniki

• IMG_20200317_145515~2.jpg
    IMG_20200317_145515~2.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 77
reklama
Ale ja tez to widze tak samo. Tylko ogromny i dobrze prosperujacy przedsiębiorca sobie poradzi. To taka pomoc "dla oka" i tak jak napisalam, dla niektórych bedzie to gwóźdź do trumny..

Do góry