reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A powiem Ci, że właśnie nie. Tak czekam i czekam na ruchy Małego, ale póki co to z 3 razy miałam takie delikatne muśnięcie w środku i tyle... No ale już niedługo :) wczoraj byłam u lekarza na kontroli, jest dobrze, dzidziuś rośnie, było widać wyraźnie oczka, nosek, buzię i nawet uszka [emoji3526] potwierdził, że chłopiec. Ja mam połówkowe 09.04 i trochę się stresuje, bo mam mieć w Łodzi i nie wiem czy mi nie odwołają [emoji51] no ale muszę czekać cierpliwie na wiadomość. Jak będę czuć ruchy to na pewno się tu pochwalę [emoji3059] a to nasza sesja z wczoraj.
Ale piękne [emoji7]

reklama
Slicznosci. [emoji3][emoji3]
A powiem Ci, że właśnie nie. Tak czekam i czekam na ruchy Małego, ale póki co to z 3 razy miałam takie delikatne muśnięcie w środku i tyle... No ale już niedługo :) wczoraj byłam u lekarza na kontroli, jest dobrze, dzidziuś rośnie, było widać wyraźnie oczka, nosek, buzię i nawet uszka [emoji3526] potwierdził, że chłopiec. Ja mam połówkowe 09.04 i trochę się stresuje, bo mam mieć w Łodzi i nie wiem czy mi nie odwołają [emoji51] no ale muszę czekać cierpliwie na wiadomość. Jak będę czuć ruchy to na pewno się tu pochwalę [emoji3059] a to nasza sesja z wczoraj.

Niestety to nie jest tak kolorowo i z ZUSem i z bankami i 3miesiecznymi wakacjami- wiem, bo oboje z mężem prowadzimy firmy, jesteśmy w trudnej sytuacji, jak wszyscy przedsiębiorcy obecnie i np w banku to się składa wniosek najpierw o miesiąc, później o drugi i później o trzeci i bank ma prawo odmówić tych wakacji, jeśli uzna, że jednak firma.jest wypłacalna ;) więc to nie jest takie proste i oczywiste. Później automatycznie raty kredytu wzrastają o kwotę, która została odroczona.
Z ZUS to samo.. jak ktoś prowadzi firmę to wie, że jak nie ma w tym miesiącu 1500na ZUS to jakim cudem za 3 miesiące weźmie 6000? Bo tyle się uzbiera do zapłaty... Przepraszam, może narzekam, ale patrzę na to jako osoba która chętnie by skorzystała z realnej pomocy, a nie fikcyjnej. Dlaczego rodzicom na dziecko dodatkowo należy się 14 dni opieki? To może przedsiębiorcom.dodatkowo by zrobić wolne od płacenia na okres kiedy konieczne jest zawieszenie dzialalnosci? No ale nasz rząd co jak co.. dla przedsiębiorców i firm zbyt łaskawy nie jest.

Tylko, że jeżeli teraz np. fryzjerka nie ma żadnego dochodu to jak ma za zus zapłacić? A jak się wszystko "uciszy" to wszystkie ceny tak pójdą do góry, że się nie pozbieramy. Szczególnie usługi fryzjerek, kosmetyczek, masażystów itp itd. moja fryzjerka przez to, że miała mniej zapisów na układania na sylwestra, podniosła ceny tego dnia o ... 80%. Także prawda jest taka, że po wszystkim każdy będzie próbował nadgonić straty i uzbierać na ten przeklęty ZUS. Też uważam, że powinni za te miesiące np. wymagać zapłaty tylko zdrowotnej składki a resztę odpuścić. Ale przez rozdawnictwo w Polsce na socjal nie ma takiej opcji...

A powiem Ci, że właśnie nie. Tak czekam i czekam na ruchy Małego, ale póki co to z 3 razy miałam takie delikatne muśnięcie w środku i tyle... No ale już niedługo :) wczoraj byłam u lekarza na kontroli, jest dobrze, dzidziuś rośnie, było widać wyraźnie oczka, nosek, buzię i nawet uszka ☺ potwierdził, że chłopiec. Ja mam połówkowe 09.04 i trochę się stresuje, bo mam mieć w Łodzi i nie wiem czy mi nie odwołają 😬 no ale muszę czekać cierpliwie na wiadomość. Jak będę czuć ruchy to na pewno się tu pochwalę 🥰 a to nasza sesja z wczoraj.
Cooo za profil ☺️ No to super, że z Kubusiem wszystko Ok ;)
Wiesz co do ruchów to ja czuje je tylko jak leżę na płasko, więc może spróbuj. Jak siedzę czy nawet mam zajęte nogi to nic ;)
Połówkowe tak jak niektóre badania nie da się przesunąć. Raczej w 30 tc nie zrobią połówkowych 😂

reklama
Do góry