reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak bede miec informacje na bieząco. Mialam nadzieje na wiecej komorek,caly czas sie denerwuje ale przespalam sie i musialam wziac przeciwbolowe bo wszystko boli...Po punkcji rzyszla do mnie tez Banach ta co mnie w sobote przyjmowala. Milo z jej strony i sie pytala jak tam i jak jej powiedzialam ze 8 prawidlowych to powiedziala ze bardzo ładnie ;) Nie wiem juz sama co myslec. Spotkalam tez Połacia wiec oni wszyscy narazie pracują...
Bazylia gratuluję 8 komóreczek :) Choć wiem że jest Ci ciężko teraz... powiem Ci ze ja jestme 5ty dzień po punkcji a brzuch niestety nadal pobolewa. To masakra jakaś. Ale wytzrymamy. Trzymam kciuki żeby ból przeszedł jak najszybciej...

reklama
AA...i dzwoniłam znowu dzisiaj do embriologa i powiedzieli że jutro już sami zadzwonią :):). Bo ja niecierpliwa baba jestem. Panikująca i niecierpliwa....Podobno komóreczki się dalej ładnie dzielą..jedna idzie już w kierunku blastki a pozostałe ...narazie nie .... jutro 5ta doba więc będzie wiadomo więcej. Nawet nie przypuszczałam że się będę tak tym wszystkim ekscytować i zamartwiać...strasznie mocno trzymam kciuku za wszystkie 6 zarodeczki. oby dotrwały...A i z innej beczki...skoro jestem po stymulacji ale biorę dupka i neoprin mogę się napić winka :):) tak na rozluźnienie - ze 2 kielonki ?:)

Ja podchodzę do transferu jak się da. Moim zdaniem teraz jest dobry moment, bo później będzie więcej zarażonych i większe ryzyko złapania tego choróbska. Poza tym długo się przygotowywalam do tego i szkoda mi czasu. Zapowiada się że to jeszcze potrwa... Dziwne tylko że co klinika to inne podejście.
A kiedy planujesz ???

Bazylia gratuluję 8 komóreczek :) Choć wiem że jest Ci ciężko teraz... powiem Ci ze ja jestme 5ty dzień po punkcji a brzuch niestety nadal pobolewa. To masakra jakaś. Ale wytzrymamy. Trzymam kciuki żeby ból przeszedł jak najszybciej...
Dziekuje ;) Ty juz masz chociaz info a ja ma stresa ;( Ile ty mialas prawidłowych komorek? Takze dziewczyny wiem ze duzo z was sie zmaga z zaniskim AMH ale takie wysokie jak moje to niestety tez nic dobrego...

AA...i dzwoniłam znowu dzisiaj do embriologa i powiedzieli że jutro już sami zadzwonią :):). Bo ja niecierpliwa baba jestem. Panikująca i niecierpliwa....Podobno komóreczki się dalej ładnie dzielą..jedna idzie już w kierunku blastki a pozostałe ...narazie nie .... jutro 5ta doba więc będzie wiadomo więcej. Nawet nie przypuszczałam że się będę tak tym wszystkim ekscytować i zamartwiać...strasznie mocno trzymam kciuku za wszystkie 6 zarodeczki. oby dotrwały...A i z innej beczki...skoro jestem po stymulacji ale biorę dupka i neoprin mogę się napić winka :):) tak na rozluźnienie - ze 2 kielonki ?:)
Mozesz spokojnie ;) Na zdrowko ;)

Ja tez jestem zadowolona z tego jak jest tutaj. Moja gin bardzo o mnie dba, jestem pewna, ze niczego nie przeoczy. Pierwsza ciaze tez prowadzila i nawet w wadze dziecka pomylila sie tylko o 90gr.
Ja tylko napisałam że picie dwa razy glukozy przez ciężarne z cukrzycą to nieporozumienie. Całe szczęście w Pl odeszli od tego i teraz od razu jest diagnoza i nie trzeba tego dziadostwa pić dwa razy. Akurat w pl ciężarne mają sporo ułatwień, łącznie z dostaniem się do specjalistów w ciągu 7 dni. Sprawdziłam w ostatniej ciąży i do endokrynologa dostałam się w ciągu tygodnia, oczywiście na NFZ.

Tak bede miec informacje na bieząco. Mialam nadzieje na wiecej komorek,caly czas sie denerwuje ale przespalam sie i musialam wziac przeciwbolowe bo wszystko boli...Po punkcji rzyszla do mnie tez Banach ta co mnie w sobote przyjmowala. Milo z jej strony i sie pytala jak tam i jak jej powiedzialam ze 8 prawidlowych to powiedziala ze bardzo ładnie ;) Nie wiem juz sama co myslec. Spotkalam tez Połacia wiec oni wszyscy narazie pracują...
Może lepiej mniej a dobrej jakości:) 8 to dobry wynik.

reklama
Do góry