reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No i wyszlam. Punkcja 15.03 (niedziela) o godzinie 9.00 stawiam się w klinice. Łukasz podekscytowany, że w końcu do czegos się przyda [emoji1787] jutrzejsza wizyta idzie w zapomnienie. Mam 8 dojrzałych pęcherzyków i to podobno bardzo dobrze.
Transfer jednak ze względu na sytuację odroczony, ale najważniejsze, że będą już zarodki (mam nadzieję, że będą). Dostałam recepte na tabletki antykoncepcyjne na 2 cykle, więc transfer zapewne dopiero będzie w maju jesli dobrze licze.
Jejku a dlaczego w maju dopiero ? I po co leki antykoncepcyjne?

reklama
Żeby wyciszyć jajniki po stymulacji. Tak się podobno robi, kiedy transfer jest odroczony. I podobno nie robi sie transferu mrożonych zarodków w cyklu po zakonczonej stymulacji tylko w jeszcze kolejnym. To moja pierwsza procedura, wiec totalnie zaufałam lekarzom. Mam nadzieję, że się nie zawiodę :(
Jejku a dlaczego w maju dopiero ? I po co leki antykoncepcyjne?

Żeby wyciszyć jajniki po stymulacji. Tak się podobno robi, kiedy transfer jest odroczony. I podobno nie robi sie transferu mrożonych zarodków w cyklu po zakonczonej stymulacji tylko w jeszcze kolejnym. To moja pierwsza procedura, wiec totalnie zaufałam lekarzom. Mam nadzieję, że się nie zawiodę :(
Szczerze trochę dziwne, ale każdy lekarz czy klinika mają swoje procedury ;)
Ja miałam hiperkę albo tak mi się wydaje 🧐. Przed punkcją miałam estradiol ponad 15 tys z tego 12 pęcherzyków, 10 komórek. Nie miałam transferu świeżego, tylko w następnym cyklu. I nie miałam żadnych antyków. A masz endometriozę ? Może dlatego masz je brać ? 🧐

Ja kupię sikanca na jutro, rano zrobię :)
Potem bety będę robić na zmianę z testami, zobaczymy. Chyba oszaleje ze szczęścia, jezuuu dziewczyny tyle lat starania, leczenia, łez, depresji już na końcu... Wygląda na to słoneczko zaczęło świecić dla mnie 🤗
Kochana sikeniec to jtr Ci nie wyjdzie, ja 8dot miałam Bete ponad 100, 9 dpt zrobiłam sikanca I ciężko pow, że było widać druga kreskę

Nie mam. U mnie jest wszystko ok. Problem jest po stronie męża (nasienie).
Już sama nie wiem. Nie bede chyba o tym myśleć, bo oszaleje [emoji16][emoji2962]
Szczerze trochę dziwne, ale każdy lekarz czy klinika mają swoje procedury ;)
Ja miałam hiperkę albo tak mi się wydaje [emoji3166]. Przed punkcją miałam estradiol ponad 15 tys z tego 12 pęcherzyków, 10 komórek. Nie miałam transferu świeżego, tylko w następnym cyklu. I nie miałam żadnych antyków. A masz endometriozę ? Może dlatego masz je brać ? [emoji3166]

Ja zrobiłam przy becie ponad 300 i szczerze to kreska była taka „średnia” ;) ale też zależy od czułości/ marki/ partii itp ☺
Dokładnie, dlatego mówię nawet jak @Waleczna36 kupi najczulszy to nie ma szans żeby jtr wyszło cokolwiek, jeszcze troszkę trzeba się wstrzymać niestety, teraz dopiero się zacznie ciągłe czekanie ☺️

reklama
Przepraszam ze to napisze ale musisz jeszcze poczekac chwilke ... Beta jest dwu cyfrowa ale nie jst powalajaca... Ja w 5 dpt mialam 16 i skonczylo sie biochemiczna a @motylek24 to jedna z niewielu przypadkow gdzie wystartowala z tak niskiej bety i wszytko dobrze sie potoczylo... Chce tylko zebys wiedziala ze to sie moze teraz w rozny sposob potoczyc. Nie wiemy i nie mamy pojecia ale na tak wczesnym etapie to raczej normalne ze nie mozemy byc niczego pewne ;) Ja nigdy nie lubialam jak ktos na sile mnie pocieszal a swoje myslal... mysle ze to najgorsza forma pocieszania... Ja ci bardzo kibicuje i na 50% jestem pewna ze bedzie dobrze ale drugie 50% to wielka nie wiadoma... Juz wpisalam Cie do kalendarza i pamietaj ze zawsze Ci kibicowalam i tak jest tez w tym przypadku. Po prostu che zebys miala w głowie jednak mozliwie rozne scenariusze OKA? [emoji173]
Wszystko popieram [emoji173]️

Do góry