reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ten pierwszy wynik to w ktorym dniu stymulacji ? Dziekuje Ci bardzo ;)
U mnie wyniki przed stymulacja, w 8 dniu stymulacji a ostatni dwa dni przed punkcja. Z tymi wynikami wychodowalam 21 pęcherzyków z czego 11 było dojrzałych 😉

Załączniki

• 3E3A9DB8-675B-4710-972E-6D90E20887C6.png
    3E3A9DB8-675B-4710-972E-6D90E20887C6.png
    39,7 KB · Wyświetleń: 59
  • 84B45993-31AA-40A4-97EA-28B7EBEA574A.png
    84B45993-31AA-40A4-97EA-28B7EBEA574A.png
    41 KB · Wyświetleń: 54
  • 88A3CDA8-8594-47CF-92AE-32F8F24ACCF0.png
    88A3CDA8-8594-47CF-92AE-32F8F24ACCF0.png
    38,2 KB · Wyświetleń: 60
Ja pyskata jestem i sie nie boję :-) :)
Wiesz można też metoda Invicta na ślepo walić transfery jeden za drugim i ewentualnie steryd dostać nic nie analizując wtedy to co niektóre to by się nigdy dziecka nie doczekały za to na pewno z wyczyszczonym kontem.. Naszczescie większość właśnie analizuje i trafia do właściwych lekarzy tak jak docent na przykład którzy pomogą w osiągnięciu celu
Wyczytalam że rozmawiałaś z docentem ?? Mogła byś mi nakreślić jak się z nim skontaktowalas. Pytam dlatego że chce od nowa podchodzić. Kazał mi zrobić badania powtórzyć je ale teraz już 2 tyg nie odpisuje i nie wiem co robić bo do kolejnej próby coraz bliżej.

Tyle co i było. Na spędy nie ma się co pchać. Idź później co najwyżej.
Się tak wtrące.. pozwolę sobie. Bylam dzis na pobraniu krwi. Poszlam kolo 10 zeby ludzi nie było. Bylo kilka.. No ale na koniec weszła baba kaszlaca i w tej kolejce.. Bo ona przyszła sie zapytac czy jest badanie z krwi, co to jej potwierdzi, ze ma zapalenie płuc. Bo lekarz nic nie słyszy A ona już drugi antybiotyk je.. [emoji85][emoji85][emoji85] młoda kobieta.. Pani jen tłumaczyła, ze musi zrobic przeswietlenie.. Bo crp moze wyjść podwyższone ale nie musi.. co nakaszlala to jej..

Wyczytalam że rozmawiałaś z docentem ?? Mogła byś mi nakreślić jak się z nim skontaktowalas. Pytam dlatego że chce od nowa podchodzić. Kazał mi zrobić badania powtórzyć je ale teraz już 2 tyg nie odpisuje i nie wiem co robić bo do kolejnej próby coraz bliżej.
Ja na stałe mieszkam poza Polską a w takich sytuacjach docent z reguły zgadza się na konsultacje telefoniczne, odpłatne tak samo jak wizyta na miejscu. Po powtórce badań nowa zalecenia rozpisze mi znów mailem..

Łoooo matko jak to możliwe to już poziom szkodliwy 🥺🥺 ja brałam zastrzyki 100 tysięcy jednostek raz w tygodniu przez 3 miesiące i do 45 jedynie skoczyło. Przy mojej suplementacji badając regularnie poziom utrzymuje się 50-60 także optymalnie. Może ten drugi wynik masz w innych jednostkach ? Bo w tysiącach to jeszcze nie słyszałam 🧐😉
Nie ma takiego czegoś jak poziom szkodliwy. Optymalny poziom jest to około 100. Jeżeli masz jakieś choroby autoagresyjne to możesz nawet doprowadzić do 600 (oczywiście pod opieką odpowiedniego lekarza). I mam nadzieję, że przyjmujesz wit K2MK7. A najlepiej cały zestaw wit rozpuszczalnych w tłuszczach A, D, E (tokotrienole), K2MK7 . Jeżeli tak „cieżko” podnosi Ci się poziom to najwidoczniej Twój organizm bardzo tego potrzebuje. Np po przebytej infekcji poziom 25 (OH)D3 spada ;)
I jeżeli nie przyjmujesz tych wit z tłuszczem to albo nic Ci się nie przyswoi albo w znikomej ilości ;)

Ja jak ostatnio mierzyłam (chyba w sierpniu) miałam jako 80 ;) teraz mam nadzieje, że jest wyższy 👍🏼
I jeszcze ciekawostka na koniec - matka karmiąca powinna przyjmować Ok 10000 jednostek wit D3. Z mlekiem dziecko otrzymuje około 1000 jednostek d3- czyli ideolo 👌🏻

Ostatnia edycja:
reklama
Uda się uda!! Zobacz jak się przygotowujesz. Ile czasu uwagi poświęcasz temu tematowi. Wyhodujesz zarodki do badania potem ,leczenie Paśnikowe i transfer. Cieszę się że się u Ciebie coś dzieje !!! Mocno Ci kibicuje
Dziękuję. Niestety ilość czasu i poświęcenia nie gwarantuje że się uda, jedynie co można dołożyć kilka % więcej szans aby osiągnąć cel :) Na resztę już nie mamy wpływu

Do góry