reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Właśnie, racja nawet sam Pasnik nie da gwarancji Co się stało ale chcialam usłyszeć jego zdanie bo on prowadzi chyba juz z setki dziewczyn więc myślę że z dużym prawdopodobieństwem znając przebieg ciąży przed poronieniem może odgadnąć przyczynę. Zaciekawiło mnie że poparł badanie pgd
No moj D tez kiedys byl przeciwny a ostatnio zmienil zdanie. Ja jeszcze nie wiem zobacze co bede miala ;)

reklama
Ja pyskata jestem i sie nie boję :-) :)
Wiesz można też metoda Invicta na ślepo walić transfery jeden za drugim i ewentualnie steryd dostać nic nie analizując wtedy to co niektóre to by się nigdy dziecka nie doczekały za to na pewno z wyczyszczonym kontem.. Naszczescie większość właśnie analizuje i trafia do właściwych lekarzy tak jak docent na przykład którzy pomogą w osiągnięciu celu

W zupełności se zgadzam z tym, że wnioski z błędów trzeba wyciągać i podziwiam Ciebie i każda z Was, które tak poszerzają wszelką diagnostykę. Tylko nie chce żebyś się zadręczała tym co było.

A na Ciebie @fredka84 liczę, że do pionu Aduśkę dostaniesz. Może Ciebie bardziej posłucha 😊

A @bazylia128, to ja tu smętna od smęcenia jestem a nie Ty więc nie gwiazdorz 🤪 wiem, że hormony buzują i ... w sumie to się już zamknę bo sama się od początku na totalną porażkę nastawiałam i na dobre mi to wyszło 🤪 więc raczej nie powinnam prawić morałów w tej kwestii 🙄

Ja już w domku 🙂Trochę spokojniejsza 😀
A więc lekarz powiedział że wszystko jest pięknie
Jest zdrowa wczesna ciąża i oby tak dalej 👍
Niestety za wcześnie żeby było widać coś więcej także zobaczymy jak to dalej się rozwinie 😜
Wstawiam foto mojego pęcherzyka ciążowego wraz z zarodeczkiem 🐣
I rośniemy dalej ❤
Kolejna wizyta chyba serduszkowa 24.03 @bazylia128 Proszę dodać do kalendarza 😘
Gratuluję ❤️❤️❤️ oby do nastepnej wizyty bo jestem ciekawa tych bliźniaków 😄

@Aduś16 kochaniea jesli wyjdzie mi ten zespol antyfosfolipidowy to wedlug ciebie z czym to sie moze wiazac? Wszystko inne w normie...
Wiesz mojej koleżance która jest po 6ciu poronieniach wyszedł zespół antyfosfolipidowy i z tego co pamiętam w zaleceniach ma acard i zwiększona dawce heparyny ale nie zdarzyła jeszcze podejść na nowych zaleceniach.. Ale ważne są też wartości a nie sam fakt przekroczonej normy z tego co pamiętam. Wszystko inne robiłaś ale z immunologii i hematologii?
A powiedz czym Twój lekarz uargumentowal w Waszym przypadku pgd ?

Wiesz mojej koleżance która jest po 6ciu poronieniach wyszedł zespół antyfosfolipidowy i z tego co pamiętam w zaleceniach ma acard i zwiększona dawce heparyny ale nie zdarzyła jeszcze podejść na nowych zaleceniach.. Ale ważne są też wartości a nie sam fakt przekroczonej normy z tego co pamiętam. Wszystko inne robiłaś ale z immunologii i hematologii?
A powiedz czym Twój lekarz uargumentowal w Waszym przypadku pgd ?
Najpierw tlumaczyl ze nie ma sensu ze robia tu ludzie z chorobami genetycznymi. Ze jest to duzy koszt a i tak nie wiadomo czy podczas badania takiego zarodka na uszkodza i ze pozniej znowu go trzeba zamrozic. Ze to czasami jest tak ze np moze byc zdrowy zarodek ale podczas badania poporstu odpadnie ze wzgledu na uszkodzenia no i wtedy tez jest nieprawidlowy... Troche o tym myslalam. Bo to jednak jest duza ingerencja. Poza tym on sa w stanie zbadac tylko kilka sposrod wielu chorob... A jak probowal mnie przekonac a raczej p porstu wspomnial to tylko powiedzial ze w moim przypadku to bedzie mniejszy koszt i krocej to bedzie trwalo niz te wszystkie transfery... Ze wadliwych zarodkow jest cala masa... Niestety tak naprawde nic bardzie konkretnego nie powiedzial. Nie przekonalo mnie to do konca ;(

reklama
Mi kliniczny immuno kazal zbadac to:

P/c antyfosolipidowe IGG 1 - IGM 2 - w normie
Przecieciala przeciwjadrowae ANA - Nie wykryto
Tyreotropina -0,9 w normie
P/c Przeciw peroksydazie tarczycowej ATPO - 0.5 w normie jest do 5,61
P/c p. antygenom łozyska - ICD -9 - uejmny
No i te p/c antykardiolipinowe - 12,5 watpliwy, powtorzylam te badanie w czwartek caly czas czekam na wyniki

Do góry