reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No racja, ja się sfilmowalam że wolę z kilku źródeł bo jakoś nie wierzę w koncept 10 w jednym ale Profertil też nie ma jakiegos tam magicznego składu, akurat któraś z dziewczyn podpowiedziała Conceptive Femme i na niego się przerzucilam bo te różnice biorę i tak osobno a on ma dodatkowo cały kompleks B
Przed udanym in vitro kiedyś też miesiąc jakieś zioła sobie zaparzalam ale za cholerę nie pamiętam jakie one były ale to raczej nie one zadecydowały o powodzeniu :laugh2:
Napewno masz racje ale ja juz szczerze ci powiem ze lekko zmeczona jestem tym wszystkim. Juz ci pisalamze odrzucialm dhea bo to raczej nie dla mnie. Po punkcji bede chciala wlaczyc encorton, euthoryx, heparyne, acard no i dalej meta, profertil, complex wit B, modulatory homocysteiny i jeszcze Łukasz mi kupul ta nowosc od nie dawna biore Profolium podobno bardzo dobry, no i oczywiscie dojdzie caly progesteron i estrofem i tak jak @Liliana87 napisala bede sie chyba swiecic od tych lekow ;)

reklama
Dawno mnie tu nie było i czytając dosłownie tysiące postów juz się pogubiłam
Widzę ze są nowe dziewczyny a niektórych nie ma bo zapewne cieszą się juz macierzyństwem
Dla wszytskich starających mocne kciukasy a dla mam przespanych nocy [emoji6]
Dla ciężarówek jak najmniej mdłości i apetytu[emoji16]

U nas niestety nic się nie ruszyło
IVF nieudane
Stymulację letrozolem tez nie pomogły
Jutro jadę umowic laparoskopię i dziwie się ciagle ze żaden lekarz przez 2 lata nie wpadł na pomysł ze warto by ja zrobić 🤬
Tyle czasu smutku łez i nieprzespanych nocy ale mam nadzieje ze laparo nam coś powie i będziemy mogli obrać dalszy kierunek działania

Myśle, że nikt tego nie kontroluje a jak się trafi jakaś osoba która chciałaby podważyć ich wiarygodność to daja łapówkę i jest cisza. Sama mogłabyś wyprodukować suplement diety, zgłaszasz przez neta i już możesz sprzedawać. Serio tak to działa. Poza tym zwykły rutinoscorbin - lekarz mi wprost powiedział to jest kwasek cytrynowy i substancja utwardzająca a reklama i tak robi swoje i ludzie kupują każdego dnia. Lekarzom płaca za polecanie tego i machina się napędza.
@bazylia128 mój mąż brał przez 1,5 roku fertilman plus z zalecenia androloga i wyniki nawet się pogorszyły. Jak rzucił palenie i mu troszkę diete podróżowałam to z 5 mln skoczyło na 65 mln. Poza tym androlog mówił nam ze w ciągu roku wyniki jednego mężczyzny mogą się diametralnie różnic bo są poprostu okresy lepsze i gorsze.
Powiem wam szczerze ze ja to już w nic nie wierze bo jedni piją pała ćpają i maja zdrowe dzieci nawet kilkoro a ktoś żyje niemal jak buddysta i nie może mieć dzieci. Jedni ze wszystkim schorzeniami świata maja 6 dzieci a zdrowi nie i nawet nie znają przyczyny.
Każda z nas zrobi wszystko żeby polepszyć, żeby zwiększyć szanse a pewnie i tak wszystko zależy od przypadku i właściwego zarodka.
Dlatego każdej z nas prędzej czy później się uda ❤❤❤
Moj maz nigdy nie byl u androloga bo nigdy takiej potrzeby nie bylo. Nigdy nie mial problemow z nasieniem ale zrobilismy chromatyne i tam szczegolowo wylapali te zdrowe plemniki to mial ponad 90%. ale jak z lekarzem porownywalismy wczesniejsze wyniki do terazniejszych to mimo wszystko bylo widac roznice zwlascza w ruchliwych. Mysle ze warto bylo nawet troszke je podrasowac zawsze to jakas nadzieja ;)

Napewno masz racje ale ja juz szczerze ci powiem ze lekko zmeczona jestem tym wszystkim. Juz ci pisalamze odrzucialm dhea bo to raczej nie dla mnie. Po punkcji bede chciala wlaczyc encorton, euthoryx, heparyne, acard no i dalej meta, profertil, complex wit B, modulatory homocysteiny i jeszcze Łukasz mi kupul ta nowosc od nie dawna biore Profolium podobno bardzo dobry, no i oczywiscie dojdzie caly progesteron i estrofem i tak jak @Liliana87 napisala bede sie chyba swiecic od tych lekow ;)
Ty masz inna sytuacje ;) Ładne amh i duże szanse na powodzenie bez tych supli. Myślę że te wszystkie suple to może dodatkowe kilka % dodadzą tylko że u mnie te kilka % może być zbawienne dlatego się szaferuje bo to raczej ostatnia próba więc nie mam już nic do stracenia, a nóż widelec ;) Wiesz myślę że wiekszy wpływ będzie mieć sama mezoterapia u mnie niż te kapsułki..

@szakszuka takie wlasnie biore suple. Poczytaj to co @Netiaskitchen napisala... Mysle ze spokojnie mozesz wprowadzic DHEA... Robilas krzywa cukrową?

Dawno mnie tu nie było i czytając dosłownie tysiące postów juz się pogubiłam
Widzę ze są nowe dziewczyny a niektórych nie ma bo zapewne cieszą się juz macierzyństwem
Dla wszytskich starających mocne kciukasy a dla mam przespanych nocy [emoji6]
Dla ciężarówek jak najmniej mdłości i apetytu[emoji16]

U nas niestety nic się nie ruszyło
IVF nieudane
Stymulację letrozolem tez nie pomogły
Jutro jadę umowic laparoskopię i dziwie się ciagle ze żaden lekarz przez 2 lata nie wpadł na pomysł ze warto by ja zrobić 🤬
Tyle czasu smutku łez i nieprzespanych nocy ale mam nadzieje ze laparo nam coś powie i będziemy mogli obrać dalszy kierunek działania
Zrob sobie kochana laparo to naprawde duzo wnosi. Jak juz bedziesz po to bedziesz wiedziala na czym stoisz i bedziesz mogla obrac wlasciwy kierunek ;)

Ty masz inna sytuacje ;) Ładne amh i duże szanse na powodzenie bez tych supli. Myślę że te wszystkie suple to może dodatkowe kilka % dodadzą tylko że u mnie te kilka % może być zbawienne dlatego się szaferuje bo to raczej ostatnia próba więc nie mam już nic do stracenia, a nóż widelec ;) Wiesz myślę że wiekszy wpływ będzie mieć sama mezoterapia u mnie niż te kapsułki..
Ladne AMH to ja mialam i dwa lata temu i jak widzisz 4 transfery za mna a ciazy brak ;( Wiesz teraz zupelnie innaczej podchodze do stymulacji. Wczesniej bylam tak napalona i rozochoczona bo nie zdawalam sobie sprawy ze moze sie nie udac. A teraz jestem zwyczajnie posrana ;) Ciagle sie tylko zastanawiam ile bedzie zarodkow i jaki bedzie dalszy plan. Dlatego wszystko staram sie przemyslec i dopiac na ostatni guzik zeby mnie cos nie zaskoczylo ale ciesze sie ze to jest jednak taki etapowy proces bo przynajmniej jest chwila na oddech...;)

reklama
Do góry