reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dawno mnie tu nie było i czytając dosłownie tysiące postów juz się pogubiłam
Widzę ze są nowe dziewczyny a niektórych nie ma bo zapewne cieszą się juz macierzyństwem
Dla wszytskich starających mocne kciukasy a dla mam przespanych nocy [emoji6]
Dla ciężarówek jak najmniej mdłości i apetytu[emoji16]

U nas niestety nic się nie ruszyło
IVF nieudane
Stymulację letrozolem tez nie pomogły
Jutro jadę umowic laparoskopię i dziwie się ciagle ze żaden lekarz przez 2 lata nie wpadł na pomysł ze warto by ja zrobić [emoji2959]
Tyle czasu smutku łez i nieprzespanych nocy ale mam nadzieje ze laparo nam coś powie i będziemy mogli obrać dalszy kierunek działania
Doczytałam. Dobry pomysł z laparoskopia . Może uda się od razu zrobic histeroskopie? Zapytaj. Będzie dobrze [emoji110][emoji110][emoji110]

Moja kolezanka ktora jest w ciazy, leci jej 11tc wymiotuje codziennie od 6tc. Łapie ja od 14 i tak do wieczora. Ale mówi,ze nic nie schudła. Każda ciąża inna;) nie bój się, wszystko da się przetrwać dla bobaska;)
Jasne wytrzymam tyle ile bedzie trzeba . Tylko zeby sie udalo✊ bo ostatnio mam znowu glupie myśli ze sie nie uda. Szczerze to mam powoli dosyc tego wszystkiego . Ciagle wałkujemy ten temat z mezem aby do transferu a potem zobaczymy . Ja juz sie nie nastawiam ze sie uda bardziej chcem zeby sie wkoncu to skończyło. Ale nic co ma byc to bedzie nie mam na to wplywu🙄

Myśle, że nikt tego nie kontroluje a jak się trafi jakaś osoba która chciałaby podważyć ich wiarygodność to daja łapówkę i jest cisza. Sama mogłabyś wyprodukować suplement diety, zgłaszasz przez neta i już możesz sprzedawać. Serio tak to działa. Poza tym zwykły rutinoscorbin - lekarz mi wprost powiedział to jest kwasek cytrynowy i substancja utwardzająca a reklama i tak robi swoje i ludzie kupują każdego dnia. Lekarzom płaca za polecanie tego i machina się napędza.
@bazylia128 mój mąż brał przez 1,5 roku fertilman plus z zalecenia androloga i wyniki nawet się pogorszyły. Jak rzucił palenie i mu troszkę diete podróżowałam to z 5 mln skoczyło na 65 mln. Poza tym androlog mówił nam ze w ciągu roku wyniki jednego mężczyzny mogą się diametralnie różnic bo są poprostu okresy lepsze i gorsze.
Powiem wam szczerze ze ja to już w nic nie wierze bo jedni piją pała ćpają i maja zdrowe dzieci nawet kilkoro a ktoś żyje niemal jak buddysta i nie może mieć dzieci. Jedni ze wszystkim schorzeniami świata maja 6 dzieci a zdrowi nie i nawet nie znają przyczyny.
Każda z nas zrobi wszystko żeby polepszyć, żeby zwiększyć szanse a pewnie i tak wszystko zależy od przypadku i właściwego zarodka.
Dlatego każdej z nas prędzej czy później się uda ❤️❤️❤️
Bardzo sensownie brzmi to co mówisz . Muszę się faktycznie zastanowić nad tym duo life. A dieta i ruch- to pierwsze o co powinno się zadbać . O używkach nie wspominając ... ale weź powiedz facetowi , ze nie dostanie na obiad schabowego tylko poraz kolejny tofu z brokułami 🤣🤣🤣🤣

Bardzo sensownie brzmi to co mówisz . Muszę się faktycznie zastanowić nad tym duo life. A dieta i ruch- to pierwsze o co powinno się zadbać . O używkach nie wspominając ... ale weź powiedz facetowi , ze nie dostanie na obiad schabowego tylko poraz kolejny tofu z brokułami 🤣🤣🤣🤣
Hahah No u mnie tez by to nie przeszło dlatego ja starałam się wprowadzać małe zmiany. Do obiadu zamiast surówki z majonezem albo śmietana -warzywa gotowane na parze mięsko oczywiście a zamiast ziemniaków brązowy ryż. Robiłam mu kanapki do pracy z grahamki i więcej warzyw plus jakiś owoc i zaczęłam przygotowywać kolacje sama. To naprawdę małe wielkie zmiany biorąc pod uwagę ze wcześniej były mrożonki, na obiad mięso z ... mięsem 😂 na kolacje pizza i chipsy na przekąskę. No i mój płacz przekonał go do rzucenia papierosów. Mamy nasienie dobrej jakości w depozycie. Wystarczyłoby jeszcze na 5 in vitro a mąż nie rezygnuje z witamin i zdrowego jedzenia bo sam przyznał ze lepiej się czuje także bardzo się cieszę. A ja łykam metylowym kwas foliowy, metylowym b12 z cholina i betanina, witamina d3 8000 jednostek i pregna plus bo tam jest jod.
W klinice poleciła mi pani dr fertilman For women kosztuje tyłki 50 zł ale ilosc tych witamin tam to serio „ śladowe ilości”. Osobiście uważam ze lepiej brać kilka suplementów dobrej jakości i wysokiej zawartości niż te wszystkie multiwitaminy bo nie wiem czy zwracacie uwagę ze połowa witamin rozpuszcza się w wodzie a cześć w tłuszczach. Wiec te multiwitaminy to właśnie chwyt marketingowy „ masz wszystko co potrzebne w jednej tabletce”.

Jasne wytrzymam tyle ile bedzie trzeba . Tylko zeby sie udalo[emoji110] bo ostatnio mam znowu glupie myśli ze sie nie uda. Szczerze to mam powoli dosyc tego wszystkiego . Ciagle wałkujemy ten temat z mezem aby do transferu a potem zobaczymy . Ja juz sie nie nastawiam ze sie uda bardziej chcem zeby sie wkoncu to skończyło. Ale nic co ma byc to bedzie nie mam na to wplywu[emoji849]
Będzie dobrze kochana. Musi być w końcu. Już tak długo walczycie. Powinniście dostać order. Ja w Waszym przypadku pokladam duze nadzieje w tej histeroskopii. Wiem,ze na pewno jest ciężko.. my 4 lata żyliśmy z kalendarzem w ręku, od daty do daty, od godziny do godziny. Moja głowa byla tak pelna, ze nie raz mialam wrażenie iż eksploduje. Dlatego podziwiam wszystkich, którzy walczą dłużej.. myślę, ze gdyby nie forum i walka innych dziewczyn już dawno bym sie poddała.. Ale jednak determinacja innych napędza nas samych! Trzymam kciuki ! Za nas wszystkie!!

Bo taka jest norma populacyjna czyli dla wszystkich. Teraz mówi się że ciężarne i w wieku prokreacyjnym mają mieć do 2.5 chociaż nie wszyscy endokrynolodzy się z tym zgadzają. Twój wynik jest ok
Odebralam dzisiaj TSH o wyszlo 1,08 moze byc? Dlaczego na wyniku jest norma od 0,27 do az 4,20 ? Moze byc taka duza i w normie?

Uciekam spac dziołchy. Jutro bedzie sie działo na forum bo jest sporo wizyt jak dobrze pamietam. I dobrze. Będę czekała na wieści to mi szybciej dzien zleci;) Poza tym muszę oskrobać swoje zarośnięte ciało. Nie lubię się myć, golić.. Co wieczór sobie marzę o takim guziczku, pstryk i umyta [emoji23][emoji1787] jak mi mąż szykuje kąpiel to moment i w wannie zasypiam [emoji1787][emoji23] powiedzcie mi, czy w ciąży kąpiele dozwolone? Bo ja jakoś się boje przy tych plamieniach i tylko szower.
Dobranoc. Kolorowych snoof. [emoji182][emoji182][emoji182]

reklama
Bardzo współczuję i wiem że to co napiszę na Twoją rozpacz niewiele pomoże. Ale jeśli ma nie iść prawidłowo to lepiej ze szybko się kończy ja przez ponad tydzień obserwowałam cały czas jakiś wzrost do ponad 100 i dopiero zaczęło spadać z perspektywy wolała bym chyba szybszy koniec.
Jeszcze raz ogromnie Ci współczuję bo wiem jak to boli. Zawsze wierzy się w sukces. Pij ile wlezie najedź się po szyję a potem wstań umyj włosy i do boju. [emoji173]
Dzięki laski. Teraz mam pęknięte serce ale w sumie na to się zapowiadało. Wino sobie otworzylam ale mi nie smakuje i mam ryj jak nadmuchana ropucha od płaczu [emoji24] Anyway- poproszę listę supli ktore Waszym zdaniem są coś warte na poprawę komórek jajowych... PLIS [emoji173]

Do góry