reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Moj maz nigdy nie byl u androloga bo nigdy takiej potrzeby nie bylo. Nigdy nie mial problemow z nasieniem ale zrobilismy chromatyne i tam szczegolowo wylapali te zdrowe plemniki to mial ponad 90%. ale jak z lekarzem porownywalismy wczesniejsze wyniki do terazniejszych to mimo wszystko bylo widac roznice zwlascza w ruchliwych. Mysle ze warto bylo nawet troszke je podrasowac zawsze to jakas nadzieja ;)
Jasne ze warto i w przypadku dobrego nasienia można je jeszcze polepszyć ale niestety jeśli jest poniżej normy to raczej suple tutaj niewiele pomogą. Każda z nas bierze jakieś suplementy co jest zupełnie zrozumiałe i bardzo dobrze ja się tylko odnoszę do tych duolife bo akurat lola pisała ze 80 euro na miesiąc - uważam ze to duża kwota która lepiej oszczędzić np na badania i szukać przyczyny niepłodności a suplementy można kupić taniej i skomponować samemu ❤️

reklama
Tak. Krzywa cukrowa cacy....
Nie wiem czy dziewczyny wiecie ale warto tez zrobic badanie helikobakter pylori. Choroba wrzodowa jak sie okazuje rowniez ma duzy wplyw na implantacje zarodka. Kiedys chyba nawet widzialam jak Pasnik ktorejs z dziewczyn nakazal zrobic to badanie. Zrob sobie jeszcze badanie homocysteiny...

No mój M. też się mnie pyta do kiedy chce jeździć na wizyty do kliniki bo to 200 km i 250 zł wizyta i pani doktor tylko w tygodniu przyjmuje a on ma problem z urlopem a wiadomo - raz, że taki kawał mnie samej samochodem nie chce puścić a dwa też chce widzieć rozwój Kropka. I mówię mu, że przynajmniej do odstawienia tabletek i czopków.

A wtedy się wybieracie do swojego gina czy do jakiegoś z polecenia czy jak? Bo kurka moja gin przyjmuje 50 km ode mnie i pracuje w szpitalu 60 km ode mnie, a jak zacznę rodzic to trochę daleko jechać (tak, wiem, to jeszcze 8 miesięcy ale na to też trzeba brać współczynnik przy wyborze lekarza prowadzącego).
Mój lokalny gin ma tylko swoją prywatną praktykę, nie pracuje w szpitalu. Młoda wylazła na świat coś koło 50km od domu i teraz pewnie będzie podobnie.

Dawno mnie tu nie było i czytając dosłownie tysiące postów juz się pogubiłam
Widzę ze są nowe dziewczyny a niektórych nie ma bo zapewne cieszą się juz macierzyństwem
Dla wszytskich starających mocne kciukasy a dla mam przespanych nocy [emoji6]
Dla ciężarówek jak najmniej mdłości i apetytu[emoji16]

U nas niestety nic się nie ruszyło
IVF nieudane
Stymulację letrozolem tez nie pomogły
Jutro jadę umowic laparoskopię i dziwie się ciagle ze żaden lekarz przez 2 lata nie wpadł na pomysł ze warto by ja zrobić 🤬
Tyle czasu smutku łez i nieprzespanych nocy ale mam nadzieje ze laparo nam coś powie i będziemy mogli obrać dalszy kierunek działania
Myśle o Tobie kochana i trzymam kciuki !! Wiem, że będziesz mamą ;) tylko ten Wasz asek każe na siebie długo czekać ;) ale jak już przyjdzie to zawładnie Waszym światem 😊 dużo zdrówka i wytrwałości 😘

Cześć dziewczyny.
Dawno się nie odzywałam ale postanowiłam odciąć się troche od tego tematu bo za bardzo się stresowalam. Czytanie i wynikach i porównywanie do moich jakoś źle wplywala na moją psyche... Cały czas się bałam, że o czymś zapomniałam, czegoś nie zbadalam I że beta za niska...

Dzisiaj byłam na usg i dziecior ma bijące serce i z nim wszystko ok. Niestety mam krwiaka, plamie I musze leżeć. Więc leżę plackiem I staram się nie martwic ale mi średnio wychodzi.

U mnie nigdy nie może być do końca dobrze :(
Nie marudź, w ciąży jesteś a tego chciałaś[emoji6] z młodą też leżałam na początku 2miechy a potem.było ok.

Kurcze współczuję ja sie boje tych mdlosci i wymiotow. Moja mama jak byla w ciazy to pierwsze 3 miesiace same wymioty i schudła strasznie. Wszyscy odrazu wiedzieli ze jest w ciazy[emoji6]
Na pewno fasolka ma sie dobrze i rosnie zdrowo[emoji123]oby wszystko jak najszybciej ustapilo. Trzymaj się kochana. Dbaj o siebie i maleństwo [emoji8]
Moja kolezanka ktora jest w ciazy, leci jej 11tc wymiotuje codziennie od 6tc. Łapie ja od 14 i tak do wieczora. Ale mówi,ze nic nie schudła. Każda ciąża inna;) nie bój się, wszystko da się przetrwać dla bobaska;)

Dziewczynki bardzo proszę Was o radę. Mam nadzieje ze mój post nie zaginie i ktoś mi pomoże. Jak pisałam wcześniej mam wynik tsh 3 i z kliniki odpisali mi ze jest w normie i żadnych leków. Jestem przed transferem wiec wiem ze to wcale nie jest dobry wynik, wiec mimo wszystko wysepilam receptę od mojego doktorka i wykupiłam euthyrox 25. I teraz moje pytanie jak stosować ?? Wzięłam najmniejsza dawkę bo nigdy nie brałam tego leku i nie chce przesadzić z dawka początkowa. Mysle ze przez tydzień 25 rano zrobię badanie jak nic nie spadnie albo zbyt mało to będę brała podwójnie czyli 50 i snów po tygodniu zbadam. Do transferu nieco ponad 3 tygodnie wiec mam nadzieje ze uda mi się zbić
Nie rób skoków. Zostań na 25, bo nie opanujesz tego przy sterydzie. Takie moje zdanie.

reklama
Do góry