bazylia128
Fanka BB :)
No niestety przyczyna po obu stronach i to dosc spora ;( Nie wiem czy @olinka321 miala dofinansowanie. Mysle ze dobry lekarz powinien jej cos zaproponowac, nowego przy drugiej procedurze, wyciagnąc z pierwszej wnioski. Tak jak moj mi wprowadzil np to plukanie jejaczek bo z pierwszej mialam duzo pecherzykow ale tylko 5 komorek. Zmienil leki, sposob protokolu. Dodatkowe badania nasienia. Nie leci schematem. Wydaje mi sie ze tu najpierw powinna byc przeprowadzona laparoskopia a nawet kolonskopia dlatego ze przy endomendzie sa tez duze problemy z jelitami o zrostach nie wspomne. Jesli bez dofinansowania to cena jednego protokolu nie znacznie sie rozni od cen w Novum. Takze mysle ze zmiana kliniki to tez jakis sposb... Jesli takie slabe nasienie to tez powinni zastosowac IMSI czy jakies bardziej specjalistyczne techniki doboru plemnika. I mysle ze tak pewnie bylo. Co do rejestracji to tez nie mam zastrzezen. a jesli chodzi o info po punkcji to do mnie najpierw zadzwonil sam lekarz a pozniej embriolog i juz wtedy wszystko wiedzialam. Ale doktorek do mnie zadzwonil z dobra wiadomoscia bo z 5 komorek 4 blastki to moze mu sie chcialo Przy takiej endomendzie powinna byc najpierw wyciszona jak nasza @Lola83. Nie ukrywam ze mnie przerazila ta wiadomosc ;( Szkoda mi bardzo dziewczyny ale tez juz mi zasiala w glowie strach ...Ja poczytalam w jej postach bo mi się tak smutno zrobilo, a nie chcialam jej teraz pytać
@olinka321, popraw mnie jeśli coś zle sprawdziłam amh ok 1.7, endomenda 4stopnia, słabe nasienie. Bardzo trudna sytuacja. A dziewczyna ma niecałe 30 lat...
No i ta kasa. Przecież 3 procedury to fortuna jest. Skąd wziąć kasę na czwartą?
Jedno jest pewne, @Dakita30 słusznie wg mnie mówi, ze trzeba uderzać do Novum. Tylko tam tanio nie jest.