Netiaskitchen
Fanka BB :)
O właśnie @Artemida90 teraz oficjalnie masz w sobie już fasolkę a już nie kropkaCudownie! Jaka piekna fasolka !!![emoji173]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O właśnie @Artemida90 teraz oficjalnie masz w sobie już fasolkę a już nie kropkaCudownie! Jaka piekna fasolka !!![emoji173]
Super! A tak się stresowałaś piękna fasolkaDziewczyny w końcu dotarłam do domu. A wiec na dzień dzisiejszy wszystko jest dobrze. Maluszek ma nóżki i raczki, kręgosłup i szczękę - i oczywiście serduszko
Po naciśnięciu ręka brzucha maluszek się ruszał a tak to spał.
Mamy 2,90cm i jest to 9+4 (wg om 9+5)
Termin porodu wpisany w zaświadczenie o ciąży 4.10.2020
A to nasz model/ka
Zobacz załącznik 1088025
Zobacz załącznik 1088026
Następna wizyta już idę do ginekologa zwykłego ale nadal w szpitalu
Także 17.03 usg i spotkanie z nowym lekarzem
20.03 konsultacje przed badaniami prenatalnymi.
Cudownie❤ oby tak dalej nam szło wszystko dobrzeDziewczyny w końcu dotarłam do domu. A wiec na dzień dzisiejszy wszystko jest dobrze. Maluszek ma nóżki i raczki, kręgosłup i szczękę - i oczywiście serduszko
A to nasz model/ka
Zobacz załącznik 1088025
Zobacz załącznik 1088026
Super. Pamiętam jak tego samego dnia transfer miałyśmy i razem oczekiwanie na betę. A tu już mały człowiek z kręgosłupem)) . EkstraDziewczyny w końcu dotarłam do domu. A wiec na dzień dzisiejszy wszystko jest dobrze. Maluszek ma nóżki i raczki, kręgosłup i szczękę - i oczywiście serduszko
A to nasz model/ka
Zobacz załącznik 1088025
Zobacz załącznik 1088026
Robisz usg i test z krwi. Lekarz wrzuca wszytsko w system i wylicza prawdopodobienstwo wystapienia podstawych trisomii. Czyli ile kobirt z dokladnie takimi wynikami jak Twoje urodzilo chore dziecko. Zasada jest taka, ze jak wychodzi 1:300 lub wieksze (czyli wartosc ponizej 300) to proponuja aminopunkcje lub badanie wolnego plodowego dna. To drugie kosztuje ponad 2tys zl, jest nieinwazyjne, aminopunkcja ma ok 1% ryzyka poronienia.Dziewczyny a powiecie troche wiecej o tych badaniach? Bo ja się kompletnie nie znam. Moja kuzynka mi tylko opowiadała, ze miala usg i pappa i jej wyszlo 1;291 i musiala miec amniopunkcje czy jakoś tak. Ale wyszło dobrze. Mowila,ze krew miala tydzien wczesniej niz usg i byla wtedy przeziębiona i może dlatego. A ja jestem umówiona na to usg i mówili mi,ze robia od razu pappa. Ale dopytam teraz jak będę. A powinnam robić jakies inne badania? Czy jasne tych cos wyjdzie nie tak?? Mam 33 lata.
Dziękuje bardzo@Czarna1985 sto lat kochana
Dziękuję bardzo kochana ❤@Czarna1985 sto lat sto lat! Życzę Ci żebyś do następnych urodzin ujrzała już słodkie maleństwo (przynajmniej na USG), nieskończonej się wytrwałości w walce, jak najmniej łez, i żeby teraz to już w końcu z górki szło! Wszystkiego najwspanialszego!
Dziękuje bardzo kochana ❤❤❤@Czarna1985 wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia każdego marzenia, bez wyjątków!!! ❤❤❤