reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
@Czarna1985 Kochana z okazji Twojego święta życzę Ci samych wspaniałości! Spełnienia najpiękniejszego marzenia, a co za tym idzie, samych pięknych chwil z życiu. Pociechy z najbliższych, realizacji zamierzonych celów [emoji7][emoji173][emoji511][emoji510][emoji517][emoji513][emoji512][emoji516] Bądz ciągle silna, piękna, uśmiechnięta A słoneczko niech nigdy nad Tobą nie zachodzi !!! Pięknego dnia [emoji173][emoji173][emoji173]
Dziekuje bardzo kochana ❤❤❤

Dziewczyny mam do Was pytanie czy borykała się któraś z Was z podwyższonym tsh w ciąży. 12 Tc tsh 3.7. Było ładnie ładnie i skoczyło. Aktualna dawka zwiększona o 25 przez lekarza na 125. W poniedzialek wizyta.
Zagraża to ciąży w jakiś sposób?
A ft3 i ft4 do tego jakie masz?

Czytalam trochę o tych badaniach sanco harmony panorama i oprócz tego ile sie czeka na wynik i jakie laboratorium robi te badania to roznicy w nich nie widze:/ ktos wyjasni?
Nie ma miedzy nimi znaczacych roznic. Po prostu roznia sie producentem. Np panorama i harmony jest tez w Hiszpanii, nifty nie, a jest chyba w PL najpopularniejszy. Ja robilam Neobona, ktorego w PL chyba nie ma, wynik mialam po 3 dniach.

Melduje się 💁🏼‍♀️
Tak więc dzisiaj wychodzę (ciekawe czy załapie się jeszcze na obiad 😂). Standardowa śpiewka- w mojej sytuacji krwawienia to nic nadzwyczajnego 😑, ale już powiedzieli, że za dużo tego mam. Dostanę zwolnienie jakoś do 7.04 - bo wtedy mam wizytę u ginekologa (@bazylia128 możesz mnie wpisać słońce 😍, 17.03 wizyta u położnej). Tak więc pierwszy raz dostałam na tak długi okres zwolnienie. Jeżeli łożysko się nie podniesie i dalej będą krwawienia to do pracy nie wracam ;) (Ale bym się obraziła 😎). Narazie nie leci ze mnie, tyle dobrego. Pewnie tabsy, które mi dali zrobiły swoje. Ale myśle, że jeszcze poleci ;)
Super, że dostałaś zwolnienie na dłuższy czas. W szpitalu nic by nie zrobili, poza tym co możesz sama w.domu- czyli odpoczywać, leżeć i myśleć pozytywnie :) a to wszystko w domu jest dużo przyjemniejsze. Dobrze, że Andrzejek cały i zdrowy, ja myślę, że do połówkowych sytuacja się unormuje ☺️ ✊

Za tydzień usg, prenatalne wg standardu nfz bo i tak łapię się już na darmochę[emoji23]. No i na pewno coś z krwi, muszę tylko prześledzić czy sanco czy coś innego.

Wszystko wszystkim ale wpieprzam jak głupia... i to słodkie!!! Nie wiem czy to przez leki czy jaki ciul ale tym tempem to ja będę ogromna...
To jak wymyślisz jakie te badania z krwi bedziesz robić to daj znać. Ja jakoś do tego sanco nie jestem przekonana,a sama bede coś robić na pewno.
Ja z kolei pierwszy raz doswiadczam mdłości i słodkie mi nie wchodzi. Ale po południu idę do sklepu to zakupię ogorki kiszone i chipsy ovenbaked☺️

Ostatnia edycja:
Melduje się [emoji2276]
Tak więc dzisiaj wychodzę (ciekawe czy załapie się jeszcze na obiad [emoji23]). Standardowa śpiewka- w mojej sytuacji krwawienia to nic nadzwyczajnego [emoji58], ale już powiedzieli, że za dużo tego mam. Dostanę zwolnienie jakoś do 7.04 - bo wtedy mam wizytę u ginekologa (@bazylia128 możesz mnie wpisać słońce [emoji7], 17.03 wizyta u położnej). Tak więc pierwszy raz dostałam na tak długi okres zwolnienie. Jeżeli łożysko się nie podniesie i dalej będą krwawienia to do pracy nie wracam ;) (Ale bym się obraziła [emoji41]). Narazie nie leci ze mnie, tyle dobrego. Pewnie tabsy, które mi dali zrobiły swoje. Ale myśle, że jeszcze poleci ;)
Najważniejsze, ze z Dzidziulkiem wszystko ok [emoji8] i dobrze,ze dali zwolnienie. Będziesz leżeć i pachnieć;)
P.s tak tylko się mówi.. Ja wyglądam jak kupa..
Pol roku bez farbowania włosów, tyle mi siwych nawychodzilo ostatnio.. blada, nie dość ,ze wąsata z natury to teraz mi sie mocniejszy włos rzucił.. jak dzidzia wyjdzie na świat to się własnej matki wystraszy [emoji1787][emoji85]

Ostatnia edycja:
reklama
Za tydzień usg, prenatalne wg standardu nfz bo i tak łapię się już na darmochę[emoji23]. No i na pewno coś z krwi, muszę tylko prześledzić czy sanco czy coś innego.

Wszystko wszystkim ale wpieprzam jak głupia... i to słodkie!!! Nie wiem czy to przez leki czy jaki ciul ale tym tempem to ja będę ogromna...
Jak masz ochotę to jedz;) chyba będzie druga córka;) potem szybko zrzucicsz przy dwojeczce i tych wszystkich owieczakach;)

Do góry