reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

No bo mi też przepisał tę immunopresję - mam w marcu brać leki. Ale widzę że prawie wszystkie oprócz jednego brałam do transferów [emoji853]. I skoro wcześniej mi nie pomogły to dlaczego teraz mają zadziałać.
Encorton i neoparin miałam zawsze do transferu.
Też bym chciała ten accofil [emoji853]Zobacz załącznik 1087570
No ale w immunosupresja gowna role odgrywa equorel to on robi główna robotę wycisza immunologia stosuje się go przy przeszczepach a encorton to na podtrzymanie 😁

reklama
U mnie właśnie immunosupresja nie wchodzi w rachubę bo mam niskie NK i zdecydowanie odradził. Mogę accofil wziąć i właśnie immunoglobuliny bo allo mlr mamy 14 % tylko...
Tylko allo mrl przynajmniej tak mówił tez dr S ma się przez całe życie jednakowe wiec skoro ja mam 0 to dla czego mam syna ??? Dr S i P są wspólnego zdania ze allo drastycznie zmienia się podczas ciazy a przeszkody leżą w kir bo one przy 1 ciazy jeszcze przepyszna a potem są silniejsza przeszkoda i już nie puszczają za 2! Myśle ze jeżeli by były mega wskazania do immunoglobulin to dc tez by je polecał mówiłam przecież o niezliczonych transferach u mnie 2 poronieniach i 6 pełnych cyklach iv wiec myśle ze w końcu muszę komuś zaufać bo inaczej to ja się chyba ....

Dziewczyny mam do Was pytanie czy borykała się któraś z Was z podwyższonym tsh w ciąży. 12 Tc tsh 3.7. Było ładnie ładnie i skoczyło. Aktualna dawka zwiększona o 25 przez lekarza na 125. W poniedzialek wizyta.
Zagraża to ciąży w jakiś sposób?

Jaka zołza? Się pytam?
A jak miałaś zareagować jak bylas świeżo po stracie? Skakać z radości?
Moze biegać wokół domu w transparentem będę ciocią...
No bez przesady. Wg mnie Twoja reakcja byla szczera, prawdziwa i po prostu to czułaś. Nie zarzucaj sobie tego.
No a małża masz mega!!!

Dziękuję za cudowne i budujące słowa 😍

A do Męża dotarło w końcu jak bardzo chce mieć dzieci i dlatego się tak uparł. Początki nie były wcale takie łatwe. Przekonywanie do badań i do brania codziennie rożnych suplementów troche mnie kosztowało 😋 ale warto było i nagroda jest warta każdego zastrzyku i każdej wylanej łzy 😍 i jestem kolejnym przykładem, że objawy przedokresowe wcale nie muszą oznaczać okresu 😍 i mimo wczorajszej bety 94 kreska na niby super czułym teście była dziś rano baaaaardzo blada. Więc faktycznie testy to są dla tych co się orientują po jakimś czasie, że okres im się spóźnia 😉

Dziewczyny mam do Was pytanie czy borykała się któraś z Was z podwyższonym tsh w ciąży. 12 Tc tsh 3.7. Było ładnie ładnie i skoczyło. Aktualna dawka zwiększona o 25 przez lekarza na 125. W poniedzialek wizyta.

Tak niestety w ciąży tsh szybuje, dlatego u mnie po pozytywnym tescie od razu kazali podnosić dawke o 25mg, brałam 125 a teraz 150. Dzieciątko tez korzysta z zasobów Twojej tarczycy i dlatego trochę nieogarnia tarczyca

Nie w ciąży bardzo często skacze. Trzeba często kontrolować i pilnować. Zmieniać dawkę

Dziękuję za cudowne i budujące słowa 😍

A do Męża dotarło w końcu jak bardzo chce mieć dzieci i dlatego się tak uparł. Początki nie były wcale takie łatwe. Przekonywanie do badań i do brania codziennie rożnych suplementów troche mnie kosztowało 😋 ale warto było i nagroda jest warta każdego zastrzyku i każdej wylanej łzy 😍 i jestem kolejnym przykładem, że objawy przedokresowe wcale nie muszą oznaczać okresu 😍 i mimo wczorajszej bety 94 kreska na niby super czułym teście była dziś rano baaaaardzo blada. Więc faktycznie testy to są dla tych co się orientują po jakimś czasie, że okres im się spóźnia 😉
Za parę dni jak już będzie duża beta to sobie strzelisz pamiątkowy test i będzie piękna ciemna krecha 😍😍😍

Dziewczynki chcialabym was bardzo nadrobic ale nie dam rady jestem po 12 h pracy i padam a jutro czeka mnie ten sam scenariusz 😭jedyny plus ze troche wiecej zarobie i podreperuje budżet . Jezeli cos ważnego mnie ominelo to prosze odezwijcie sie do mnie. Przepraszam was . Caluje was mocno buziaki 😘😘😘

Tak niestety w ciąży tsh szybuje, dlatego u mnie po pozytywnym tescie od razu kazali podnosić dawke o 25mg, brałam 125 a teraz 150. Dzieciątko tez korzysta z zasobów Twojej tarczycy i dlatego trochę nieogarnia tarczyca
A u mnie TSH w ciąży spadło i nawet lekarz mówił że to normalnie że z niedoczynności może przejść w nadczynność, przed ciąża miałam TSH w granicy 1, a teraz ok 0,3 i dawki euthyrox zmniejszone o połowę. Ciekawe od czego to zależy że jednym rośnie a innym spada.

reklama
Dziewczynki chcialabym was bardzo nadrobic ale nie dam rady jestem po 12 h pracy i padam a jutro czeka mnie ten sam scenariusz 😭jedyny plus ze troche wiecej zarobie i podreperuje budżet . Jezeli cos ważnego mnie ominelo to prosze odezwijcie sie do mnie. Przepraszam was . Caluje was mocno buziaki 😘😘😘
Odpoczywaj Pracusiu😘Po tylu godzinach zasuwania to zasłużyłaś na to, zeby sie dobrze wyspać 😘

Do góry