reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kwaśną;) lewoskrętną. Kiedyś mi właśnie tak zrobił, taki teścik, 3 razy mi przynosił;)
Ale wiesz, znowu spróbuje bo w zasadzie nie biorę wit. C a już mi @Tasza pisała, że w ciąży można i nawet potrzebna. Tylko będę sobie ją strzelała w dzień, nie tak jak marek z rana, bo to taki kwas A ja i tak żołądek mam zaorany. Dzięki za rady;)
Lewoskrętna i buforowana powinna być, bo taka najlepiej się wchłania.

Właśnie wróciłam od genetyka. Dla przypomnienia ryzyko Downa 1:162 skierowanie do poradni genetycznej. Z usg wszystko prawidłowo i badanie krwi też OK. Ryzyko podwyższone z powodu wieku 38 lat. Pani genetyk namieszała mi w głowie. Zaleciła amiopukcje. Zaproponowała też mniej inwazyjne badania ale już bez refundacji NFZ. I tak się zastanawiam sprostujcie mnie jeśli źle kombinuje. Z badania nieinwazyjnego prawdopodobienstwo 97- 99 % koszt około 2000 czyli mimo prawidłowego wyniku od 1%-3% ryzyko choroby .Ryzyko choroby dziecka z prenetarnych około 1%.(1/162). Dobrze kombinuje?
To się tak bezpośrednio nie przekłada. Prenatalne to statystyka, a tu analizujesz geny.

Cześć Dziewczyny! Ja już po punkcji. Niestety, szału nie ma. Z 10 pęcherzyków uzyskali tylko 3 komórki, z czego 2 prawidłowe. Jutro będą dzwonić czy się zapłodniły, a potem w 3 i 5-6 dobie czy są jakieś zarodki do mrożenia. Podłamałam się. Serio *****?!?!?!?! Czemu tak jest do cholery nooooo