reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Siedzę i ryczę w samochodzie czytając Wasze słowa [emoji24] tak nie tego się spodziewałam. Dużo więcej suplementów niż ostatnio, większa świadomość, jakaś aktywacje oocytów wzięłam a tu gorzej niż ostatnio [emoji15] Czy ta endometrioza po kilkunastu latach tak osłabiła te jajca... jakoś się trzymalam jak rozmawiałam z embriologiem, ale jak zobaczyłam, że to oni dzwonią do mnie to wiedziałam, że coś nie tak. No nic jutro mam nadzieję będzie lepiej i ta dwojeczka też zostanie zamrożona. Trzeba brać dupę w troki i na siłownię. Nie ma, że boli. Chociaż na razie to przy marszu chyba się przewroce [emoji15] Jestem taka osłabiona jak po grypie jakiejś.
Odpuść sobie, zdążysz. Najpierw zacznij czuć się fizycznie dobrze i wtedy działaj.

reklama
No dziewczynki wyszłam i jestem pod wielkim wrażeniem !!!!! Kazał mi jeszcze zrobic ANA jak będzie dodatnie to jeszcze ANA 3 zalecenia wyślę na maila! Tez tak miałyście???? Mam mało DS 2 imlantacyjnych brakuje mi 3 w związku z tym accofil podskórnie i co 3 dni morfologia a pozostałe badania jak się wyraził nie najgorzej miesiąc przed transferem immunosupresja mocniejsza lub słabsza w zależności od ANA! I heparyna tez ! Kurczę czuje się jak bym dostała gwiazdkę ze nie muszę tych immunoglobulin mieć [emoji1][emoji1][emoji1]
No widzisz, człowiek od cudów w istocie swojej[emoji3]

A ja wróciłam od mojej miejscowej dr z usg. Z dzidzia wszystko ok, pokazała.mi główkę, Zawiazke raczek i nożek[emoji173] pokazała serduszko ale nie włączyła bo powiedziała, ze nie wolno za często zeby "nie zagotować ". Na plamienia powiedziała,ze dobrze ze brązowe. Jest tam krwiak ale ona mówi,że widac,że się dalej nie rozwarstwia. Z usg jednego 8t3d z drugiego 8t1d.. mowi,ze zależy jak się zmierzy.
I właśnie przed chwilą zona naszego przyjaciela, która nas ciągle wspiera i wie o wszystkim, i chcieli nam nawet pieniądze na in vitro pożyczać zapytala jak się czuje i wyslala mi swoje usg. 10t3d. Płacze jak glupia. Oni mają jednego syna, a pierwsza ciaze stracili. Są przed sama 40;)
Wrzucam nasza fasoleczke;)Zobacz załącznik 1087382Zobacz załącznik 1087383Zobacz załącznik 1087384
Czyli jest i ma się dobrze[emoji3] buziaka mu daj[emoji3][emoji3][emoji3]

Hej dziewczynki ja juz troche jestem w domu ale strasznie jestem dzisiaj zmeczona. I mam kryzys. Przeryczalam polowe drogi do domu... W klinice wszystko ok. Zastrzyki od piatku dawka 225 i kolejna wizyta we wtorek a pozniej sie zobaczy czy zwiekszy czy zmniejszy dawke. Wyszlo mi jakies badanie antykardiolinowe WATPLIWE i musze powtorzyc bo chyba po punkcji bede miala zlecona heparyne. Nie bylam dzisiaj w patku tylko puscilysmy sie dalej w Łodzi bo chcialysmy jechac do TK MAXA. A z tym kryzysem to tak po porstu. Ciagle sobie zadaje pytanie dlaczego akurat nas to spotkalo i czemu ciagle musimy to znosic i dlaczego wiecznie sie nie udaje i wszystko mi poprostu siadlo. Ppzniej mi bylo glupio przed moja mama ze tak wyje i jeszcze bardziej mi sie smutno i przykro zrobilo ze zamiast ja pocieszac to jeszcze bardziej zamartwiam. No i jak sie juz wrota placzu otworzyly to nie moglam ich zamknac takze jak weszlam do domu to cala usmarkana tusz do rzes rozjechany po calej mordzie prawie i dopiero teraz mi przeszlo... ;)
Dobrze że masz komu płakać[emoji6]

Dziewczynki. A teraz Was prosze o pomoc. Napiszcie mi jak krowie na rowie jak ja mam pić ta babkę pelesznik? Tam są takie małe ziarenka i tylko napisane ale dziennie dwa razu z dwóch łyżek. I wtedy dziennie wypijac 2l wody. Ale czy ja mam to zalać wrzątkiem i potem te ziarenka przesiać czy te ziarenka polykac???
Ja Ci dam swoją receptę po której szybko pójdziesz do kibelka: do blendera łyżkę płatków owsianych, łyżkę siemienia lnianego, łyżkę ostropestu, pół łyżki ziaren konopi, łyżka miodu, jakiś owoc- np.dzis truskawki, zalewam pół litra mleka migdałowego i na bank pomoże 🙂

reklama
Do góry