reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A ja już wrocilam z oddania krwi na progesteron. Maz zabral auto, to poszlam wolniutkim spacerkiem. Jejku, od tego siedzenia i leżenia już 3 tydzień nie mam w ogole siły. Czulam sie jak stara baba jak szłam, jakaś masakra. Muszę częściej okna otwierać i powietrza wciagac. Do tego jak założyłam na siebie dżinsy.. schudłam troche od początku ciazy, jakieś 3 kg w zasadzie A nie wymiotuje i raczej jej normalnie bo się zmuszam. Blada taka jestem, normalnie lepiej się nie pokazywać ludziom [emoji85][emoji85][emoji85] pani w ambulatorium do mnie z taka litością,ze jak przyjdę za tydzień to mam podejść bez kolejki.. Ale na progesteron nie trzeba być naczczo wiec pojde jak dzisiaj koło 9 i nie było w ogole ludzi.
Po 15 mam wpaść na oddział do mojej dr to zrobi mi usg. Też się denerwuje. Ale wolę sprawdzić niz nie, wizyta dopiero 11tego.. A teraz nie wiem czy włączyć telefonistki, czy za książkę sie złapać jakas.. nic mi się nie chce.
Zaraz wiosna, minie ten Twój najgorszy czas i nabierzesz sił i kolorków [emoji8]

reklama
A ja już wrocilam z oddania krwi na progesteron. Maz zabral auto, to poszlam wolniutkim spacerkiem. Jejku, od tego siedzenia i leżenia już 3 tydzień nie mam w ogole siły. Czulam sie jak stara baba jak szłam, jakaś masakra. Muszę częściej okna otwierać i powietrza wciagac. Do tego jak założyłam na siebie dżinsy.. schudłam troche od początku ciazy, jakieś 3 kg w zasadzie A nie wymiotuje i raczej jej normalnie bo się zmuszam. Blada taka jestem, normalnie lepiej się nie pokazywać ludziom [emoji85][emoji85][emoji85] pani w ambulatorium do mnie z taka litością,ze jak przyjdę za tydzień to mam podejść bez kolejki.. Ale na progesteron nie trzeba być naczczo wiec pojde jak dzisiaj koło 9 i nie było w ogole ludzi.
Po 15 mam wpaść na oddział do mojej dr to zrobi mi usg. Też się denerwuje. Ale wolę sprawdzić niz nie, wizyta dopiero 11tego.. A teraz nie wiem czy włączyć telefonistki, czy za książkę sie złapać jakas.. nic mi się nie chce.
Ja też na początku schudłam a nie wymiotowałam (jeszcze). Jeszcze 1 kg i będę w swojej „wyjściowej” wadze ;)
Też na mnie wszystko wisiało, teraz to na tyłku jeszcze trochę wisi ale w brzuszku się nie zapinam 😂 trzeba będzie się wybrać po jakieś spodnie dla ciężarówek 😇

Wiesz ja mam wrazenie ze ci diabetolodzy nie zdasja sobie sprawy z tego jak wazna jest u nas kazda szczegółowa diadnoza i ile lepszego niz gorszego mogla by wniesc meta. Dlatego gin mysle ze da bez problemu bo jest brdziej obcykany w tym jakie korzysci moze przyniesc meta. Ja mialam tak wysoą IO ze nawet diabetolog sie nad tym nie zastanawiala ;)
No właśnie ta diabetolog to tak sępiła ta metformine jakby mi co najmniej koks miała dać za darmo 😜 i powiedziała, żebym sprawdziła u gina. A jej zapłaciłam 150 zł za to żeby mi powiedziała, ze jestem zdrowa-oj wczoraj miałam nerwy 😳😳

Trochę się różnimy [emoji12]. Ja tu widzę ogień i woda [emoji12].
Też lubię Maję [emoji8]
Ale najlepsze jest to, ze to ja jestem ten ogień, bo wybuchowa, nerwowa, pyskata itd to moje drugie imię i potrzebuje takich spokojnych, relaksujących programów a mąż jest mega spokojny i opanowany - lubi się chyba podkręcać tymi swoimi 😂😂😜

Ale najlepsze jest to, ze to ja jestem ten ogień, bo wybuchowa, nerwowa, pyskata itd to moje drugie imię i potrzebuje takich spokojnych, relaksujących programów a mąż jest mega spokojny i opanowany - lubi się chyba podkręcać tymi swoimi [emoji23][emoji23][emoji12]
[emoji23][emoji23][emoji23], no to tego się nie spodziewałam po tobie [emoji23]

Ja też na początku schudłam a nie wymiotowałam (jeszcze). Jeszcze 1 kg i będę w swojej „wyjściowej” wadze ;)
Też na mnie wszystko wisiało, teraz to na tyłku jeszcze trochę wisi ale w brzuszku się nie zapinam [emoji23] trzeba będzie się wybrać po jakieś spodnie dla ciężarówek [emoji56]
Fajnie. Też bym już chciala. Strach mi nie pozwala nawet oglądać [emoji85][emoji85]

No to zaczynam dzień od dobrych wiadomości!!! 😍😍😍
Jest pecherzyk w jamie macicy!!! Prawidłowy jak na ten moment bo dziś 17dpt. Popłakałam się na tym samolocie😊☺☺
Załączam fotkę, i przedstawiam Wam Kropka lub Kropkę❤Uff, emocje od rana.
Pałaszewski podobno wraca od 9.03.Takie info mają w klinice jak na ten moment.
Piękna wiadomość od samego rana ❤️❤️❤️ to teraz aby do serduszka moment zleciało

Fajnie. Też bym już chciala. Strach mi nie pozwala nawet oglądać [emoji85][emoji85]
Ja też czasami mam takie zawahania, ale
staram się żyć normalnie ;)
Byłam w ginekologa właśnie, No i cały czas mam ten pęcherzyk z krwią przy łożysku 😑 nic się nie zmieniło od 1,5 tyg. Łożysko cały czas przy ujściu ..
Z dzieciątkiem wszystko Ok, ale nie pokazała mi mojego Andrzejka 😭

reklama
Kochana ja też nie mam PCO, jestem chuda jak patyk.... A jednak... Mój też się śmiał jak o tym wspomniałam, zrobiłam na własną rękę i baaaardzo się z tego cieszę... Zresztą późno sam powiedzial, że dobrze ze zrobiłam 😊
Może tak ale nie uważam że mam na siłę szukać czegoś co również uważam że mnie nie dotyczy. To jest trochę tak że jak chcemy coś na siłę znaleźć to znajdziemy a nie widzę powodu po co. W ciąży robiłam krzywą cukrową i nie miałam żadnych nieprawidłowości to skąd miały się nagle one wziąć. Poza tym krzywa cukrową mogę tylko ze skierowaniem lekarza zrobić.

Do góry