Trzymam kciuki! Zastrzyki to nic strasznego no i koniecznie dawaj znać jak postępy.Cześć dziewczyny. Jestem nowa jutro zaczynam stymulację. pierwszy zastrzyk z ovaleapu. Boję się jak cholerka. Zastrzyków też ale tego wszystkiego co przede mną. Tyle czasu na to czekałam a teraz się po prostu cykam ranyy... mam nadzieję ze jutro nie ucieknę mężowi spod igły trzymajcie kciuki. sorki ale musiałam się wygadać .... Pozdrawiam.
reklama
Ruda08
Fanka BB :)
Gdybym mieszała w pl to bym wgl ich nie kupowała .. teraz już marzec, ciepło jest, zaraz lato i sukienki.Tak, mysle,ze większość czasu będę latała w sukienkach z lumpexow tak się boję.. jejku, nie potrafię nad tym panować. Jeszcze z miesiąc takiego większego stresu..
No ale tutaj to jest całkiem inna kwestia pizga zimnem mrozy i śnieg cały czas
Ruda08
To będzie wielki dzień okaże się ile kropków się tam chowa
NadziejaJest
Nie slyszalam na poczatku ze jak wyzsza temperatura sie utrzymuje to ze jest ciaza. I tak sobie mierzylam od 1 betyA to takie ważne żeby mierzyć? Bo mi nikt o tym nie mówił [emoji848][emoji848]
Liliana87
No nie masz tam lekko. Musisz dbać o siebie i Andrzejka [emoji7]Gdybym mieszała w pl to bym wgl ich nie kupowała .. teraz już marzec, ciepło jest, zaraz lato i sukienki.
No ale tutaj to jest całkiem inna kwestia [emoji58] pizga zimnem [emoji58] mrozy i śnieg cały czas
Do przeżycia. Myślę, że L4 nie będzie konieczne. Teraz pod koniec stymulki czuję jednak ten brzuch, że jest nabrzmiały i trochę jednak ciągną te jajniki. Tak to oprócz siniaków na brzuchu, nic mi nie doskwierałoPrzeżyłam pierwszy zastrzyk nie uciekłam..ha ha. Teraz tylko do soboty na pierwszy podgląd. Powiedzcie mi proszę jak Wy się czujecie/czułyście podczas stymulacji? Na co muszę się przygotować. Teraz jestem w pracy ale czy myślicie że będę musiała brać l4?? Pozdrawiam
@sandra777.12 ale Ci zazdroszczę, ja już 4kg na plusie, chyba za szybko tyje skończę tą ciążę pewnie +30kg... Niby wchodzę we wszystkie stare ubrania, ale na brzuchu też już nie zapnę, tylko leginsy lub spodnie ciążowe.
A jeszcze powiem Ci, że ostatnio czytałam u mamyginekolog artykuł na blogu dotyczący łożyska i np. ja nie wiedziałam, że łożysko przodujące to coś innego niż łożysko na przedniej ścianie. No i łożysko przodujące można rozpoznać dopiero po 20TC ponieważ do tego czasu łożysko wędruje i przemieszcza się, ale jak jego położenie u Ciebie się nie zmieni to będziesz miała wskazanie do CC.
A jeszcze powiem Ci, że ostatnio czytałam u mamyginekolog artykuł na blogu dotyczący łożyska i np. ja nie wiedziałam, że łożysko przodujące to coś innego niż łożysko na przedniej ścianie. No i łożysko przodujące można rozpoznać dopiero po 20TC ponieważ do tego czasu łożysko wędruje i przemieszcza się, ale jak jego położenie u Ciebie się nie zmieni to będziesz miała wskazanie do CC.
Tasza
Hahaha dużo rzeczy okazuje się że można jedną ręką zrobić[emoji3][emoji3][emoji3]Dobra, masz te nagrode, bo nie mogę czytac jak się męczycie [emoji3][emoji3][emoji3]No chory jednak znowu... Zęby zębami, ale byliamy u lekarza i znowu infekcja wirusowa, coś tam w gardle, glut wiadomo i gorączka do kompletu. Na pocieszenie usłyszałam, ze na pewno nie ma grypy UWAGA HIT "bo dziecko z grypą to zupełnie inaczej wygląda"...
No więc zamiast do zlobka to jutro jedzie do babci, a w środę siedzi ze mną. Jak w środę ozdrowieje to ide do pracy w czwartek, a jak nie to zamiast do pracy idę na L4 i będę kurować chorusia.
@Tasza u mnie dziś mamoza kleista była (a dla mnie to nowość w takim nasileniu)
No i ważne info: kotlety mielone jedną ręką da się uformować i usmażyć. Nie wierzcie, jak ktoś będzie Wam wmawiał ze to niemożliwe [emoji23][emoji23][emoji23]
My ostatnio wszędzie chodzimy za ręce. Non stop. Na kanapę, parapet, po schodach, przodem, tyłem, bokiem [emoji23][emoji23][emoji23]
Netiaskitchen
Ja też tego nie wiedziałam.Dowiedziałam się jak moja przyjaciółka miala łożysko przodujące i zaczelam czytać o tym. Od 30tc nie chcieli jej ze szpitala wypuścić nawet do ogrodu. Ale tak jak napisałaś, miała wskazanie do planowego cc, zrobili je po skończonym 37tc i jest wszystko ok.@sandra777.12 ale Ci zazdroszczę, ja już 4kg na plusie, chyba za szybko tyje skończę tą ciążę pewnie +30kg... Niby wchodzę we wszystkie stare ubrania, ale na brzuchu też już nie zapnę, tylko leginsy lub spodnie ciążowe.
@sandra777.12 masz jeszcze czas i łożysko może się podnieść. Ale nawet jak zostanie na dole to też je musisz się tym martwić
reklama
NadziejaJest
Jest dobrze i jaki progesteron super zapomnislam Ci napisac ze teraz tak robią ze przed wizyta usg u poloznych. Mnie wyslaly juz 14dpt i moglo cos byc ale nie koniecznie wiec nie ryzykowalam. A Ty mialas niespodziankeMam wyniki, może to i dobrze, że jestem po usg bo inaczej to bym chyba zeszła to tej 17...
Kalkulator pokazuje niby że przyrost jest w normie. Oby tak było. Dziś 17dpt.
10dpt bylo 278. Przyrost już nie taki kosmiczny, liczyłam na ponad 3tys.
Oby było ok.
Podziel się: