reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny. Jestem nowa :) jutro zaczynam stymulację. pierwszy zastrzyk z ovaleapu. Boję się jak cholerka. Zastrzyków też ale tego wszystkiego co przede mną. Tyle czasu na to czekałam a teraz się po prostu cykam :( ranyy... mam nadzieję ze jutro nie ucieknę mężowi spod igły :) trzymajcie kciuki. sorki ale musiałam się wygadać .... Pozdrawiam.
Trzymam kciuki! Zastrzyki to nic strasznego :) no i koniecznie dawaj znać jak postępy.

reklama
Tak, mysle,ze większość czasu będę latała w sukienkach z lumpexow;) tak się boję.. jejku, nie potrafię nad tym panować. Jeszcze z miesiąc takiego większego stresu..
Gdybym mieszała w pl to bym wgl ich nie kupowała .. teraz już marzec, ciepło jest, zaraz lato i sukienki.
No ale tutaj to jest całkiem inna kwestia 😑 pizga zimnem 😑 mrozy i śnieg cały czas

Przeżyłam pierwszy zastrzyk 😆nie uciekłam..ha ha. Teraz tylko do soboty na pierwszy podgląd. Powiedzcie mi proszę jak Wy się czujecie/czułyście podczas stymulacji? Na co muszę się przygotować. Teraz jestem w pracy ale czy myślicie że będę musiała brać l4?? Pozdrawiam 😆
Do przeżycia. Myślę, że L4 nie będzie konieczne. Teraz pod koniec stymulki czuję jednak ten brzuch, że jest nabrzmiały i trochę jednak ciągną te jajniki. Tak to oprócz siniaków na brzuchu, nic mi nie doskwierało :)

@sandra777.12 ale Ci zazdroszczę, ja już 4kg na plusie, chyba za szybko tyje :( skończę tą ciążę pewnie +30kg... Niby wchodzę we wszystkie stare ubrania, ale na brzuchu też już nie zapnę, tylko leginsy lub spodnie ciążowe.
A jeszcze powiem Ci, że ostatnio czytałam u mamyginekolog artykuł na blogu dotyczący łożyska i np. ja nie wiedziałam, że łożysko przodujące to coś innego niż łożysko na przedniej ścianie. No i łożysko przodujące można rozpoznać dopiero po 20TC ponieważ do tego czasu łożysko wędruje i przemieszcza się, ale jak jego położenie u Ciebie się nie zmieni to będziesz miała wskazanie do CC.

Dobra, masz te nagrode, bo nie mogę czytac jak się męczycie [emoji3][emoji3][emoji3]No chory jednak znowu... Zęby zębami, ale byliamy u lekarza i znowu infekcja wirusowa, coś tam w gardle, glut wiadomo i gorączka do kompletu. Na pocieszenie usłyszałam, ze na pewno nie ma grypy UWAGA HIT "bo dziecko z grypą to zupełnie inaczej wygląda"...
No więc zamiast do zlobka to jutro jedzie do babci, a w środę siedzi ze mną. Jak w środę ozdrowieje to ide do pracy w czwartek, a jak nie to zamiast do pracy idę na L4 i będę kurować chorusia.
@Tasza u mnie dziś mamoza kleista była (a dla mnie to nowość w takim nasileniu)
No i ważne info: kotlety mielone jedną ręką da się uformować i usmażyć. Nie wierzcie, jak ktoś będzie Wam wmawiał ze to niemożliwe [emoji23][emoji23][emoji23]
Hahaha dużo rzeczy okazuje się że można jedną ręką zrobić[emoji3][emoji3][emoji3]

My ostatnio wszędzie chodzimy za ręce. Non stop. Na kanapę, parapet, po schodach, przodem, tyłem, bokiem [emoji23][emoji23][emoji23]

@sandra777.12 ale Ci zazdroszczę, ja już 4kg na plusie, chyba za szybko tyje :( skończę tą ciążę pewnie +30kg... Niby wchodzę we wszystkie stare ubrania, ale na brzuchu też już nie zapnę, tylko leginsy lub spodnie ciążowe.
A jeszcze powiem Ci, że ostatnio czytałam u mamyginekolog artykuł na blogu dotyczący łożyska i np. ja nie wiedziałam, że łożysko przodujące to coś innego niż łożysko na przedniej ścianie. No i łożysko przodujące można rozpoznać dopiero po 20TC ponieważ do tego czasu łożysko wędruje i przemieszcza się, ale jak jego położenie u Ciebie się nie zmieni to będziesz miała wskazanie do CC.
Ja też tego nie wiedziałam.Dowiedziałam się jak moja przyjaciółka miala łożysko przodujące i zaczelam czytać o tym. Od 30tc nie chcieli jej ze szpitala wypuścić nawet do ogrodu. Ale tak jak napisałaś, miała wskazanie do planowego cc, zrobili je po skończonym 37tc i jest wszystko ok.
@sandra777.12 masz jeszcze czas i łożysko może się podnieść. Ale nawet jak zostanie na dole to też je musisz się tym martwić 😊

reklama
Mam wyniki, może to i dobrze, że jestem po usg bo inaczej to bym chyba zeszła to tej 17...
Kalkulator pokazuje niby że przyrost jest w normie. Oby tak było. Dziś 17dpt.
10dpt bylo 278. Przyrost już nie taki kosmiczny, liczyłam na ponad 3tys.
Oby było ok.
Jest dobrze:) i jaki progesteron super:) zapomnislam Ci napisac ze teraz tak robią ze przed wizyta usg u poloznych. Mnie wyslaly juz 14dpt i moglo cos byc ale nie koniecznie wiec nie ryzykowalam. A Ty mialas niespodzianke 😁

Do góry