reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja też czasami mam takie zawahania, ale
staram się żyć normalnie ;)
Byłam w ginekologa właśnie, No i cały czas mam ten pęcherzyk z krwią przy łożysku [emoji58] nic się nie zmieniło od 1,5 tyg. Łożysko cały czas przy ujściu ..
Z dzieciątkiem wszystko Ok, ale nie pokazała mi mojego Andrzejka [emoji24]
Przynajmniej wiesz, skąd te krwawienia sie biorą. Najważniejsze,ze z dzidzią wszystko ok! Jesteś spokojniejsza?
A,ze nie pokazała to nieładnie. Tam w szpitalu w gabinecie mają takie łóżko na końcu z metalowymi uchwytami i moja dr jak robi usg to karze sie kłaść na koncu lozka i ja wtedy widzę monitor A inny lekarz z kolei karze się położyć na sama górę na płasko i piąstki pod pośladki.. I nie ma bata, nic nie widać. Ostatnio jak mi zrobił usg po tym krwawieniu to też nie widziałam fasoleczki. Tylko on mi mówił ile mierzy itd. Jak sie dzis uda to poproszę o zdjęcie zdjecia ;)

reklama
Spoko, możesz przecież nie potrzebować spodni ciążowych. Zawsze są sukienki, spódnice, legginsy. Ja nie mam ani jednej pary spodni ciążowych w szafie. Chociaż podobno są mega wygodne[emoji4]
Tak, mysle,ze większość czasu będę latała w sukienkach z lumpexow;) tak się boję.. jejku, nie potrafię nad tym panować. Jeszcze z miesiąc takiego większego stresu..

Może tak ale nie uważam że mam na siłę szukać czegoś co również uważam że mnie nie dotyczy. To jest trochę tak że jak chcemy coś na siłę znaleźć to znajdziemy a nie widzę powodu po co. W ciąży robiłam krzywą cukrową i nie miałam żadnych nieprawidłowości to skąd miały się nagle one wziąć. Poza tym krzywa cukrową mogę tylko ze skierowaniem lekarza zrobić.
Ty byłaś już w ciąży więc moim zdaniem inna sytuacja u Ciebie, ja szukałam bo niby wszystko ok a ciąży przez 7 lat nie było...
Nie wiem czy to dzięki temu, ale ja wierzę że tak, że dlatego się udało... W UK możesz bez skierowania ale u mnie 150f, więc poleciałam do Polski, w diagnostyce bez skierowania 150zl 😉

Tak mierzylam na początku i było cały czas powyżej 37, teraz wróciło do normy i normalnie 36,6 36,8. Wydaje mi się ze jest to związane z zaakceptowaniem ciąży przez organizm i teraz już normalnie funkcjonuje
No to fajnie bo ja tez juz glownie mam powyzej 36. Ale juz tez nie mierzy tak jak wczesniej. Czyli obsesyjnie po kilka razy;)

Ty byłaś już w ciąży więc moim zdaniem inna sytuacja u Ciebie, ja szukałam bo niby wszystko ok a ciąży przez 7 lat nie było...
Nie wiem czy to dzięki temu, ale ja wierzę że tak, że dlatego się udało... W UK możesz bez skierowania ale u mnie 150f, więc poleciałam do Polski, w diagnostyce bez skierowania 150zl 😉
No właśnie jak nie ma tropu to warto szukać. W drugim trymestrze robi się krzywą cukrową więc przez niecałe 7 lat nie uważam że coś się u mnie zmieniło. Invicta robi to tylko że skierowaniem lekarza. Można spróbować od GP wydebic ale to czasami jest jak walka z wiatrakami :cool2:

reklama
Przynajmniej wiesz, skąd te krwawienia sie biorą. Najważniejsze,ze z dzidzią wszystko ok! Jesteś spokojniejsza?
A,ze nie pokazała to nieładnie. Tam w szpitalu w gabinecie mają takie łóżko na końcu z metalowymi uchwytami i moja dr jak robi usg to karze sie kłaść na koncu lozka i ja wtedy widzę monitor A inny lekarz z kolei karze się położyć na sama górę na płasko i piąstki pod pośladki.. I nie ma bata, nic nie widać. Ostatnio jak mi zrobił usg po tym krwawieniu to też nie widziałam fasoleczki. Tylko on mi mówił ile mierzy itd. Jak sie dzis uda to poproszę o zdjęcie zdjecia ;)
Trochę jestem ;) z jednej strony wiem skąd jest to krwawienie/ plamienie ale mnie to denerwuje iiii stresuje. No ale nic zrobić nie mogę. Najważniejsze, że z Andrzejem jest wszystko Ok 🥰

Nooo właśnie mi zawsze obracają ten monitor a dzisiaj to lipa 😑
A Ty kochana kładź się nisko 😂😂

Do góry