reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny do którego tyg ciąży bierzecie leki? Dziś mam 13dpt beta z wczoraj 384,
Progesteron 60...
Dzwonie dziś do kliniki, że w niedzielę kończą mi się leki, a położna, ze beta dobrze rokuje więc jak się skoncza to już nje brać...
Biorę Encorton 2x1
Luteina pod język 3x2
Crinone dopochwowo 1x1...
I tak z dnia na dzień mam wszystko odstawić? Trochę się boję
Encortonu nie można odstawić z dnia na dzień, trzeba zmniejszać dawki

reklama
Koleżanko nie rozpędzaj się tak 😂 ja skończyłam brać progesteron w zeszłym tygodniu czyli w 16 tc 😎
Jeżeli miałaś sztuczny cykl to nie możesz nic odstawić.. nie miałaś ciałka żółtego (Produkowane przy owulacji) i Twój organizm nie wytwarza progesteronu, czyli nie utrzyma bez tego ciąży.
No właśnie tak pomyślałam, ale ona pow że lekarz tak kazał

Ale @Alicja90 chyba miała świeży transfer :) więc jeśli świeży i na cyklu naturalnym to organizm sobie sam poradzi... Criotransfer czy cykl sztuczny to co innego, wtedy trzeba dostarczać hormonów minimum do 12TC.
Jedynie co to steryd mnie zastanawia bo rzeczywiście sterydu nie odstawia się z dnia na dzień , ja już encortolon kończę (15TC+2) ale od 4 tygodni zmniejszam dawkę i powoli z niego schodzę.
Miałaś świeży ale na sztucznym cyklu

No to tak jak dziewczyny wcześniej pisały, chyba jednak powinnaś progesteron suplementować do 12TC, dziwne dlaczego już miałabyś kończyć 🤔
Co ja mam teraz zrobić? 😫 Wizytę mam dopiero 16 marca, wcześniej nie dostanę się nigdzie, polski lekarz raz w miesiącu przyjeżdża i bd dopiero 16-tego

Niestety narazie musze ochłonąć bo ciagle cos. Musze sie wziasc w garść. Wiem ze to tylko kolejny miesiac ale ja juz czekam 4 miechy na transfer i musze czekac jeszcze dwa😭
Sciskam cie mocno ❤ czas szybko leci. Wkrecisz sie w wir roboty i nawet nie zauważysz jak minął miesiąc.. Juz tyle czekasz i dajesz radę to ten miesiąc też wytrzymasz. Ale rozumiem ze placzesz... Ja bym pewnie dodatkowo rzucała kurwami 😜
Dostałam antybiotyk i musze czekac do konca marca

reklama
Sciskam cie mocno ❤ czas szybko leci. Wkrecisz sie w wir roboty i nawet nie zauważysz jak minął miesiąc.. Juz tyle czekasz i dajesz radę to ten miesiąc też wytrzymasz. Ale rozumiem ze placzesz... Ja bym pewnie dodatkowo rzucała kurwami 😜
Ja rzucalam kurwami jak tylko wyszlam z kliniki😭az z mężem sie poklocilam a potem zaczelam ryczec jak glupia. Dziekuje dziewczyny za wsparcie❤Juz mi troche lepiej

Do góry