reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U nas o buraki ciezko, naprawde mega rzadko jem choc lubie wiec mozna miec zelazo na do rym poziomie w ciazy i bez burakow. Luzik [emoji6]
Nie macie dużo polskich warzyw ale macie pewnie pyszne owocki [emoji7] raz w życiu bylam w Hiszpanii, na Majorce, ale wiadomo jak to w hotelach, jedzenie robione masowo.. choć pamietam jak któregoś razu dojechał turnus z gebelsami i zrobili taka kolację.. owoce morza, ryby pod każdą postacią, ogromny rekin upieczony.. A my takie polaczki nienauczone nawet nie probowalismy, bo nie jadamy takich rzeczy [emoji1787][emoji23][emoji85][emoji85][emoji85]

reklama
Ja bym brala mala dawke mety ale ja to ja 👍 Mozesz np brac 500 i dzielic ja sobie na pół. Jesli masz mozliwosc isc do diabetologa to tez mozesz tylko ci starsi stazem nie bardzo w IO wierza wiec wiesz ;)
O czyli to wychodzi na IO? Może coś w końcu znalazłam u siebie- i coś pomoże :) tej mety to się nie dostanie na czarnym rynku? 😜 bo nie wiem do jakiego lekarza uderzyć żeby mi coś dał- lekarze różnie podchodzą do pacjentów samo leczących się :)

Nie macie dużo polskich warzyw ale macie pewnie pyszne owocki [emoji7] raz w życiu bylam w Hiszpanii, na Majorce, ale wiadomo jak to w hotelach, jedzenie robione masowo.. choć pamietam jak któregoś razu dojechał turnus z gebelsami i zrobili taka kolację.. owoce morza, ryby pod każdą postacią, ogromny rekin upieczony.. A my takie polaczki nienauczone nawet nie probowalismy, bo nie jadamy takich rzeczy [emoji1787][emoji23][emoji85][emoji85][emoji85]
Majorka jest glownie dla Anglikow i Niemcow. Jak cale Baleary, przystosowane pod nich, w knajpach ciezko o kelnerow mowiacych po hiszpansku co mnie doprowadzalo do bialej goraczki...
Ale tak, duzo rzeczy mi tu brakuje, ale tez jest cala masa takich, ktorych nie ma w PL, albo o nie bardzo trudno. Po tylu latach tak samo jak tesknie za pewnymi polskimi rzeczami, tak nie wyobrazam sobie zycia bez pewnych tutejszych. Po prostu mam teraz dwa domy :)

Nie martw się. Transfery robią nawet w święta. Lekarz mi tłumaczył,ze oni się muszą dostosować;) Ja tak miałam na 1 transfer. Wypadł nam 15 sierpnia w święto. Klinika byla zamknięta A tylko Ja i jeszczs jedna kobieta miałyśmy transfer. Otworzyli dla nas, położna byla zadowolona bo dostają wtedy ekstra kase za pracę;)
Daj znac po wizycie to lekarz powiedzial. Ja mam cwieka z ta heparyną, spać przez to nie mogłam już od 2..
Odpisałam Ci wyżej w tej kwestii.
Tak wiem kochana i masz na pewno racje ale zapytam jego dla potwierdzenia . Zeby nie wyszlo ze on ma urlop albo co innego i mi odwolaja transfer

O czyli to wychodzi na IO? Może coś w końcu znalazłam u siebie- i coś pomoże :) tej mety to się nie dostanie na czarnym rynku? 😜 bo nie wiem do jakiego lekarza uderzyć żeby mi coś dał- lekarze różnie podchodzą do pacjentów samo leczących się :)
Jesli chodzi o wyniki insuliny to 2 pierwsze punkty so super ale tak jak napisalam 3 odiega od normy. Ale to sa malutkie odchyly. Chociaz ta insulina powinna spadac a u ciebie rosnie. Wiesz czasmi zwykly gin da ci recepte na mete zeby jajniki lepiej pracowaly. Wiec cos w tym jest. Metrormina nie jest jakims groznym lekiem i bardzo duzo osob ja stosuje. Ale sa opinie ze po odstawieniu moze prowadzic do cukrzycy. Ale to bys musiala jej brac bardzo dlugo i wysokie dawki. Ruszaj sie troszke wiecej co najmniej pol godziny dziennie i cos tam macznego mozesz wyrzucic z diety ;) Ja jestem zwolenniczka mety bo nawet sam gin mi tlumaczyl ze leczy sie tym schorzenia ginekologiczne...

A ja spanikowałam rano, że nie boli mnie biust i nasikałam na test. Test taki sam jak poprzednio, a krecha tym razem mega konkret czyli chyba jednak rośnie. Uff, byle do wtorku...

Załączniki

• Screenshot_20200228_083302_com.android.gallery3d.jpg
    Screenshot_20200228_083302_com.android.gallery3d.jpg
    367,6 KB · Wyświetleń: 75
reklama
Do góry