reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Przeciez wy nad morzem tych ryb to chyba macie od zatrzesienia ;) Ja uwielbiam owoce morza - wszystkie i tez sobie na nie pozwalam a podobno w ciazy zabronione ;(
Surowe owszem zabronione, ale po obróbce termicznej są ok. Nawet sushi z pieczoną rybą czy krewetką można jeść w ciąży. No wiadomo ze jakieś niby metale ciężkie, ale przwcież nie je sie tego codziennie tylko raczej od wielkiego święta 😊

reklama
Co to za cudo ta woda śledziowa? 🤷‍♀️ uwielbiam śledziki, ale nigdy o tym nie słyszałam :)
Sledzie najpierw plukasz zeby nie byly za slone. Pozniej do zimnej wody wkladasz te sledzie i sie w niej mocza. Dodajesz ziela angoelskiego i lisc laurowy, cebulke i smietane niektorzy dodaja jablko ale ja wole bez i cytrynke a inni dodaja ocet. I dokladnie to jzu nie wiem bo to sie zawsze robi w moim domu rodzinnym a Łukasz nawet nie chce tego tknąć ;) Nie wyglada ciekawie ale smak jest meegaaaa ;)

TAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKK to jest wlasnie ta potrawa ;) Przyznaj ze to pyszne i dodatkowo jeszcze wzmaga apetyt a jak sie zacznie ja jesc to nie da sie skonczyc :-) :):-) :):-) :) Skad jestes z PL?

Ja jestem poznańska pyra ale moje korzenie generalnie są ze śląska 🤣 moja prababcia poznała poznaniaka i uciekła z nim do wielkopolski [emoji23]

Ja jestem rybolubna - kocham ryby w każdej postaci a śledzik no cóż miłość od pierwszej....zupki [emoji23]

Ja mam na jutro zaplanowane: Kawa zbozowa, bialy twarozek rozrobiony z kapka smietany a w tym rzodkiewka starta troche cebulki i czosnku i koniecznie szczypiorek :-) :):-) :):-) :) do tego dogotuje kilka jajek dla lukasza bo on samym tawrozkiem sie nie naje ;)
Luuuudzie przestańcie mi tu pisać o jedzeniu 😂
Ale taki twarożek ze szczypiorkiem to bym wciągnęła 😍

Bo poza dobra pamiecia potrafie czytac jeszcze miedzy wierszami ;) zartuje tak poprostu chyba bez wiekszego powodu. Mam wrazenie ze jestescie ostatnio w dobrej komitywie. Co oczywiscie bardzo pochwalam ;) Ja sie wkurzam na caly swiat jak w sklepach widze spodnie ciażowe i oczywiscie wtedy przeklinam w myslach ;)
Oj bazylka, dobrze,ze juz zaraz startujesz bo hormony juz szaleja;) nie wkurzaj się na spodnie ciążowe, tylko myśl pozytywnie, bo zaraz sama będziesz betowac;)
Uwierz, w czytaniu miedzy wierszami to ja tez jestem bardzo dobra;)
A komitywa to chyba tutaj jedna, wielka, wspólna;) no dobraz są wyjątki i o tym wiesz prawda?

Nie pomogę chyba z sosem😀bo ja po prostu łososia posolonego i posypanego pieprzem polewam sosem teriyaki takim z azjatyckiego sklepu lub azjatyckiego działu w markecie i tak zapiekam. Ten sos się karmelizuje i w jakichś 80% wchłania w mięsko, wiec tylko smak zostaje w rybie, a sos to tyle co nic zostaje luzem...
Cos wymysle ;)

Luuuudzie przestańcie mi tu pisać o jedzeniu [emoji23]
Ale taki twarożek ze szczypiorkiem to bym wciągnęła [emoji7]

Hahaha no u mnie w pracy wie tylko kilka osób o mojej ciąży i jedna znajoma która pracuje na maszynie obok już nie może mnie słuchać bo cały czas nawijam co bym zjadła albo co gotowało się u mnie w domu. Zawsze wychodzę głodna kończąc zmianę a kumpela dostaje ślinotoku przeze mnie [emoji23]

Przeciez wy nad morzem tych ryb to chyba macie od zatrzesienia ;) Ja uwielbiam owoce morza - wszystkie i tez sobie na nie pozwalam a podobno w ciazy zabronione ;(
Jest dużo ryb. Jestem z Markiem 18 lat i uwierzysz, ze nigdy nie pojechaliśmy nn nawet jedna rybkę nad morze?? Marek pochodzi z rodziny, gdzie wszyscy wedkowali. Niejednokrotnie, jak im bieda doskwierala, ich posiłki skladal sie ze zlowionych ryb pod każdą postacią. Teść lowil podobno pyszne sandacze. Ale mi nie było dane się nauczyć. Moja mam robi na święta tez różne rybki, pilnuje postu i w piątki czesto ryba, i jedyne jakie ja trafilam to paluszki rybne [emoji23] w ciazy podobno trzeba jeść ryby ale nie surowe.

reklama
Hahaha no u mnie w pracy wie tylko kilka osób o mojej ciąży i jedna znajoma która pracuje na maszynie obok już nie może mnie słuchać bo cały czas nawijam co bym zjadła albo co gotowało się u mnie w domu. Zawsze wychodzę głodna kończąc zmianę a kumpela dostaje ślinotoku przeze mnie [emoji23]
HahHahah, coś o tym wiem 😂
Teraz to jestem głodna co 1 Max 1,5 h 😂

Do góry