reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A ja zupelnie jestem nieśledziowa... No moze od bidy rolmopsy bo kwaśne, ale na kanapkę a nie z ziemniorami. Za to pieczona, smażona czy w sumie dowolna rybka na ciepło to i owszem☺ostatnio najlepiej wchodzi mi dorsz. Albo łosoś pieczony z sosem teriyaki☺
tej potrawie nie chodzi o sledzie tylko o ta wode na smietanie z cytrynka ⭕-) :):-) :):-) :):-) :) smak tegodanai jest nie do opisania ;) Podaj prosze przepis tego sosu... Jak juz wspomnialam @Natsnats od piatku tylko rybki wiec w sobote mam zaplanowanego lososia wiec moze uda sie zrobic jakis ciekawy sosik ;)

reklama
Powyżej 1000 przyrost może być mniejszy ale 100 % to bardzo dobrze baaaardzo dobrze.[emoji173] gratulacje
No jest [emoji3]15945 beta i 190 progesteron

I juz głupia głowa pracuje czemu spadek tempa przyrostu, bo jest tylko 100% na 48h a nie 144% jak było[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] i po co ja tam szłam to nie wiem[emoji23]

Dobrze, że o tym myslisz☺ten moment się zbliża ❤🤰
Nie wiem wlasnie dzisiaj sie jakos podlamalam ze bez pasnika sie nie uda a i tak juz jest zapozno na jakiekolwiek dzialanie w tym temacie... Ale zapisalam sie dzisiaj na badanie komorek nk. Na wtoerek i srode dostalam wolne. We wtorek jade do kliniki to w srode pojade na te badania. Musze jechac az do belchatowa bo u nas tego nie robia. Jak mi cos z tego wyjdzie to sama sobieprzepisze jakas wieksza dawke encortonu... chociaz tyle ;)

A czemu piszesz,ze moja Sandra? Wszystkie jesteście moje [emoji39]
Ja tez mam pelno takich ubrań, kiedyś mialam duzo takich, które kupilam w lumpie bo fajne, a na ciaze.. ale po kilku latach je wywalilam, bo stwierdziłam,ze to bez sensu..
Bo poza dobra pamiecia potrafie czytac jeszcze miedzy wierszami ;) zartuje tak poprostu chyba bez wiekszego powodu. Mam wrazenie ze jestescie ostatnio w dobrej komitywie. Co oczywiscie bardzo pochwalam ;) Ja sie wkurzam na caly swiat jak w sklepach widze spodnie ciażowe i oczywiscie wtedy przeklinam w myslach ;)

A ja bym zjadła pulki z sosem z kawą zbożową i do tego śledzik w śmietanie z jabłuszkiem i cebulką 🥰🥰🥰 rozmarzyłam się 😔
Ja mam na jutro zaplanowane: Kawa zbozowa, bialy twarozek rozrobiony z kapka smietany a w tym rzodkiewka starta troche cebulki i czosnku i koniecznie szczypiorek :-) :):-) :):-) :) do tego dogotuje kilka jajek dla lukasza bo on samym tawrozkiem sie nie naje ;)

No jest [emoji3]15945 beta i 190 progesteron

I juz głupia głowa pracuje czemu spadek tempa przyrostu, bo jest tylko 100% na 48h a nie 144% jak było[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] i po co ja tam szłam to nie wiem[emoji23]
Bedzie serducho jak dzwon!!!!!!!!! ❤️❤️❤️SUPER!!! 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍✊✊Po 6tys beta zwalnia. Ja już raz dostalam opierdziel od lekarza, jak panikowałam ze za mało urosło 😀😀😀to teraz wiem😂

Nie pamiętam, ale jeśli tak, po pewnie było tylko pół rybki i resztę zjadł mój odkurzacz Marek ;)
A tak serio, kiedyś pracowałam na sezon u teściów w sklepie spożywczym i mielibyśmy takie na wagę leczo rybne, takie w sosie pomidorowo- paprykowych i jak spróbowałam to potem codziennie je jadlam.. malo tam było ryby, ale taki okres byl w moim życiu. Potem, kilka lat po bylam w sano, chciałam kupić ser A obok sprzedawali rozne ryby na wagę, takie gotowe i zobaczyłam śledzia po cygańsku.. kupilam bo tak mnie naszła ochota.. przyszłam do domu, zaczęłam jeść i jak poczułam rybę to skończyło się na tym,że zjadlam sam ten sos.
Przeciez wy nad morzem tych ryb to chyba macie od zatrzesienia ;) Ja uwielbiam owoce morza - wszystkie i tez sobie na nie pozwalam a podobno w ciazy zabronione ;(

tej potrawie nie chodzi o sledzie tylko o ta wode na smietanie z cytrynka ⭕-) :):-) :):-) :):-) :) smak tegodanai jest nie do opisania ;) Podaj prosze przepis tego sosu... Jak juz wspomnialam @Natsnats od piatku tylko rybki wiec w sobote mam zaplanowanego lososia wiec moze uda sie zrobic jakis ciekawy sosik ;)
Nie pomogę chyba z sosem😀bo ja po prostu łososia posolonego i posypanego pieprzem polewam sosem teriyaki takim z azjatyckiego sklepu lub azjatyckiego działu w markecie i tak zapiekam. Ten sos się karmelizuje i w jakichś 80% wchłania w mięsko, wiec tylko smak zostaje w rybie, a sos to tyle co nic zostaje luzem...

Właśnie pichci się cały gar ogórzastej[emoji4] do tego boczuś, kurka, śmietanka i będzie git [emoji39]
Jak napisalas KURKA - to przez chwile pomyslalam ze chodzi ci o grzyby ktore uwielbiam ALE za chwile doszlam do wnoisku ze chodzi ci pewnie o te brzydkie i okropne stworzenia na dwoch nogach i oblednym wzroku 😂 😂 😂

reklama
Boże czy ty właśnie powiedziałaś zupa sledziowa? U nas zawsze na postny dzień były śledzie w śmietankowej zupce 🤣 i ziemniaczki w mundurkach. Boże mam ślinotok [emoji38]🤣🤣🤣[emoji14]
TAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKKK to jest wlasnie ta potrawa ;) Przyznaj ze to pyszne i dodatkowo jeszcze wzmaga apetyt a jak sie zacznie ja jesc to nie da sie skonczyc :-) :):-) :):-) :) Skad jestes z PL?

Do góry