reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Właśnie tego nie wie nikt. Z immunologii mam tylko haszimoto, ale lekarz twierdzi że jest coś jeszcze. Widoczne są przeciwciala toczniowe, ale nie mam objawów. Leżałam w szpitalu, ale nic nie ustalili. Ogólnie to bardzo dobrze się czuję [emoji16]
Widzisz, to ja miałam mega dużo objawów i paskudne samopoczucie a za to miano niskie. Najwyżej 1:640 z różnymi wskazaniami bo to przecież te pierdzielone proporcje są ważne. Ale kręciło się między toczniem a twardziną. Hashimoto swoją drogą ale teraz już wszystko mam ogarnięte[emoji3]

Kochane jeden dzien i 20 stron. Nie nadążam za wami . Chciałam wam podziękować za wsparcie . Udalo sie ze maz zostal w starej pracy. Balam sie cieszyc zeby nie zapeszyc ale poszedl do pracy juz w czwartek . Chociaż jeden problem z glowy. Ja dzis pelen relaksik. Ploteczki z przyjaciolka teraz winko z mezem. A wam kochane zycze milego wieczoru wasze zdrowie[emoji485][emoji8]
Super, że tak wyszło [emoji3]

Witam Was dziewczynki w ta wietrzna niedziele [emoji946][emoji15][emoji8]ja wczoraj wyszalalam się na koncercie Back to the 90’s [emoji41][emoji2957]matko jak się wybawiałam . Dziewczyny pamiętacie jeszcze Captin Jack , 2 unlimited ?? Ale dali czadu [emoji1419][emoji41][emoji3060]ale dziś nog nie czuje [emoji2957]
Haha, też byłam na koncercie [emoji3] tylko na MIUOSHu[emoji3][emoji3][emoji3] a 2unlimited pamiętam ze szkoły[emoji3]

Dziewczyny kiedy odwazylyscie się współżyć? Bo ja to szczerze mówiąc boje się nawet podniecić a mąż działa na mnie jak cholera [emoji33][emoji33] co na to lekarze?
To pewnie trzeba indywidualnie skonsultować. Przy braku jakichkolwiek komplikacji pewnie można, w klinice mówili, że tydzień po transferze można już się bzykać. Jak jest wszystko ok. Jak krwawienia itp to też pewnie zależy co jest ich powodem.

A nie wierze [emoji14] Ty to jesteś mistrz wypieków [emoji3526] Ja ten torcik robię trzeci raz a dopiero teraz wyszedł mi w końcu biszkopt...bo wcześniej byl za suchy, za twardy a teraz tyle go nasaczylam, ze w końcu był WILGOTNY [emoji123][emoji123][emoji2957]
Ja tam bym się cieszyła z za suchego biszkopta[emoji23] byłby powód żeby go utopić w rumie[emoji6][emoji23][emoji23][emoji23]

@s.ols3404 Ja podpowiem tylko tyle ze po punkcji mialam wlew z accofilu.
Dzięki 😉 ja tak trochę panikuje. Bo mi się wydaje, że to i tak dużo dla organizmu i jakiś pesymizm, że jak może mi się udać świeży transfer. Że może lepiej mogę się przygotować do crio. Później już accofilu nie użyje, a pół roku to tak długo... W ogóle jakis gorszy dzień. Tak źle się czuje jakbym od środka miało mnie rozerwać. Oby tylko wszystko było ok🙏🏻

Dziewczęta podpowiedzcie proszę co sądzicie z własnego doświadczenia... Dziś u mnie 4ty dzień @, przyszła 29 od dnia poronienia więc cykl jak w zegarku.. Zastanawia mnie fakt że @ jest bardzo obfita, nie jakaś szczególnie bolesna ale zdecydowanie bardziej obfita niż przez ostatni rok jak pamiętam.. 4ty dzień a że mnie prawie ciurkiem, 2 poprzednie mega dużo...Do tego kluje prawy jajnik... Co to może oznaczać, jak myślicie. Od miesiąca prawie biorę naprawdę dużo suplementów chyba wszystkie możliwe włącznie z DHEA eljot plus zastrzyki ubichinon, selen.. Czy to może mieć wpływ ? Ten cykl będzie na antykach ale to chyba nie powinno osłabić działania supli?
Nie wiem czemu tak. Mi wraz z wiekiem maleje ilość @ choć nie skracają się dni. A od kiedy biorę regularnie wit c to w ogóle bardziej przypomina to plamienie niż krwawienie. Grubość endo chyba nie ma aż takiego znaczenia, bo jakby spojrzeć na rozmiary macicy to ta rozpiętość raczej nie przekłada się znacząco na wydzieliny.

reklama
Ogólnie to w zeszłym tyg, zrobiłam sobie listę „must have” i na Allegro wszystko dodałam do obserwowanych 😂 ale jeżeli chodzi o kupno.. to poczekam jeszcze do min 20 tyg ;) wózek mam mniej więcej wybrany- waham się między dwoma. Cybex Priam 2.0 albo Bugaboo Fox ;)
Np fotelik to trzeba jechać i dopasować do auta, więc też pózniej ;) laktator też wybrany 😂 Nie wiem jeszcze czy będę kupować torbę do wózka (taką „mamową”) czy nie lepiej kupić sobie jakaś nową, duża i pózniej też ją używać 🧐
Ja jestem z tym bardziej oragniętych 😎

Też mam taki segregator, zawsze go ze sobą nosze, do szpitala i na wizyty. Ale nigdy go na nich nie użyłam 😂 oni wszystko mają w systemie i nic ode mnie nie chcą ;) jedno dobre 👍🏼
Cybex priam mam i polecam w 100%

Do góry