reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Kochane kontaktowałam się z docentem i nie wiem co mam zrobić. Po ostatniej punkcji 4 transfery w tym tylko jeden na chwilę udany po zaleceniach docenta tzn z accofilem. Nie miałam wtedy wlewu tylko scratching w cyklu przed. W tym tyg punkcja, a docent napisał mi, że accofil mogę użyć jeszcze tylko raz, a później pół roku przerwy (brak Kirow implantacyjnych, haplotyp AA i hla-c męża c1c2). W sumie nie rozmawiałam z moim lekarzem i nie wiem czy się zgodzi na wlew teraz na świeżo. Czy w ogóle można po punkcji od razu mieć wlew? Może to głupie pytanie czy punkcję można traktować jako scratching? Tak się zastanawiam czy może teraz spróbować bez accofilu, a dopiero w przyszłym cyklu przed crio użyć accofilu na spokojnie? Kurcze strasznie bije się z myslami, a ciężko od docenta jakiś konkretów się dowiedzieć mailowo.

reklama
Kochane kontaktowałam się z docentem i nie wiem co mam zrobić. Po ostatniej punkcji 4 transfery w tym tylko jeden na chwilę udany po zaleceniach docenta tzn z accofilem. Nie miałam wtedy wlewu tylko scratching w cyklu przed. W tym tyg punkcja, a docent napisał mi, że accofil mogę użyć jeszcze tylko raz, a później pół roku przerwy (brak Kirow implantacyjnych, haplotyp AA i hla-c męża c1c2). W sumie nie rozmawiałam z moim lekarzem i nie wiem czy się zgodzi na wlew teraz na świeżo. Czy w ogóle można po punkcji od razu mieć wlew? Może to głupie pytanie czy punkcję można traktować jako scratching? Tak się zastanawiam czy może teraz spróbować bez accofilu, a dopiero w przyszłym cyklu przed crio użyć accofilu na spokojnie? Kurcze strasznie bije się z myslami, a ciężko od docenta jakiś konkretów się dowiedzieć mailowo.
Pisząc accofil masz na myśli podskornie czy wlew? Punkcji nie można jako scratching traktować chyba że Ci zadrapia endo w trakcie punkcji to tak ale to może być trochę za późno bo kliniki to robią cykl przed..

Pisząc accofil masz na myśli podskornie czy wlew? Punkcji nie można jako scratching traktować chyba że Ci zadrapia endo w trakcie punkcji to tak ale to może być trochę za późno bo kliniki to robią cykl przed..
Wcześniej miałam tylko podskórnie, bo scratching miałam w cyklu przed. A teraz napisał o wlewie na 3 do 5 dni przed transferem i o zastrzykach podskórnych dwa dni po niezależnie czy to 3 dyniowy zarodek czy blastocysta 🤔 można tak po punkcji wlew od razu? I tak ten organizm ma ciężko przy stymulacji, punkcji itp 😓 nie wiem najwyżej napiszę maila po raz dziesiąty 😅

Wcześniej miałam tylko podskórnie, bo scratching miałam w cyklu przed. A teraz napisał o wlewie na 3 do 5 dni przed transferem i o zastrzykach podskórnych dwa dni po niezależnie czy to 3 dyniowy zarodek czy blastocysta 🤔 można tak po punkcji wlew od razu? I tak ten organizm ma ciężko przy stymulacji, punkcji itp 😓 nie wiem najwyżej napiszę maila po raz dziesiąty 😅
A w jakiej klinice masz punkcje ? Zapytaj u nich lepiej bo jeśli nie ma przeciwwskazań wg nich to mogą tuż po pobraniu pęcherzykow Ci wlew z ampułki accofilu zrobić do endometrium za jednym zamachem... Jeśli podchodzisz do świeżego transferu to może to być dobre rozwiązanie bo wlew ma na celu zaktywowac endometrium tuż przed transferem więc pobranie pęcherzykow nie powinno temu przekadzac pod warunkiem że zrobią to tuż po punkcji..

Wcześniej miałam tylko podskórnie, bo scratching miałam w cyklu przed. A teraz napisał o wlewie na 3 do 5 dni przed transferem i o zastrzykach podskórnych dwa dni po niezależnie czy to 3 dyniowy zarodek czy blastocysta [emoji848] można tak po punkcji wlew od razu? I tak ten organizm ma ciężko przy stymulacji, punkcji itp [emoji29] nie wiem najwyżej napiszę maila po raz dziesiąty [emoji28]
To ten Accofil można użyć tylko 2 razy???
I po tym ma być półroczna przerwa?

To ten Accofil można użyć tylko 2 razy???
I po tym ma być półroczna przerwa?
Z tego względu że wyciąga ze szpiku bardzo dużo białych krwinek więc potrzeba czasu na regenerację w przeciwnym przypadku może grozić nawet białaczka... Też mnie to martwi bo po accofilu miałam najwyższą betę w historii, nawet wyższa niż w początkach zdrowej ciąży :szok: więc ja mam też jedna próbę jeszcze a potem przerwa...

A nie wierze 😛 Ty to jesteś mistrz wypieków ☺️ Ja ten torcik robię trzeci raz a dopiero teraz wyszedł mi w końcu biszkopt...bo wcześniej byl za suchy, za twardy a teraz tyle go nasaczylam, ze w końcu był WILGOTNY 💪💪🤪
Ja mam bardzo fajny i łatwy przepis na biszkopt;)
Wpisz sobie w goo gle - biszkopt ciastorzercy. To jest biszkopt bez proszku do pieczenia, tylko złotą zasadą jest ubijanie białek min 10 min. Jeżeli zrobisz to krócej to wyjdzie podeszwa 😂 sprawdzałam 💁🏼‍♀️
Ostatnio ubijałam chyba z 12 min i było go tak dużo, że mąż wciągnął 1/3 bo nam się nie mieściło 😎

reklama
Cholera miałam czytać książki do egzaminów zamiast forum :laugh2: To jakieś uzależnienie?? Poprawię się od poniedziałku :p
Tak tak, uzależnienie [emoji12]. Ja też coś się na książce skupić nie mogę [emoji12]. Tylko że ja się uczyć nie muszę - i całe szczęście [emoji6]

Do góry