reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Nawet w najlepszym małżenstwie dochodzi do kłotni i nieporozumien... Zazwyczaj te małżenstwa, ktore sa na pokaz IDEALNE koncza sie rozwodem z wielkim hukiem ;( Nasze forum jest jak małżenstwo :) Uwielbiamy sie, wspieramy i rozumiemy dlatego to bardzo dobrze ze zachodzi od czasu do czasu do wymiany zdan. Ale dzisiaj chyba ja sie z wami rozwiode [emoji23] @Netiaskitchen Nulka no dlaczego piszesz o tym ze sie cieszymy czy nie cieszymy z pozytwnej bety ? Nikt nie napisal ze komus zrobilas jakas krzywde wrzucajac kilka fotek z ciuszkami ;) Nasza radosc z pozytywnej bety u ciebie jest autentyczna ;) Tyle juz przeszlas jestes taka zdeterminowana. Tak mocno walczysz o rodzenstwo dla swojego Maksika [emoji173] Przeciez ktos musialby byc jakims ZWYROLEM :D, kto nie cieszylby sie z Twjego szcescia. Przeciez ty jestes nasza duszyczka forumowa, naszym sloneczkiem, naszym oparciem, nasza bystra główką, promyczkiem, mądrością, pocieszeniem, śmieszką i dobrym nastrojem [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] I nie zgadzam sie, zebys ty czy @Liliana87, czy @sandra777.12 gdzie kolwiek sie stad wybieraly. BO WAS UWIELBIAM i to forum nie bedzie takie same bez was, BO MY TUTAJ WAS BARDZO POTRZEBUJEMY !!!!! Ale w pelni popieram @fredka84... Przeczytalam ten watek dwa razy i naprawde nie widze nic czym mogla by kogos urazic. Popieram ja tym bardziej ze uwazam ze ma racje zwracajac uwage ze to nie jest chyba miejsce na wymiane zdan o wyprawce dla dziecka. Niestety kazda, ktora dalej walczy albo wlasnie przegrala w tym momencie wyobraza sobie jakby bylo pieknie gdyby mogly juz rozmyslac na takie tematy. Nulka fredzioszka broszka jest w ciebie wpatrzona jak w obrazek i napewno teraz przezywa cale wczorajsze zajscie a mysle ze nie zasluzyla sobie na to. Swoja droga wiesz ze ja tez bardzo lubie szperalnie tak nazywam ciucholandy czy lumpeksy. Swojego czasu namietnie kupowalam ubranka dla dzieci zwlaszcza sukienki, ale dlatego ze ubieralam w sukienki moja alutke i razem z Łukim smialismy sie z tego do lez. A to chyba raczej smutne niz wesole[emoji22] Tak bardzo pragniemy tego dziecka a ciagle niestety mamy pod gorke [emoji22] A jedna sukienke nawet wyprasowalam i schowalam do szafy z mysla o naszej przyszlej corce bo tak bardzo chcielibysmy coreczke :) Teraz sie nad tym zastanawiam czy jej nie wyrzucic... Ja sie ciesze z kazdej jedne pozytywnej bety i nie jest to na pokaz wybujale. Ciesze sie bo kazda jedna pozytywna beta - wiem powtarzam sie ;) bardzo mnie dopinguje do dalszej walki. Usiwadamia mi ze in vitro jednak ma sens i ze jest o co walczyc... Ale zostawmy tematy wyprawek dla dziecka ... Mam propozycje popiszcie sobie o tym na priv i kazdy bedzie zadowolony. @nieagatka w pore sie zreflektrowala ze moze nas to troche meczyc... Ja pisze teraz bezosobowo, do nikogo a do wszystkich. Na forum od czau do czasu dochodzi do takich konfliktow. Jeszcze nie dawno pamietam jak @Apola zareagowala kiedy byla jeszcze przed transferem a chyba @redferrari wrzucila jakiegos posta ze chetnie sprzeda ciuszki po swoim dziecku. I ja wtedy tez jako jedna z nielicznych ja poparlam. I pamietam ze @Aduś16 tez mocno na to zareagowala i nie bala sie glosno o tym NAPISAC ;) ale za chwile wszystko wrocilo do normy ;) Wiekszosc dziewczyn dołaczajac do tego forum szuka schronienia przed swiatem. Bo tylko my tutaj jestesmy w stanie taka kobiete zrozumiec... Dlatego tutaj nam tak dobrze ;) I mysle sobie ze to forum dla nas to nie tylko ciagle wymiany porad i rozmowy o in vitro... I bardzo dobrze bo musimy sie troche od tego oderwac ;) To forum to poradnik o wszystkim i niczym ;) Ja sama glupia wam tu tyle zdjec wrzucam i to takie glupoty ze jeszcze chyba tylko brakuje zebym wam wrzucila zdjcie swoich majciorow [emoji7] Ja sama popadlam tutaj w konflikt z jedna osoba Czzy zaluje? Tak zaluje bo pewnie w realu moglysmy byc dobrymi kumpelami. Kazda z nas jest inna, ma inny temperament, inne zdanie inny gust, I TO JEST DOBRE.Bo nie kazdy mu sie lubiec... Tak juz jest swiat dzieki temu jest roznorodny i mozemy duzo sie od nnych nauczyc. Konczac ten moj krotki wyklad [emoji7] Prosze podajcie sobie lapki, przeslijcie buziaki albo dajcie plaskacza po razie ;) @fredka84 jak dla mnie nie mialas zlych zamiarow, bylas odwazna i nie jena sie pewnie dzieki tobie zastanowila. A ja oswiadczam i moze to nikogoe nie obejdzie ;) ze dopoki nie zagosci tu spowrotem HARMONIA, SMIECH, DOBRY HUMOR, WYCZUCIE, WSPOLCZUCIE, MOBILIZACJA, DOPING to ja uciekam stad, nie ide w to dalej, nie chce mi sie ;) To trzymajcie sie pa [emoji173][emoji173][emoji173]
A ja myślę,ze powstała niepotrzebna "gównoburza". Bo ani @fredka84 nikogo nie obraziła, ani @Netiaskitchen ani nawet ja. I nie uważam, żeby trzeba teraz było "podawać sobie rączki, czy przepraszać na forum lub priv". Dostałyśmy jasny komunikat, żeby nie rozmawiać o "wrażliwych" tematach i tyle. (P.s zaczęliśmy temat wyprawki zanim dowiedzialysmy sie o negatywnej becie;( Ja na nikogo się nie gniewam i mam nadzieję, ze na mnie też nikt sie nie gniewa. Jestem jedna z Was, przeszłam na pewno mniej niż niejedna z Was ale i jednocześnie więcej niż również niejedna i doskonale rozumiem rozne odczucia. I wczoraj sobie obiecałam,ze już nie będę się do tego odnosić ale niestety Twój wpis mnie wywołał. Mam nadzieje,ze to już moja ostatnia odpowiedź w tym temacie [emoji4]
Miłej niedzieli, mimo, że paskudna.

Ostatnia edycja:
@Alicja90 Bole o jakich napisalas moga oznaczac wsyzstko. Mozliwe ze zwiastuja nadchodzacy okres ale absolutnie nie wykluczaja ciazy... Mialas podane dwa zarodki dlatego moga byc one bardziej intensywne. Moga byc zwiazane tak jak @Laurka2019 napisala z przemeblowaniem 😂😂😂 i obb tak bylo. Bardzo Ci tego zycze przeciez chcesz miec gromadke dzieci, to mi sie w tobie podoba ze od razu wiesz czego chcesz a nie tak jak my OBY CHOCIAZ TYLKO JEDNO ;) Cytuje ci wypowiedz lekarzy z NOVUM:
Bardzo często bóle o typie przedmiesiączkowym odczuwają pacjentki we wczesnej ciąży, która potem dobrze się rozwija. Do czasu oznaczenia poziomu hCG w surowicy, a przy utrzymującej się czynności skurczowej macicy, która objawia się takimi właśnie bólami, proszę zażywać leki rozkurczowe po konsultacji z lekarzem. Gdyby objawy się nasiliły, również należy skontaktować się z lekarzem prowadzącym.
Znam ten tekst na pamiec dlatego ze ja cztery razy mialam transfer i tylko raz beta nie drgnela i wtedy nie mialam zadnych boli. Nic a nic ;( Przed ostatnim razem mialam takie bole ze plecy mi chcialo wyrwac skurcze takie jakbym byla JUZ w trakcie rozkreconej @, Ciagniecia jajnikow az po kolana, nawet jak sikalam. Jak sie pytalam swojego doktorka to mi powiedzial ze to naturalne zwlaszcza przy pierwszej ciazy ;) pozniej sie okazalo puste jajo ale to nie ma znaczenia. Pechrzyk byl duzy i widoczny w jamie macicy wiec ciaza. Dlatego dzialaj... ❤ nie przemuj sie ;)
Dziękuję Ci bardzo bardzo bardzo❤️😍😍😍, macie wszystkie rację, takie bóle mogą oznaczać dosłownie wszystko i byłam pewna, że nie bd panikować, co ma być to będzie ale oczywiście się tak nie da😅. Ale już jutro o 12 beta, bo na wtorek nie ma miejsc, bo w UK na godzinę trzeba się zapisać 😅

Dzieci mowia co mysla i to co slysza w domu. Jesli dziecko jest zlosliwe i okrutne to nie bierze sie to z powietrza, tak zostalo wychowane, takie dostalo wzorce. Albo "bezstresowe wychowanie" wychodzi w praniu... Tak czy siak ogromna jest wina rodzicow.
Mam wgląd w rozmowy klasowe syna. Znaczy sam mi je pokazuje. Syn ma 10 lat. Już od najmłodszych lat widać różnicę w charakterze tych dzieciaków. Jest jedna taka co dyryguje nimi wszystkimi. Reszta ślepo za nią papuguje. Kiedyś była u nas to stwierdziła, że jest najpopularniejszą dziewczynką w klasie....dodam dziecko miało wtedy 8 lat. Na jej przykładzie uczę syna asertywności. Nawet ostatnio go pobiła bo rozmawiał z inną koleżanką, którą z towarzystwa wykluczyła. Właśnie taka jednostka może szukać szkolnej ofiary. Ogólnie synowi powtarzam aby się trzymał od dziewczyn z daleka, tylko coś mu nie wychodzi :)

Aaaaaaa dziękuję 🥰
@bazylia128 kochana i niezastąpiona!
31 lat minęło jak jeden dzień 😀
Co Wam powiem kobiety. Tak, to są szczególne urodziny, wczoraj rozpoczęłam 14 tydzień ciąży, 4 miesiąc i II trymestr. Jestem bardzo szczęśliwa ♥ ale....
Na tę chwilę czekaliśmy z mężem wiele lat. 5 lat starań, 4 lata in vitro, 3 pełne stymulacje i 6 transferów. Wyjazdy na ponad 200 i 300km w jedną stronę, to były całodniowe podróże okupione urlopami, problemami w pracy i kłótniami między nami. Około 80 tys złotych wydane na leczenie.
Dziś wiemy, że było warto. Choć jeszcze 6 miesięcy przed nami, czekamy na sierpień jak dziecko na największą niespodziankę w życiu...
Piszę to po to, aby wszystkie dziewczyny, które wciąż się starają i którym nie wychodzi wiedziały, że nie zawsze wyjdzie za 1,2,3 i 5 razem... Jeśli macie pieniądze i siły to walczcie, a każda doczeka się takich urodzin.
Dziękuję Wam za wsparcie, ja tutaj też czerpię dużo sił i wiedzy, dobrze, że jest takie miejsce ☺
A tymczasem zbieram się, bo dziś 4h mam superwizję pracy terapeutycznej więc jeszcze muszę 4h się szkolić dziś 🙃
Miłego dnia forumowiczki ♥🥰

Wszystkiego najlepszego na ten piękny i wyjątkowy czas, który przez Tobą ❤ bądź szczęśliwa i spełniona❤
Pięknie to napisałaś, aż mi się łezka w oku zakręciła, tyle trudów i wyrzeczeń, ale warto, tylko nie wolno się poddać - to bardzo budujące i daje nadzieję 💕

Z płaczem musze poczekać aż dzieci spać pójdą. Z dalszą walką jest przede wszystkim jeden problem - kasa. Jeśli zdecydujemy się na kolejną stymulację i skądś zdobędziemy kasę to wracamy do gdańskiej invicta. Mimo wielu opinii o nich ja uważam że mają profesjonalne podejście. Stamtąd mamy dzieci. Ale nie mamy 15tys na procedurę. Nie mamy skąd pożyczyć. A czas ucieka i ani mój wiek ani AMH się nie poprawia.
A nie złapiesz dofinansowania programu. Dokładają 5 tyś??? Do procedury. Zawsze coś.

Ostatnia edycja:
Aaaaaaa dziękuję 🥰♥️
@bazylia128 kochana i niezastąpiona!
31 lat minęło jak jeden dzień 😀
Co Wam powiem kobiety. Tak, to są szczególne urodziny, wczoraj rozpoczęłam 14 tydzień ciąży, 4 miesiąc i II trymestr. Jestem bardzo szczęśliwa ♥️ ale....
Na tę chwilę czekaliśmy z mężem wiele lat. 5 lat starań, 4 lata in vitro, 3 pełne stymulacje i 6 transferów. Wyjazdy na ponad 200 i 300km w jedną stronę, to były całodniowe podróże okupione urlopami, problemami w pracy i kłótniami między nami. Około 80 tys złotych wydane na leczenie.
Dziś wiemy, że było warto. Choć jeszcze 6 miesięcy przed nami, czekamy na sierpień jak dziecko na największą niespodziankę w życiu...
Piszę to po to, aby wszystkie dziewczyny, które wciąż się starają i którym nie wychodzi wiedziały, że nie zawsze wyjdzie za 1,2,3 i 5 razem... Jeśli macie pieniądze i siły to walczcie, a każda doczeka się takich urodzin.
Dziękuję Wam za wsparcie, ja tutaj też czerpię dużo sił i wiedzy, dobrze, że jest takie miejsce ☺️
A tymczasem zbieram się, bo dziś 4h mam superwizję pracy terapeutycznej więc jeszcze muszę 4h się szkolić dziś 🙃
Miłego dnia forumowiczki ♥️🥰
Pięknie napisane❤️
Wszystkiego najlepszego kochana ❤️🎂
Rośnij zdrowo😘

@Dakita30
Życzę Ci wspaniałych ciążowych urodzin,niech będą one niezapomniane😘
IMG_20200111_180047.jpg

reklama
Do góry