reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

mikimo - Witaj w Naszym gronie! Ja szczególnie Cię witam bo podchodzę do IVF w tej samej klinice. Jeśli dziś lekarz potwierdzi na USG o 13-tej będę miała punkcję w piątek..
Powiedz jakie wrażenia z pobytu i kliniki? U jakiego lekarza się leczyłaś??
Sony - Myśl pozytywnie! Ja też mam chyba mało dojrzałych komórek ale nie można się załamywać bo to nie pomaga! Trzymam kciuki za Twoje by wszystkie się zapłodniły &&&&&&&&&& :)

reklama
Mikimo Witaj! Powiem Ci szczerze, że dziewczyny tutaj to prawdziwe ekspertki i w dodatku dają człowiekowi tyle wiary... i pozytywnego myślenia ;-) Już nie raz się o tym przekonałam :-)

Dziękuję Dziewczyny za fantastyczne przyjęcie! Przyznam szczerze, że same przygotowania do IVF nie były dla mnie tak stresujące jak te kilka dni czekania. Może dlatego, że wszytsko szło super. Mimo tej endometriozy stymulowałam się ładnie, profesor Sz. tez potrafi wprowadzić pozytywną atmosferę. Tylko... spodziewałam się jakiegoś kłucia, ciągnięcia a tu cisza... Do 3 dtp jeszcze coś się działo (miałam po punkcji lekką hiperkę), 4dpt były lekkie skurcze ... i od tego czasu cisza. Staram się być dobrej myśli a Wasze przykłady napawają optymizmem!!!

Oj jej Oskaa, przepraszam. Tyle sie dzieje na forum,ze czasem maci sie troszke w moje glowie ;-)

Mikimo, witaj. Brak objawow , to tez obiaw. :tak: A to oczykiwanie na bete,niestety nie jest latwe. Wszystkie tutaj staramy sie zachowac spokoj ale mysli i tak koncentruja sie na wszelakich sygnalach plynacych z naszego organizmu. Kiedy dokladnie testujesz?

domat Witaj Klinikowa Koleżanko :-D leczyłam się u prof Jacka. Wrażenia bardzo pozytywne. Znają się na rzeczy (do tej pory leczyłam się na Polnej w Poznaniu - masakra...). Lekarz może niezbyt wylewny, ale widać, że bardzo im zależy, żeby się udało. U mnie nie łatwy przypadek bo endometrioza praktycznie wszędzie, ale jak widać stymulacja się powiodła, komórki dobrej jakości a reszta ... zobaczymy.
Jedyne co mnie martwi, to, że mrożą tu tylko blastocysty i to dobrej jakości... i tak z 8 zarodków, podane mam 2 wypasione blastusie i 0 w zapasie...

PS: testuję w sobotę (9dpt)
PS: tak dobrze mi się tu siedzi, ale niestety muszę zmykać. Wpadnę później! Buziaki!!!

Mikimo przepraszam z tego wszystkiego zapomniałam się przywitać. Po punkcji nawet nie wiem jak się ubrałam. Pytałam pelęgniarek i ponoć sama to zrobiłam. :-)

mikimo - co to oznacza? że reszta była złej jakości?? nie wiedziałam, że nie mrożą wszystkich. Szkoda, bo jeśli się nie uda cała stymulacja przepada..

Dziewczyny,

Uffff... jestem juz w domu po punkcji. Czuje sie dobrze, zaraz po bolal troche brzuch ale dostalam kroplowke i teraz bardziej laskocze niz boli. Z 7 pobrali 7, wiec poki co jest ok, ale ze zdecydowalismy sie na ICSI, to po 14 mam dzwonic do laboratorium, to mi powiedza ile z tych 7 jest dojrzalych.
No i oczywiscie kolejny stres - ale tak juz bedzie chyba do konca

KOlo mnie lezala dziewczyna, ktorej pobrali ... 29 komorek (!!!!) troche mnie to zdolowalo, ale przeciez to nie wyscig.
Biedaczka miala bardzo obolalay brzuch - dostala dodatkowe zastrzyki i dwie kroplowki.

Sony - kochana, czworka to calkiem spore potomstwo. oczywiscie wiem czym sie martwisz, bo ja mam ten sam strach - ile z tego bedzie ludzikow.
Ja trzymam za Ciebie kciuki i mam nadzieje, ze caly przyszly tydzien bedziemy na tym forum jeczec o objawach ciazowych &&&&&&&&

Agapl - dziekuje za kciuki i za Ciebie tez sciskam &&&&
Lawendowy - dziekuje pieknie! Jak zdrowko? &&&&
Darii - dziekuje i uwazaj na siebie, po tym przewianiu &&&&
Gotadora - dziekuje kochana i &&&& za rosnace cuda pecherzykowe
Mikimiko - dzien dobry i trzymam kciuki &&&&

Sony, odpocznij kochana i pchajmy te wozeczki razem!

aha! mam pytanie, bo dopiero na karcie wypisowej dowiedzialam sie jaki mialam estradiol ostatniego dnia stymulacji - 7938 pmol/l - dobry? cos to oznacza, taka wartosc?
dzieki

reklama
Wanda to trzymam kciuki za komóreczki &&&&&&&&&&&&&&&& i razem z Tobą czekam na wieści z labo.
Jeśli chodzi o wynik estradiolu to nie pomogę...nie znam się. Później ja Was będę pytać :-)

Do góry