reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny czy jak pojadę w niedzielę późnym wieczorem na bete to może już coś być widać? Czy za wcześnie I nie pajacowac?
W niedzielę będzie 5dpt, miałam podane dwa zarodki 5-cio dniowe, bo chodzi o to, że u mnie się czeka 3 dni na wyniki 😑 i jak zrobię we wtorek to do piątku jajko zniosę
No jak zrobisz w niedzielę 5dpt to będzie beta dla odważnych. Jak ma coś być, to będzie widać więcej niz 0. Tylko pewnie dużo więcej nie wywnioskujesz. Ale jak masz tyle dni czekać na wynik to fakt, zamęczysz się.

Sama nie wiem co robić. Miałam jedna stymulacja 2 transfery i mam jeszcze 2 zarodki. Teraz jest sugestia podania obu na cyklu stymulowanym. W sumie wiem że mam endometrioza i tylko jeden jajowod bo drugi jest usunięty innych problemów póki co nie znaleziono.
Nie łatwo jest zdiagnozować problemy w immunologii.. jest tak naprawdę tylko kilku dobrych immunologow w całej Polsce. Ja gdybym byla po 2 biochemicznych z rzędu jak Ty nie marnowalabym więcej zarodków bez diagnozy i leków

No jak zrobisz w niedzielę 5dpt to będzie beta dla odważnych. Jak ma coś być, to będzie widać więcej niz 0. Tylko pewnie dużo więcej nie wywnioskujesz. Ale jak masz tyle dni czekać na wynik to fakt, zamęczysz się.
No ale już mnie Aduś16 oświeciła że w klinice IVF zrobię prywatnie i tego samego dnia wyniki będę miała, to nie bd ryzykować zrobię we wtorek wieczorem 😊

Dzisiaj 2 dpt 5dniowej blastki
Mówił że wszystko jest dobrze 👍
Pytałam czy na wszelki wypadek dołożyć progesteronu bo będę na wyjeździe kilka dni to powiedział żeby zostać przy tych dawkach co mam bo można przedobrzyć i coś tam się może porobić
Jak się coś będzie działo to będę do niego dzwonić a dodatkowy progesteron wezmę ze sobą i jeżeli będzie trzeba to zwiększę dawkę 🙂
No dobra, może ja jestem progesteronową panikarą... Ja ich nie slucham i jak jest mniej niż 20 to dodaję. Taka paranoja😂

reklama
Przepiękny [emoji7] Na pewno fanatstycznie sobie tak kawkę wypić na tarasie[emoji4]
Wiesz jak u mnie wiosną i latem wygląda picie kawy na tarasie???
Pierwszy i drugi łyczek kawki - jest pełen luz
- trzeci i czwarty - zaczynam się rozglądać jak pięknie wszystko rośnie
- piąty i szósty - widzę kur...wa chwasty
- siódmy łyk już piję znerwicowana bo zielsko rośnie i już teraz muszę je wyrwać
A potem latam z kubkiem po ogrodzie i gadam do siebie że na hu...mi to wszystko jak tyle roboty [emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry