reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem czy coś więcej diagnozować. Tak rok temu też była biochemiczna ale naturalna trwała trochę dłużej bo ok 6 tygodni.
Ja mam córkę z ciąży naturalnej zupełnie prawidłowej. U mnie to jest niepłodność chyba wtórna tylko nie do końca wiadomo do czego może endometrioza która mam. Bo u ten mój zespół antyfosfolipidowy słabo wierzę.
Ciaza resetuje organim, system immunologiczny również, więc niepłodność wtórna też może ciągnąć za sobą przyczyny które należy leczyć aby zwiększyć szanse. U mnie również niepłodność wtórna, głównie problem z jajowodowami co przy IVF nie stanowi żadnych problemów a jednak doszły inne czynniki...

reklama
Dziewczyny czy jak pojadę w niedzielę późnym wieczorem na bete to może już coś być widać? Czy za wcześnie I nie pajacowac?
W niedzielę będzie 5dpt, miałam podane dwa zarodki 5-cio dniowe, bo chodzi o to, że u mnie się czeka 3 dni na wyniki 😑 i jak zrobię we wtorek to do piątku jajko zniosę
Najszybciej 6dpt. Ppszukaj w szpitalu robia z wynikami czesto po 2h a juz napewno tego samego dnia. Lub może w innej miejscowości bo jezeli tyle sue czeka to nic to Ci nie daje. Bete trzeba i tak powtórzyć po 48h.

Dziewczyny czy jak pojadę w niedzielę późnym wieczorem na bete to może już coś być widać? Czy za wcześnie I nie pajacowac?
W niedzielę będzie 5dpt, miałam podane dwa zarodki 5-cio dniowe, bo chodzi o to, że u mnie się czeka 3 dni na wyniki 😑 i jak zrobię we wtorek to do piątku jajko zniosę
A gdzie mieszkasz ? UK, dobrze pamiętam? W większych miastach są kliniki IVF, tam jak zrobisz betę to wynik będziesz mieć popołudniu

Będą do Ciebie dzwonić? Jak nie to dorzuć sobie progesteronu na wszelki wypadek 😘
Dzisiaj 2 dpt 5dniowej blastki
Mówił że wszystko jest dobrze 👍
Pytałam czy na wszelki wypadek dołożyć progesteronu bo będę na wyjeździe kilka dni to powiedział żeby zostać przy tych dawkach co mam bo można przedobrzyć i coś tam się może porobić
Jak się coś będzie działo to będę do niego dzwonić a dodatkowy progesteron wezmę ze sobą i jeżeli będzie trzeba to zwiększę dawkę 🙂

Ciaza resetuje organim, system immunologiczny również, więc niepłodność wtórna też może ciągnąć za sobą przyczyny które należy leczyć aby zwiększyć szanse. U mnie również niepłodność wtórna, głównie problem z jajowodowami co przy IVF nie stanowi żadnych problemów a jednak doszły inne czynniki...
Sama nie wiem co robić. Miałam jedna stymulacja 2 transfery i mam jeszcze 2 zarodki. Teraz jest sugestia podania obu na cyklu stymulowanym. W sumie wiem że mam endometrioza i tylko jeden jajowod bo drugi jest usunięty innych problemów póki co nie znaleziono.

reklama
Do góry