reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wydaje mi się że zaczniesz myśleć jaj już pojawi się dziecko.Ja tak mam ..Bo wcześniej myślałam tylko o jednym i nawet że względu czysto finansowego nie myślałam o powrocie.Wstepnie stwierdziliśmy że wracamy za około 1.5 roku.Mieszkammy w 30 metrowym studio o 2 dziś ko w drodze więc to jest ten moment.Znajomi rodzina namawiają zjeżdżać!!!!Mimo iż mam tu dużo znajomych braci z rodzinami to tęsknię za domem.
Oj żebyś mi to wykrakała hihi i żebym o tym pomyślała 😄, tylko ze mnie już często nachodzą myśli ze będzie dupa z tego wszystkiego i zostanie mi się cieszyć tym co mam. Nie zniosłabym wtedy powrotu do Pl bez dziecka, przynajmniej nie w moje rodzinne strony, po prostu nie dałabym rady znieść tych durnych pytań i mentalności Polaków jeśli chodzi o dzieci. Tutaj nikt mnie nie ocenia i nawet nie pyta.
Ale mam nadzieje ze będzie tak jak piszesz i będę miała powód zaczac myśleć inaczej 😘

Dziewczyny jestem przerażona, wszystko na raz! Mam jakiś pęcherzyk w macicy! Może być ciążowy ale nie musi, cytologia pobrana. Zalecenie - zrobić test ciążowy/betę. Skierowanie na nią mam. Jeśli to nie ciąża to cytologia wykaże czy coś się niedobrego dzieje. Ale kuźwa jaki inny pęcherzyk może tam istniec. Najpierw z lekarzem rozmawiałam, mówiłam, że myślę o jakimś zabezpieczeniu dodatkowym bo boję się naturalnie zajść w ciążę. Po tym co zobaczyłam na usg, starał się delikatnie mi powiedzieć, że to może być ciąża ale ze niby kie musi. Żebym była spokojna, bo może miesiączka się pojawić jednak. Ja pierdziele jaki roller coster mam w głowie.

Ja mam zle doświadczenia z krótkim protokołem wiec ja bym sie zdecydowała na dlugi. Tak to jest duzy kiminus ze musisz być dluzej w Polsce. Ale ja odrazu powiedziałam nie. Bo wolałam miec pewność ze bede miala transfer. Bo po krótkim niestety nic nie wyszlo.
@Aduś16
Ja na długim miałam miesiąc antyków, pod koniec antyków juz co drugi dzień gonapeptyl, a od 1dc codziennie Menopur z gonapeptylem. Standard to ok 10 dni samej stymulacji, u mnie finalnie wyszlo 18dni. Efekty znasz. 16 dojrzalych. Tylko zarodków niewiele. Nie wiem czy przy moim AMH można bylo zrobić to lepiej. Mniej pęcherzyków cieżko wyhodować w takiej sytuacji. A przeholować i doprowadzić do hiperki wcale nie trudno...

Dziewczyny jestem przerażona, wszystko na raz! Mam jakiś pęcherzyk w macicy! Może być ciążowy ale nie musi, cytologia pobrana. Zalecenie - zrobić test ciążowy/betę. Skierowanie na nią mam. Jeśli to nie ciąża to cytologia wykaże czy coś się niedobrego dzieje. Ale kuźwa jaki inny pęcherzyk może tam istniec. Najpierw z lekarzem rozmawiałam, mówiłam, że myślę o jakimś zabezpieczeniu dodatkowym bo boję się naturalnie zajść w ciążę. Po tym co zobaczyłam na usg, starał się delikatnie mi powiedzieć, że to może być ciąża ale ze niby kie musi. Żebym była spokojna, bo może miesiączka się pojawić jednak. Ja pierdziele jaki roller coster mam w głowie.
Zrob dzis betę i bedziesz wiedziała.Moze naturalny cud? Oby zdrowy✊✊✊

Ja też coraz częściej mam czarne myśli i gdyby nie było forum to ta czarna dziura by mnie chyba pochłonęła.
A wiesz że ja kompletnie nie mogę sobie wyobrazić siebie z brzuchem[emoji849]. Próbuje i nic, pustka w głowie. Ja nigdy nie byłam jakaś matką Polką i nie ciągnie mnie do dzieci. Kocham tylko jedno : mojego siostrzeńca [emoji3590].
Ja bym chyba tez już sfiksowała w głowie gdyby nie to forum, a tak to nie czuje się samotna, wiem ze mogę pisać pierdoly jak jest ze mna w miarę ok 🤣 i żale jak mi smutno. Ale co jest, odganiamy te zle myśli, póki walczymy, jest dobrze 💪🏼

reklama
I alkohol będzie się lał strumieniami
emoji12.png
. A ile rozwodów by było
emoji23.png
.
Mmm alkohol powiedziałaś? 🤤🤤🤤
🤪🤪🤪🤣🤣🤣

Do góry