reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tr
Dziewczyny nie dam rady Was nadrobić. Wróciłam z pracy i generalnie umieram, nogi mi w tyłek włażą, lędźwie napierdziela, o mdlosciach przez cały dzień nic nie wspomnę.

Wzięłam prysznic, przygotowałam broszkę i lecę spać bo jutro wcześnie pobudka i podróż do kliniki na spotkanie z moim serduszkiem 🥰

Miłej nocy kochane [emoji8]
Trzymam kciuki kochana ❤

reklama
Ale to normalne. Przywyczailas sie do walki, do czekania i brzuch wydaje sie zbyt nierealnymmi jak juz sie udalo to baaardzo dlugo mialam wrazenie, ze to dotyczy kogos innego. Bylam w ciazy, chodzilam n usg, ale nie czulam sie w ciazy i nie moglam q to uwierzyc. W sumie dopiero kopniaki mi ja uzmyslowily i Ty tez sie doczekasz. I pokochasz te istotke cala soba jak nigdy nikogo.... Jeszcze tylko troszke cierpliwosci... [emoji4]
Ja już jestem w 6 miesiącu ciąży i nawet jak czuje delikatne ruchy to tak samo czasami się zastanawiam czy naprawdę w niej jestem , niedowierzam , a to właśnie dlatego , że ponad 2 lata nie mogliśmy mieć dziecka aż w końcu po długim oczekiwaniu udało się przez in vitro. 2 lata to i tak niedługo, bo wiem , że większość par znacznie dłużej musi czekać.

Dziewczyny przypomnijcie proszę czym się dlugi protokół różni od krótkiego? Moj lekarz z moim niskim amh chce robić krótki protokół a ja się boję że lepiej gdyby był długi...inaczej boję się że znów stracę czas... czy przy długich na antykach się włącza jakis lek i to jest główną różnica? Będę na tej mezoterapii to może go jeszcze przekonam... Czy przy długim w trakcie antyków robi się jakieś badania ? On mówi że krótki bo mamy tylko 2 tygodnie w Polsce ale przy długim po co miałabym być wcześniej nie kumam... Przecież ten lek do antyków mogę wziąć ze sobą i go wcześniej zacząć...Już sama nie wiem czy mu ufać
Ja mam zle doświadczenia z krótkim protokołem wiec ja bym sie zdecydowała na dlugi. Tak to jest duzy minus ze musisz być dluzej w Polsce. Ale ja odrazu powiedziałam nie. Bo wolałam miec pewność ze bede miala transfer. Bo po krótkim niestety nic nie wyszlo.

Ja z długiego mam beznadziejne wyniki. Nie dość że mniej oocytow to i jeszcze kiepskiej jakości. A powinnam iść długim bo PCOS mam. Dlatego zawsze mam hiperstymulacje. No ale cóż, nie ma innego wyboru, musze się pomeczyc...
Myślę ze kazda z nas ma inaczej. U jednej lepiej krotki a u drugiej dlugi. Mysle ze dobry lekarz dobierze odpowiednią stymulacje. Tylko zazwyczaj jest tak że oni trochę na nas testują i to jest wlasnie najgorsze 😞

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    3,6 MB · Wyświetleń: 63
Wiec co ja tak dzis zaczelam gdybac ze gdybym wziela Te immunoglobuliny to by sie udalo... dzis odezwala sie do mnie dziewczyna o kontakt o immunoglobuliny w Warszawie bo jej je zalecił właśnie docent! Ja się zastanawiam dlaczego nie dostałam od niego recepty skoro kilka razy go o nią mailowo prosiłam, już nawet czekały na mnie w Krakowie... Może to nie było przyczyną ale mnie to zaczęło nurtowac.... Jeśli wyhoduje choć jeden zdrowy zarodek to bez immunoglobuliny do transferu nie podejdę choćbym miała u tego nawiedzonego Li....cza je wziąć....
Zobaczymy co mi powie 3 marca i czy tez zaleci te immunoglobuliny. Chociaż koszt ich jest porównywalny do samego iv bo je się bieze 3 razy przed potem 3 i 7 tc

Ja też coraz częściej mam czarne myśli i gdyby nie było forum to ta czarna dziura by mnie chyba pochłonęła.
A wiesz że ja kompletnie nie mogę sobie wyobrazić siebie z brzuchem[emoji849]. Próbuje i nic, pustka w głowie. Ja nigdy nie byłam jakaś matką Polką i nie ciągnie mnie do dzieci. Kocham tylko jedno : mojego siostrzeńca [emoji3590].
Wiem . Mam to samo. To forum mi dalo duzo sily. Ja też mam problemu z tym brzuchem. Bo ciagle w glowie mam te porażki 😞 ja zawsze kochałam dzieci. Juz przed ślubem zaczęliśmy się starać bo ja tak bardzo chciałam. A mojego brata dzieci to kocham nad zycie. One sa dla mnie wszystkim.
Mam nadzieję że w końcu i nam sie uda ✊i my będziemy matki Polki 😉

reklama
Do góry