reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@tasza kochana, uwierz w końcu że ci się udało[emoji8]. W sumie to jestem zdziwiona że tak fiksujesz, myślałam,że ty taka twardo stąpająca po ziemi, nie dasz się wciągnąć w pseudo objawy[emoji12].
Jednak jak przychodzi czas na betę to każda z nas wariuje, czy twarda czy nie każda ma takie same obawy [emoji846]
@Tasza bedzie dobrze!!! Uwierz w to, jesteś w ciąży 😍😍😍

reklama
Ja też coraz częściej mam czarne myśli i gdyby nie było forum to ta czarna dziura by mnie chyba pochłonęła.
A wiesz że ja kompletnie nie mogę sobie wyobrazić siebie z brzuchem[emoji849]. Próbuje i nic, pustka w głowie. Ja nigdy nie byłam jakaś matką Polką i nie ciągnie mnie do dzieci. Kocham tylko jedno : mojego siostrzeńca [emoji3590].
Bo po prostu czas czasami tak na nas działa, im dłużej tym częściej nas takie myśli nachodzą. Dziewczyny, na mnie też nie robią wrażenia inne dzieci. Nigdy nie miałam tak,ze zobaczylam bobasa i od razu ohy, ahy.. Ale pragnienie swojego dziecka to co innego. Też mam myśli,czy podolam, czy będę dobra mama.. czy nią w końcu zostanę. Moja dr mowi,ze ma pacjentka, ktora za wszystkie in vitro jakie przeszła postawiła by wypasiony dom.. udalo jej się za któryś tam razem..I jak sie udalo to powiedziała,że nie tego się spodziewała, ze macierzyństwo ja rozczarowalo... większość kobiet jednak mowi,ze zaluje, iż tak długo czekało bo dziecko to najpiękniejsze co mogło je spotkać.. A ja się wcale nie dziwie, ze mamy takie myśli bo w końcu nie byłyśmy jeszcze mamami i nie wiemy jak to będzie;)
Głowa do gory. I powiem Wam coś więcej. Siostra mi powiedziala, ze jak urodzisz dziecko to masz takie poczucie, taka dumę sama z siebie,ze dokonałas tak wspaniałej sprawy, ze wydałaś na świat zycie.. to teraz pomyślcie jakie będzie nasze uczucie, wiedząc, co przeszlysmy nasza droga.. walką.. jesteśmy SIŁACZKAMI

Ja też coraz częściej mam czarne myśli i gdyby nie było forum to ta czarna dziura by mnie chyba pochłonęła.
A wiesz że ja kompletnie nie mogę sobie wyobrazić siebie z brzuchem[emoji849]. Próbuje i nic, pustka w głowie. Ja nigdy nie byłam jakaś matką Polką i nie ciągnie mnie do dzieci. Kocham tylko jedno : mojego siostrzeńca [emoji3590].
Nie musisz kochać innych dzieci😊A swoje pokochasz jak tylko zobaczysz kropkę na usg😍😍😍I potem bedziesz drżeć o te kropkę na kazdym kroku😀

Nie musisz kochać innych dzieci[emoji4]A swoje pokochasz jak tylko zobaczysz kropkę na usg[emoji7][emoji7][emoji7]I potem bedziesz drżeć o te kropkę na kazdym kroku[emoji3]
Mam nadzieję że tak będzie, że ja też będę mogła wrzucić dla was zdjęcie USG [emoji3590]
Necia, ja nie chcę Cię dodatkowo nakręcać, ale jak się czujesz?
Pewnie w głowie milion myśli?

Bo po prostu czas czasami tak na nas działa, im dłużej tym częściej nas takie myśli nachodzą. Dziewczyny, na mnie też nie robią wrażenia inne dzieci. Nigdy nie miałam tak,ze zobaczylam bobasa i od razu ohy, ahy.. Ale pragnienie swojego dziecka to co innego. Też mam myśli,czy podolam, czy będę dobra mama.. czy nią w końcu zostanę. Moja dr mowi,ze ma pacjentka, ktora za wszystkie in vitro jakie przeszła postawiła by wypasiony dom.. udalo jej się za któryś tam razem..I jak sie udalo to powiedziała,że nie tego się spodziewała, ze macierzyństwo ja rozczarowalo... większość kobiet jednak mowi,ze zaluje, iż tak długo czekało bo dziecko to najpiękniejsze co mogło je spotkać.. A ja się wcale nie dziwie, ze mamy takie myśli bo w końcu nie byłyśmy jeszcze mamami i nie wiemy jak to będzie;)
Głowa do gory. I powiem Wam coś więcej. Siostra mi powiedziala, ze jak urodzisz dziecko to masz takie poczucie, taka dumę sama z siebie,ze dokonałas tak wspaniałej sprawy, ze wydałaś na świat zycie.. to teraz pomyślcie jakie będzie nasze uczucie, wiedząc, co przeszlysmy nasza droga.. walką.. jesteśmy SIŁACZKAMI
Ja tam myślę ze macierzyństwo moze rozczarować tylko wtedy gdy damy sobie wmówić ten idealistyczny obraz rodem z instagrama... No bo życie to nie bajka i nje zawsze jest cukierkowo, co nie znaczy ze nie jest pięknie ❤️

Ale jestem zestresowana, dawno nie byłam tutaj w tej przychodni. Tzn ostatni raz tu byłam z pozamaciczną i takie złe emocje mi się przypominają... Co prawda do innego lekarza idę ale i tak jakoś czuje niepokój. Ponoć lekarz jest super, ale mimo wszystko... Szkoda, że mąż musiał do pracy jechać..

Mam nadzieję że tak będzie, że ja też będę mogła wrzucić dla was zdjęcie USG [emoji3590]
Necia, ja nie chcę Cię dodatkowo nakręcać, ale jak się czujesz?
Pewnie w głowie milion myśli?
Staram sie nie nakrecać.
Wiesz jakie to łatwe😂😂😂😂😂😂😂
Dzis i tak ch** bedzie wiadomo, więc i tak muszę czekac do piątku. Tak więc będę cos robić zeby nie zwariować, na razie piję cieplą inkę, a dziecko rozpracowuje słuchawki taty😉

Ale jestem zestresowana, dawno nie byłam tutaj w tej przychodni. Tzn ostatni raz tu byłam z pozamaciczną i takie złe emocje mi się przypominają... Co prawda do innego lekarza idę ale i tak jakoś czuje niepokój. Ponoć lekarz jest super, ale mimo wszystko... Szkoda, że mąż musiał do pracy jechać..
Ja to juz sie przyzwyczailam ze na 90%wizyt chodzę sama. Bo mój M pracuje poza Warszawą, szkoda zeby za kazdym razem bral urlop, tym bardziej ze mam nadzieję za pare miesiecy bedziemy się wreszcie przeprowadzać i ładnych parę dni wolnego na to wszystko będzie potrzebne na bank tym bardziej, że jeszcze trochę zostało do zrobienia w naszym nowym M😊

reklama
Spokojnie, będzie dobrze[emoji8]

Do góry