reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jutro idę betować, jak zwykle z wielkimi portami. Wcześniej bolał mnie i sprzęt i cycki, a teraz zero i tylko głowa niepptrzebnie pracuje ehhhh...
Wiem, wiem... Ale będzie dobrze! Tego się trzymajmy ✊🏻
Długi protokół, gonapeptyl, gonal 150 i menopur 75, w środę usg i zobaczymy czy coś rośnie. A jak u Ciebie? :) Ja już cała w stresie, bo jeszcze do tego jestem przeziębiona 😐
A ja krótki protokół już po raz drugi. Menopur 300 i cetrotide 😊 ja już jutro USG i jak na razie jestem spokojna 😉 pewnie jutro mnie stres dopadnie.
Przeziębienie i męczące jajniki na pewno nic przyjemnego. Oby przeziębienie szybko odpuściło ✊🏻

reklama
My tez nie planujemy powrotu. Żyje nam się tutaj dobrze, mamy fajne prace i ogółem do szczęścia brakuje nam tylko dziecka.... mogę pomoc moim rodzicom w Pl, nie ze im jakoś brakuje, ale moj tato jest schorowany i strasznie dużo kasy idzie na leczenie, wiec staramy się pomagać na rzeczy ktore schodzą na drugi plan, nie wiem czy byłoby mnie na to stać, mieszkając w Pl. Pomagamy dziewczynce, która straciła mamę, a ma problem z oczkami, opiekuje się nią babcia, dla nas nie jest to jakiś ogromy miesięczny wydatek, a dla nich nieoceniony, są sytuacje, które przemawiają za zostaniem tutaj, mimo ze tez bardzo tęsknie za rodzina. Może kiedyś wrócimy, mamy znajomych którzy tak zrobili i maja całkiem fajne prace w Pl i żyje im się dobrze. My na razie o tym nie myślimy...
Wydaje mi się że zaczniesz myśleć jaj już pojawi się dziecko.Ja tak mam ..Bo wcześniej myślałam tylko o jednym i nawet że względu czysto finansowego nie myślałam o powrocie.Wstepnie stwierdziliśmy że wracamy za około 1.5 roku.Mieszkammy w 30 metrowym studio o 2 dziś ko w drodze więc to jest ten moment.Znajomi rodzina namawiają zjeżdżać!!!!Mimo iż mam tu dużo znajomych braci z rodzinami to tęsknię za domem.

Dziewczyny nie dam rady Was nadrobić. Wróciłam z pracy i generalnie umieram, nogi mi w tyłek włażą, lędźwie napierdziela, o mdlosciach przez cały dzień nic nie wspomnę.

Wzięłam prysznic, przygotowałam broszkę i lecę spać bo jutro wcześnie pobudka i podróż do kliniki na spotkanie z moim serduszkiem [emoji3059]

Miłej nocy kochane [emoji8]
Kochana, ja już od 4 nie śpię i myślę o Was ;) czekam na wieści niecierpliwie.

Tak sobie pomyślałam,że do mojego zestawu dołoże melisę na noc. Budzę się już o 4 i spać nie mogę, i jak w dzien sie trzymam tak rano mam leki przed pójściem do łazienki i zajrzeniem do gaci [emoji85] nad tym jeszcze nie potrafię panować.

Dziewczyny jak to możliwe że pobrano 6 komórek i nic nie nadawało się do zapłodnienia......czy przypadkiem nie zjeb..... stymulacji. Na jednym jajniku był tylko jeden pęcherzyk na drugim 5. Od razu napiszę nie wiem co z tymi komórkami było nie tak.
Czym i jak długo byłaś stymulowana ?

Ok już doczytałam . Niedojrzałe pewnie jak piszą dziewczyny . 😳

Ostatnia edycja:
Kochana, ja już od 4 nie śpię i myślę o Was ;) czekam na wieści niecierpliwie.

Tak sobie pomyślałam,że do mojego zestawu dołoże melisę na noc. Budzę się już o 4 i spać nie mogę, i jak w dzien sie trzymam tak rano mam leki przed pójściem do łazienki i zajrzeniem do gaci [emoji85] nad tym jeszcze nie potrafię panować.

Kochana ja tez spać nie mogłam i budziłam się w środku nocy. To przejdzie [emoji4] ja już jem śniadanko

Immunoglobuliny są właśnie skuteczne aby zapobiec poronieniem, jeśli cytokiny są nie ciekawe (a moje nie były zbyt dobre) to są najlepszą alternatywą dla szczepień.. Wiem że docent je zleca jeśli inne środki nie pomogły tylko rzecz w tym że ja nie chciałam testować czy co innego pomoże tylko postawić na najskuteczniejsze leki, on potwierdził że by pomogły, ale recepty i tak nie dał.. może teraz jak się dowie o poronieniu w 6tc to je przepisze tylko że teraz może być za późno bo nie będę mieć czego transferowac. Dziewczyna której je zlecił właśnie miała podobną sytuację, po immunosupresji i accofilu poronila w 6tc i ma skopany cytokiny... Zalecenie immunoglobuliny! Mogłam pojechać do Litman....cza i podejść na łączonych zaleceniach, czasu już nie cofnę a myślę często czy tamta decyzja nie przekreslila mojej ostatniej szansy..
A Ty kiedy masz mieć wynik CBA?
Powinien byc w tym tygodniu. Muszę odebrac osobiscie czyli pewnie dopiero w sobotę

Jutro idę betować, jak zwykle z wielkimi portami. Wcześniej bolał mnie i sprzęt i cycki, a teraz zero i tylko głowa niepptrzebnie pracuje ehhhh...
@tasza kochana, uwierz w końcu że ci się udało[emoji8]. W sumie to jestem zdziwiona że tak fiksujesz, myślałam,że ty taka twardo stąpająca po ziemi, nie dasz się wciągnąć w pseudo objawy[emoji12].
Jednak jak przychodzi czas na betę to każda z nas wariuje, czy twarda czy nie każda ma takie same obawy [emoji846]

reklama
Do góry