reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A czy AMH nie jest ponizej normy? Musiz napisac wiecej szcegolow jaki protokol, leki, wiek. alkiem mozliwe ze doktor cos zj..l za przeproszeniem. Ale dziwi mnie to bo zazwyczaj in vitro "obsluguja" dosiadczeni lekarze. Po to mamy tcyh kilka wizyt podaczas stymulacji zeby mogli manipulowac lekami. Cos musialo byc wczesniej na rzeczy. Ale zeby z 6 komorek nic nie nadwalao to takiego przypadku tutaj chyba nie bylo. Mozliwe ze endometrioza albo tragiczne wyniki nasienia. Oj smutne to bardzo...
Jutro zapytam koleżankę czy mogę w jej imieniu pisać. Najlepiej przytargam ją tutaj niech sama wszystko napisze.

reklama
Pierwsza myśl to zjebana stymulacja. Bo co musi byc nie tak, zeby sie nie nadawały? niedojrzale? Zobacz u mnie, duzo dojrzalych, duzo zaplodnionych i dopiero później lipa. Ale zeby na starcie tak bylo to nie mam innego pomysłu
Też myślę że zje....stymulacja. Jutro napiszę coś więcej jak mi pozwoli i na spokojnie wszystko opowie. Co za dzień, już od rana pechowy.

Dziewczyny jak to możliwe że pobrano 6 komórek i nic nie nadawało się do zapłodnienia......czy przypadkiem nie zjeb..... stymulacji. Na jednym jajniku był tylko jeden pęcherzyk na drugim 5. Od razu napiszę nie wiem co z tymi komórkami było nie tak.
Zle dobrany protocol albo za krotka stymulacja. U mojej przyjaciolki tak bylo, krotki protokol, 6 komorek, zero do zaplodnienia. Drugie podejscie dlugi protokol, 22(!) komorki pobrane, uzyskane 7 blastek. Ta sama klinika, 3 miesiace odstepu miedzy stymulacjami.

Zle dobrany protocol albo za krotka stymulacja. U mojej przyjaciolki tak bylo, krotki protokol, 6 komorek, zero do zaplodnienia. Drugie podejscie dlugi protokol, 22(!) komorki pobrane, uzyskane 7 blastek. Ta sama klinika, 3 miesiace odstepu miedzy stymulacjami.
No miód na moje serce. Dziękuję, przekaże jej jutro.

Dziewczyny nie dam rady Was nadrobić. Wróciłam z pracy i generalnie umieram, nogi mi w tyłek włażą, lędźwie napierdziela, o mdlosciach przez cały dzień nic nie wspomnę.

Wzięłam prysznic, przygotowałam broszkę i lecę spać bo jutro wcześnie pobudka i podróż do kliniki na spotkanie z moim serduszkiem 🥰

Miłej nocy kochane [emoji8]

Dziewczyny nie dam rady Was nadrobić. Wróciłam z pracy i generalnie umieram, nogi mi w tyłek włażą, lędźwie napierdziela, o mdlosciach przez cały dzień nic nie wspomnę.

Wzięłam prysznic, przygotowałam broszkę i lecę spać bo jutro wcześnie pobudka i podróż do kliniki na spotkanie z moim serduszkiem 🥰

Miłej nocy kochane [emoji8]
Trzymam ✊✊✊za jutro!!!

Wyhodujesz. Spokojnie. Myślę ze docent uznał, ze one nie zwiększą szansy na powodzenie. Bo przecież implantacja sie powiodła, zarodek sie rozwijał. Nie wiem czy immunoglobuliny moglyby mu jakoś pomóc bardziej. Jesli myslisz ze tak, to pewnie, próbuj 😘
Immunoglobuliny są właśnie skuteczne aby zapobiec poronieniem, jeśli cytokiny są nie ciekawe (a moje nie były zbyt dobre) to są najlepszą alternatywą dla szczepień.. Wiem że docent je zleca jeśli inne środki nie pomogły tylko rzecz w tym że ja nie chciałam testować czy co innego pomoże tylko postawić na najskuteczniejsze leki, on potwierdził że by pomogły, ale recepty i tak nie dał.. może teraz jak się dowie o poronieniu w 6tc to je przepisze tylko że teraz może być za późno bo nie będę mieć czego transferowac. Dziewczyna której je zlecił właśnie miała podobną sytuację, po immunosupresji i accofilu poronila w 6tc i ma skopany cytokiny... Zalecenie immunoglobuliny! Mogłam pojechać do Litman....cza i podejść na łączonych zaleceniach, czasu już nie cofnę a myślę często czy tamta decyzja nie przekreslila mojej ostatniej szansy..
A Ty kiedy masz mieć wynik CBA?

reklama
Dziewczyny przypomnijcie proszę czym się dlugi protokół różni od krótkiego? Moj lekarz z moim niskim amh chce robić krótki protokół a ja się boję że lepiej gdyby był długi...inaczej boję się że znów stracę czas... czy przy długich na antykach się włącza jakis lek i to jest główną różnica? Będę na tej mezoterapii to może go jeszcze przekonam... Czy przy długim w trakcie antyków robi się jakieś badania ? On mówi że krótki bo mamy tylko 2 tygodnie w Polsce ale przy długim po co miałabym być wcześniej nie kumam... Przecież ten lek do antyków mogę wziąć ze sobą i go wcześniej zacząć...Już sama nie wiem czy mu ufać

Do góry